Hopp til innhold
X Games Oslo 2018: Big Air. Marcus Kleveland.
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Friski og snøbrett, kvinner og menn

Oppsummert

 • Her får du oppdateringer fra sesongen til friski- og snøbrettutøverne.
 • Ruud forsvarte sammenlagtseieren: – Stolt

  Birk Ruud sikret seg sammenlagtseieren i friski for andre år på rad med en score på 96 poeng. Det gjelder både big air, slopestyle og halfpipe.

  – Jeg er stolt av meg selv. I mange år har jeg jobbet for å bli verdens beste freeskiutøver, og i dag er jeg bare glad for å ha klart sammenlagtseieren for andre året på rad, sier Birk Ruud i pressemeldinga til Skiforbundet.

  Johanne Killi tok sammenlagtseieren i slopestylecupen etter andreplass med 95,25 i franske Tignes lørdag.

  – Dette har vært en mål for meg siden jeg tapte slopestylecupen med ett poeng for seks å siden. Denne sammenlagtseieren betyr så mye for meg, sier Johanne Killi.

  Birk Ruud i Tignes
  Foto: Skiforbundet
 • Killi nest best i Tignes-kvalifisering

  Johanne Killi ble en klar toer i torsdagens friski-kvalifisering i slopestyle i franske Tignes. Videre til finale gikk også Sandra Eie.

  Etter første gjennomkjøring ledet Killi kvalifiseringen med en poengscore på 90,75. Hun greide ikke å forbedre den i andre forsøk (83,75).

  Det ga Tess Ledeux muligheten til å bli kvalifiseringsvinner på hjemmebane. Den franske jenta knallet til med 94,00 poeng i runde to. Før det hadde hun 87,50.

  Sandra Eie tok 8.-plassen med en bestescore på 78,00 poeng. De ti beste i kvalifiseringen er klare for lørdagens finale.

  Opprinnelig skulle det vært kvalifisering for menn torsdag og for kvinner fredag, men det ble endret. Mennenes kvalifisering avvikles fredag, med sju norske deltakere. Også mennenes finale er lørdag.

  Freestyle Skiing World Championships & Snowboard World Championships
  Foto: IRAKLI GEDENIDZE / Reuters
 • Røisland tok VM-sølv med brudd i hånden

  Mons Røisland, som tok VM-sølv i snøbrett nylig, har pådratt seg brudd i hånden. Det bekrefter Brettforbundet til NRK.

  Røisland slet med smerter i håndleddet før Big Air-finalen i Bakuriani, men valgte likevel å kjøre. Dermed har han altså tatt sølvet med brudd i håndleddet.

  Det var hans første VM-medalje i karrieren. Fra før av har han flere medaljer i X-games, i tillegg til sølv i Big Air i OL i Beijing.

  Vinter-OL i Beijing 2022: Snowboard Big Air
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB
 • Mer vindtrøbbel for VM i fristil og snowboard

  Flere øvelser med norske utøvere ser ut til å blåse bort både i fristil og snowboard i VM i Georgia. Søndag morgen og formiddag fortsatte vinden å skape trøbbel for VM-arrangøren i Bakuriani. Flere konkurranser var allerede utsatt fra lørdag, og det ser vrient ut å få gjennomført øvelser med høye svev.

  Både herrene og kvinnene i friski skulle kjørt kvalifisering i slopestyle, men konkurransene er foreløpig utsatt.

  Det samme gjelder snowboardkvinnenes slopestyle-kvalifisering, der Hanne Eilertsen og Bettina Roll er med, skriver NTB.

  Hanne Eilertsen
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Kleveland til VM-finale i slopestyle med et nødskrik

  Snowboardstjerne og regjerende verdensmester Marcus Kleveland fikk det tøft, men kvalifiserte seg akkurat til mandagens VM-finale i slopestyle i Georgia.

  Kleveland vant gull i øvelsen i amerikanske Aspen i 2021. Fredag endte han på 7.-plass i sitt heat med 68,60 poeng. Det holdt likevel til å bli blant de åtte som sikret finaleplass med 1,82 poengs margin.

  I det andre heatet tok Mons Røisland seg videre med en poengsum på 78,90. Han misset i sitt første run, men leverte under press i andre forsøk.

  Finalen i georgiske Bakuriani går av stabelen mandag formiddag.

  Bendik Gjerdalen fikk 61,11 i sitt beste run og kom seg ikke til finale. Det gjorde heller ikke Stian Kleivdal med sine 28,11 poeng.

  Øyvind Kirkhus slo hodet på trening og sto over kvalifiseringen. Han har likevel planer om å delta i big air senere i mesterskapet.

  Belgiske Seppe Smits misset i kvalifiseringen. Han har en rekke VM-medaljer i samlingen sin, blant annet gull i slopestyle fra 2011.

  (©NTB)

  Marcus Kleveland
  Foto: Geir Olsen / NTB
Birk Ruud øker ledelsen etter sitt andre hopp i friski Big Air.

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Solbakken gjør én endring på laget

  Landslagssjef Ståle Solbakken har funnet plass til Ola Solbakken på bekostning av Sander Berge til oppgjøret mot Georiga. Dermed er det én endring fra laget som tapte 3–0 for Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Ola Solbakken, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Ola Solbakken
  Foto: Fredrik Varfjell
 • Nye IOC-anbefalinger – dårlig nytt for Bolsjunov

  IOC-president Thomas Bach sier tirsdag at IOC står fast ved fordømmelsen og utestengelsen av Russland og Belarus, men organisasjonen har ennå ikke vurdert hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg i OL i 2024.

  Forutsetningene for å slippe til russiske utøvere er følgende, ifølge en pressemelding sendt ut fra IOC:

  * Utøverne må konkurrere som nøytrale.
  * Ingen får delta som lag.
  * Utøvere som støtter Russlands krig er ikke velkommen.
  * Utøvere som er en del av hæren, får ikke delta.

  Flere russiske utøvere er tilknyttet hæren, deriblant Aleksandr Bosljunov. Langrennsstjernen har tittelen kaptein i Putins hær.

  – IOC skal diskutere dette når tiden er inne, uavhengig av om de (utøverne) har kvalifisert seg for OL gjennom kravene i deres enkelte internasjonale forbund, sa Bach på en pressekonferanse.

  – IOC føler dypt med det ukrainske folk og det ukrainske olympiske miljøet. Smerten og lidelsen er forbi fatteevne, uttalte IOC-presidenten.

  Thomas Bach
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Vipers må kutte i spillerstallen etter millionunderskudd

  Håndballklubben Vipers har hatt flere sesonger med et positivt resultat, men gikk med underskudd i fjor, skriver Fædrelandsvennen.

  – Isolert sett er jeg ikke fornøyd med et underskudd, men det var budsjettert slik at vi visste i hele 2022 at det gikk mot et underskudd. Det ble noe større enn budsjett på grunn av høyere lønnskostnader og reisekostnader spesielt til Champions League, sier styreleder Rune Nomeland i Våg HK til Fædrelandsvennen. (NTB)

  Vipers-seriegull
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste