Hopp til innhold
X Games Oslo 2018: Big Air. Marcus Kleveland.
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Friski og snøbrett, kvinner og menn

Oppsummert

 • Her får du oppdateringer fra sesongen til friski- og snøbrettutøverne.
 • Eie på femteplass i X Games

  Sandra Eie kjørte inn til en femteplass i X Games-finalen i Big Air i Aspen natt til søndag norsk tid.

  Dermed fikk 28-åringen fra Bærums Skiklub seg samme plassering som i X Games-finalen i fjor.

  Franske Tess Ledeux kjørte inn til gull. Russiske Anastasia Tatalina sikret sølvmedalje, mens amerikanske Rell Harwood tok bronse. (NTB)

  Sandra Eie i Big Air-finalen under X Games Aspen 2024
  Foto: JAMIE SQUIRE / AFP
 • Ruud og Schjerve utenfor pallen i X Games

  Friskikjøreren Birk Ruud ble nummer sju i Big Air-konkurransen i X Games i Aspen fredag. Sebastian Schjerve endte på plassen foran.

  Ruud og Schjerve fikk poeng for sine to beste hopp i fredagens konkurranse i snømekkaet i Colorado, USA. De måtte se at det 19-årige hjemmehåpet Troy Podmilsak tok gullet.

  Ruud sto med fem medaljer i X Games før årets utgave, hvorav to gull, to sølv og én bronse. Alle har kommet i Big Air, der nordmannen også står med OL-gull fra 2022.

  Ruuds to gull i X Games kom i henholdsvis 2018 og 2019. Det første tok han på hjemmebane på Fornebu, mens det andre kom i nettopp Aspen.

  Senere i X Games skal Ruud i aksjon i slopestyle. (NTB)

  Birk Ruud under verdenscup i Sveits
  Foto: MAYK WENDT / AP
 • Ruud tilbake i verdenscupen

  Norges store friskistjerne Birk Ruud sto over verdenscuprennet i Beijing sist. Nå fronter han åtte norske utøvere til Big Air-konkurransen i Copper Mountain

  – Det er veldig fine forhold her, og hoppet er bra. Alle utøverne imponerer under trening, og vi har en spennende uke foran oss, sier sportssjef for friski i Norges Skiforbund, Christoffer Schach.

  Det er kvalifisering i Copper Mountain torsdag kveld, mens finalen kjøres lørdag kveld.

  Disse stiller for Norge: Sandra Eie (Bærum), Birk Ruud (Bærum), Sebastian Schjerve (Namsos), Tormod Frostad (Bærum), Ulrik Samnø (Bærum), Vebjørn Gråberg (Freidig), Leo Landrø (Geilo), William Bostadløkken (Heming).

  (NTB)

  Freestyle Skiing World Championships & Snowboard World Championships
  Foto: IRAKLI GEDENIDZE / Reuters
 • Slopestylefinalene i Østerrike avlyst på grunn av vind: – Det er kjedelig

  Fredagens finaler i slopestyle i verdenscupen i friski i østerrikske Stubai måtte avlyses. For annen gang på rad måtte man avlyse et renn på grunn av uvær.

  Det blåste for mye i østerrikske Stubai. Derfor hadde arrangørene ingen annen mulighet enn å avlyse. Ettersom været ikke var ventet å bli bedre utover dagen, ble det ikke satt noe nytt tidspunkt for mennenes og kvinnenes finale.

  – Anlegget er stengt i dag på grunn av vind, og det vil være umulig å gjennomføre en rettferdig sportslig konkurranse, sier sportssjef for friski i Norges Skiforbund, Christoffer Schach, til NTB.

  (NTB)

  Freestyle Skiing World Championships & Snowboard World Championships
  Foto: IRAKLI GEDENIDZE / Reuters
 • Nordmann tok gull i junior-VM

  Leo Landrø (18) klinte til med 189,75 poeng av 200 i big air-finalene under junior-VM i freeski på New Zealand natt til mandag norsk tid. Det var en poengsum langt foran konkurrentene, og dermed ble det gull på hallingdølen. Det var hele 13 poeng ned til canadiske Matthew Lepine.

  – Det er enormt hva Leo får til. Fra en bronse i slopestyle til å dominere Big Air på den måten, helt rått. Nå blir det spennende å se ham i verdenscupåpningen i Chur i oktober, sier sportssjef for freeski i Norges Skiforbund, Christoffer Schach i en pressemelding.

  Han hadde allerede tatt bronse i slopestyle-konkurransen tidligere i mesterskapet. Tidligere har Landrø også en VM-bronse fra Sveits, som han tok da han kun var 16 år gammel.

  Leo Landrø etter VM-gullet i Big Air
  Foto: Skiforbundet
Birk Ruud øker ledelsen etter sitt andre hopp i friski Big Air.

Siste nytt

 • Flere overraskelser i Spanias bruttotropp til EM

  Landslagssjef Luis de la Fuente kom med flere overraskelser da han presenterte Spanias bruttotropp til sommerens fotball-EM i Tyskland.

  Ayoze Pérez, Fermín Lopez, Aleix Garcia og Álex Baena var kanskje de største overraskelsene i De la Fuentes tropp. Perez kommer fra en sterk sesong i Betis, hvor han har notert seg for ni mål og én målgivende på 31 kamper.

  Lopez har også gjort sakene sine godt denne sesongen, hvor han har fått sitt store gjennombrudd i Barcelona.

  Garcia og Baena har begge vært innom landslaget tidligere. Begge debuterte mot Kypros i november i fjor, mens Baena også fikk et innhopp mot Colombia i mars.

  Det er også en rekke spillere som var forventet å kjempe om en EM-plass, som ikke er med i bruttotroppen. Blant de største navnene finner vi Real Madrid-stjernen Lucas Vázquez og PSG-profilen Marco Asensio.

  Hele troppen:

  Målvakter: Unai Simón (Athletic Bilbao), Álex Remiro (Real Sociedad) og David Raya (Arsenal).

  Forsvarsspillere: Dani Carvajal (Real Madrid), Jesús Navas (Sevilla), Álex Grimaldo (Leverkusen), Marc Cucurella (Chelsea), Robin Le Normand (Real Sociedad), Pau Cubarsí (Barcelona), Nacho Fernández (Real Madrid), Daniel Vivian (Athletic Bilbao) og Aymeric Laporte (Al-Nassr).

  Midtbanespillere: Rodri Hernandez (Manchester City), Martín Zubimendi (Real Sociedad), Mikel Merino (Real Sociedad), Pedri (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Fermín Lopez (Barcelona), Fabián Ruiz (Paris Saint-Germain), Aleix Garcia (Girona) og Álex Baena (Villarreal).

  Angrepsspillere: Lamine Yamal (Barcelona), Dani Olmo (Leipzig), Nico Williams (Athletic Bilbao), Álvaro Morata (Atlético Madrid), Joselu (Real Madrid), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Ferrán Torres (Barcelona) og Ayoze Pérez (Real Betis).

  Mesterskapet spilles mellom 14. juni og 14. juli i Tyskland. (NTB)

  Spanias landslagssjef
  Foto: NTB
 • Ingebrigtsen dropper Bislett: – En tøff og vanskelig vurdering

  Henrik Ingebrigtsen stiller ikke til start under Bislett Games torsdag. Det gjør heller ikke Magnus Tuv Myhre, opplyser stevnesjef Steinar Hoen.

  TV2 omtalte saken først.

  Mandag ettermiddag får imidlertid NRK følgende forklaring via Ingebrigtsens mediekontakt Espen Skoland:

  – Henrik har gjort en tøff og vanskelig vurdering. Han kjenner på stigende form, og velger å prioritere langsiktig. Han tror og håper at det kommer store muligheter fremover, og vil prioritere å bygge form i riktig tempo. Han vil fortsatt være tilsted og hjelpe Jakob under hans forberedelser.

  Magnus Tuv Myhre har slitt etter koronasykdom, og har ennå ikke innledet sesongen. Begge skulle ha løpt 5000 meter på Bislett. På den distansen har det vært en intens kamp de siste ukene om en plass på det norske EM-laget.

  Laget presenteres kl. 14 torsdag, altså noen timer før Bislett Games. Bislett-løpet ville sånn sett ikke påvirket EM-uttaket.

  I helgen løp Henrik Ingebrigtsen 5000 meter i belgiske Brüssel på tiden 13.26,92. Det gjør at det sannsynligvis står mellom ham og Awet Kibrab om den siste plassen på EM-laget. Kibrab har løpt på 13.25,48 i år.

  Jakob Ingebrigtsen har friplass, Narve Gilje Nordås er sterkest av de øvrige, mens Per Svela med 13.19,87 har en bedre tid enn Awet Kibrab og Henrik Ingebrigtsen på 5000 meter denne sesongen.

  EM starter 7. juni, og det vises på NRK.

  Heller ikke Filip Ingebrigtsen deltar på Bislett. Han klarte ikke å kvalifisere seg til EM på noen distanse og sliter med en hofteskade, ifølge Skoland.

  Athletics, Running, Adidas Spåret 5000m
  Foto: BILDBYRÅN
 • Ruud fortsetter å håve inn millioner

  Med finaleplass i prestisjetunge Roland-Garros vil Casper Ruud allerede ha tjent mer penger denne sesongen enn det han gjorde i løpet av hele fjorårssesongen.

  Dagen før nordmannen går i gang i storturneringen i Paris, har han tjent om lag 2,43 millioner dollar. Finaleplass i Roland-Garros vil bety ytterligere 1,2 millioner dollar. Det vil ta nordmannen opp i 3,5 millioner, snaue 400.000 mer enn det som var tilfelle for hele fjoråret.

  Det blir sjette gang Ruud setter føttene sine på grusen i den første runden i Paris. De fire første årene endte det med 2. runde og 3. runde (tre ganger). De to siste årene har han tatt seg til finalen.

  Ruud har tidvis demonstrert stjernetakter i årets sesong. I februar tok han seg til to strake finaler i Mexico, før han i Masters-turneringen i Indian Wells nådde kvartfinalen.

  I begynnelsen av april nådde han finale i Masters-turneringen i Monte-Carlo, der blant andre Djokovic ble beseiret på veien. Finaletapet mot Stefanos Tsitsipas ble revansjert i Barcelona en uke senere. For få dager siden gikk han til topps i Genéve.

  Øverst på inntjeningstoppen denne sesongen har Jannik Sinner en solid luke til sine konkurrenter. Den italienske verdenstoeren har tjent 4,46 millioner euro, mye av det takket være finaletriumfen i Australian Open. (NTB)

  Casper Ruud etter seieren i ATP250-turneringen i Genève
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal