NRK Meny
Normal

Wotherspoon brakk armen

Kanadiske Jeremy Wotherspoon fikk en svært dårlig start på verdenscupåpningen. Nå står resten av sesongen i fare.

Jeremy Wotherspoon
Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters

Sølvmedalje-vinneren fra OL i Nagano falt på 500 meter i Berlin i går, og raste inn i sikkerhetsvernet.

I verdensklasse

Etter forrige sesong, der Wotherspoon vant ni av ti sprintløp i verdenscupen, var han blant de aller sterkeste kanadiske kortene denne sesongen.

Men sesongen kan være over for 32-åringen allerede etter to løp, for gårsdagens fall resulterte i brudd i øvre del av venstrearmen.

Ifølge The Star holdt sprinteren en fart på rundt 60 km/timen da han skulle runde den siste svingen. Han mistet balansen, falt og raste inn mot sikkerhetsvernet. Armen ble brukket da han holdt den opp for å prøve å beskytte seg mot sammenstøtet.

Svært skuffet

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Det gikk fort, og jeg rakk ikke å rette meg opp, for jeg var i ytre bane.

Jeremy Wotherspoon

Jeremy Wotherspoon er en av verdens beste sprintere.

Foto: Markus Schreiber / AP

Han var svært skuffet etter fallet.

Fall har ødelagt for kanadieren også tidligere. Under OL i Salt Lake City var han favoritt til å vinne 500 meter, men han falt i starten av det første løpet.

- Kommer sterkt tilbake

Wotherspoons trener, Michael Crowe, ser nå frem mot et annet OL og er sikker på at 32-åringen blir å regne med i OL i 2010.

- Naturligvis er det en utfordring, men Jeremy har så mye erfaring med å konkurrere og med å delta i store konkurranser. Det hadde vært optimalt å få med hele denne sesongen, men jeg tror ikke det å miste noen verdenscup-løp ødelegger utviklingen hans, sier Crowe.

Siste nytt

 • Barcelona har luke

  Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen. De leder med seks poeng på Atletico Madrid.

  Luis Suárez
  Foto: Stanley Chou / Getty Images
 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal