NRK Meny
Normal

Woods: - Det har vært vanskelig

Tiger Woods innrømmer at det har vært en tøft halvår, men han bryr lite om at han kan miste topp-plasseringen på verdensrankingen.

Tiger Woods

Tiger Woods brukte mye tid på pressen før Players Chempionship

Foto: Chris O'Meara / Ap

Phil Mickelson

Phil Mickelson kan bli den nye verdenseneren i golf

Foto: SCOTT HALLERAN / Afp

Tiger Woods har toppet verdensrankingen i hele 258 uker, men kan miste topp-plasseringen til Phil Mickelson hvis Mickelson vinner og Woods ikke blir bedre enn nummer fem i Players Championship i Florida denne uken.

Woods har bare deltatt i to turneringer etter utroskapssaken hans sprakk like før jul, og det har ikke slått positivt ut på rankingen hans. Han fikk bare en fjerdeplassen i US Open i april, og han klarte heller ikke cuten i helgens PGA-turnering i Charlotte. Det er ikke bra nok når man heter Tiger Woods og har vunnet 14 majorturneringer.

Selv bryr han seg ikke så mye om han skulle bli dyttet ned fra toppen rankinglisten.

– For å klare å beholde plassen som verdens beste golfspiller må man vinne turneringer, og det har ikke jeg gjort på en stund, sa Woods på en pressekonferanse tirsdag.

- Det har jo skjedd før. Jeg har jo holdt på i 13 år og noen ganger har andre tatt meg, og så har jeg slått tilbake igjen, sa han videre.

Vanskelig tid

Woods snakket også om den vanskelige tiden han har vært igjennom det siste halve året, og hvordan han har måttet endre oppførsel i offentligheten.

– Mange har stilt spørsmål ved livet mitt de siste seks månedene, og mye har skjedd. Det jeg har vært igjennom nå og da faren min døde i 2006, har vært de to vanskeligste periodene i livet mitt, sa han til Reuters.

Han føler at den største forskjellen i situasjonene er hvordan pressen har behandlet han.

– Dette har gjort det vanskeligere å være på golfbanen. Da tenker jeg på paparazziene som har fulgt meg og lignende ting. Forrige gang jeg hadde problemer, behøvde jeg ikke tenke på at helikoptre hang over meg på drivingrangen når jeg skulle forberede meg. Det har skjedd nå, forklarer Woods.

– Jeg forsøker å forandre livet mitt, men jeg får ikke som andre folk være i fred når jeg går gjennom tøff behandling. Det har gjort det hele vanskeligere, sa golfstjernen.

Ikke dopet seg

Woods kommenterte også en undersøkelse som Sports Ilustrated har gjort blant spillerne på PGA-touren. Den viser at 24 prosent tror Tiger Woods har brukt doping.

- Jeg har aldri brukt prestasjonsfremmende midler eller tatt veksthormoner, men folk må få lov til å ha sine egne meninger, sa Woods som også tidligere har blitt konfrontert med dopingrykter.

Siste nytt

 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP
 • NFL-stjerne satser videre

  Den amerikanske quarterbacken Tom Brady (40) tar en ny sesong med New England Patriots i amerikansk fotball. Det melder hans agent til ESPN. Brady har vært proff i 18 år og har de fleste rekordene i NFL, blant annet med flest Super Bowl-seire (fem).

  SPO-FBN-SUPER-BOWL-LII---PHILADELPHIA-EAGLES-V-NEW-ENGLAND-PATRI
  Foto: Patrick Smith / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma