Hopp til innhold

Siste nytt

 • Verdenscuplederen ute med covid

  Verdenscuplederen, Franziska Preuss, har fått covid. Hun vil derfor ikke stille til start til det andre verdenscuprennet for sesongen, som tar plass i Hochfilzen denne uken.

  Franziska Preuss
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Per-Mathias Høgmo forlater Häcken

  Den norske trenerveteranen Per-Mathias Høgmo fortsetter trenerkarrieren i Japan. 64-åringen forlater svenske Häcken etter en suksessrik periode i klubben.

  Urawa Red Diamonds ooplyser om ansettelsen i egne mediekanaler. Häcken bekrefter på sin side Høgmos avgang.

  – Jeg føler meg veldig takknemlig over å ha vært med på denne reisen med klubben, sier nordmannen om tiden i Sverige.

  Høgmo forlater Häcken etter europaligakampen borte mot Qarabag førstkommende torsdag.

  – Det er alltid med blandede følelser man starter et nytt kapittel i livet sitt, men samtidig er det et privilegium å kunne forlate klubben i en situasjon der den står sterkere enn noen gang. Det er mange følelser akkurat nå, men jeg føler en enorm glede over å ha vært sammen med alle i Häcken, sier nordmannen.

  Svenske Aftonbladet skrev onsdag at Høgmo hadde gitt Häcken-spillerne beskjed om at han var ferdig i Göteborg-klubben. Der har nordmannen hatt kjempesuksess siden han tok over treneransvaret i 2021. I fjor ble klubben seriemester, mens de denne sesongen avsluttet på en sterk 3.-plass.

  Høgmo har den siste tiden også vært satt i forbindelse med den ledige jobben som svensk landslagssjef.

  Urawa Red Diamonds er regjerende mestre i den asiatiske mesterligaen.

  Høgmo har en fortid som trener for det norske herrelandslaget i fotball, der han i 2015 var nær å ta laget til EM i Frankrike. I 2000 ledet han kvinnelandslaget til OL-gull, og han har også vært innom blant andre Rosenborg, Tromsø og Fredrikstad i løpet av trenerkarrieren.

  (NTB)

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • Svømme-EM: Løyning og Haarsaker videre til semifinaler

  Ingeborg Vassbakk Løyning og Christoffer Haarsaker tok seg videre til semifinale på henholdsvis 100 meter rygg og 200 meter bryst i kortbane-EM i svømming.

  Vassbakk Løyning ble nummer seks i heat nummer to med tiden 59.07. Det var 1,92 sekunder bak vinneren i heatet. De 16 beste i heatene på 100 meter rygg tok seg videre til semifinale.

  Onsdag var ikke Vassbakk Løyning i nærheten av å ta seg til finale på 50 meter rygg.

  Christoffer Haarsaker kapret 3.-plassen i heat to på 200 meter bryst med tiden 2.07,92 og er dermed videre til semifinale. Han var 1,20 sekunder bak heatvinneren.

  Nicholas Lia endte på 7.-plass i sitt heat på 50 meter butterfly. Dermed er han i utgangspunktet utslått av konkurransen, men kan komme inn som reserve om noen trekker seg. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal