Bjørnstad videre, Tiger feilet

Henrik Bjørnstad greide cuten i PGA-turneringen i Charlotte. Det gjorde ikke Tiger Woods.

Henrik Bjørnstad

Henrik Bjørnstad i aksjon

Foto: Doug Benc/ / Scanpix/AFP

Nordmannen varierte veldig på sin runde fredag, men en god avslutning holdt så vidt til å klare cuten. Nordmannen noterte tre bogeyer, en dobbeltbogey, men også fire birdier på sin 73-runde (ett slag over par).

Han måtte avslutte to under par på de fem siste hullene. Det klarte Bjørnstad med to sene birdier.

Tiger sliter

Tiger Woods sliter voldsomt. Det har gått svært tungt for golfesset i turneringen. Han åpnet med birdie fredag, men både på hull tre og fire ble det bogeyer. Problemene bare fortsatte for Woods. Nye bogeyer fulgte på hull 6, 10, 11 og 12.

Enda verre ble det med dobbeltbogeyer på både hull 14 og 15. Totalt gikk han fredagens runde hele sju over par.

Woods var lenge ute av golfsporten etter omfattende utroskap. Etter en selvpålagt pause på fem måneder er amerikaneren med 14 majortitler tilbake på golfbanen. 34-åringen har ikke vist gode gamle takter og klarte ikke engang cuten i Charlotte hans andre turnering etter comebacket. En delt 142.-plass er ikke akkurat dagligdags for Woods.

Kun for sjette gang i karrieren feilet Woods når det gjelder å klare cuten som profesjonell golfspiller. Det skjedde sist i British Open i fjor. På amerikansk jord har det ikke skjedd siden US Open i 2006.

Se hele resultatlisten (ekstern lenke)

Siste nytt

 • Grace Bullen med videre

  Grace Bullen er videre i OL-kvalifiseringen i bryting etter at hun slo kanadiske Linda Morais 12-2. Morais er regjerende verdensmester i 59-kilosklassen, men tapte klart mot Bullen i 57-kilosklassen.

  Bullen møter svenske Johanna Lindborg i kvartfinalen senere fredag.

  Iselin Solheim er ute etter at hun tapte 0-4 mot ungarske Zsanett Nemeth i åttedelsfinalen i kvalifiseringen.

  Bullen
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Sandvolleyball: Åpnet med tap

  Begge de norske sandvolleyballparene i kontinentalcupturneringen i Madrid tapte mot tøff tysk motstand i gruppespillet fredag.

  Vegard Løkken og Erlend Henriksveen tapte i strake sett mot 1.-seedede Julius Thole og Clemens Wickler, mens Markus Mol og Nils Gunnar Ringøen led same skjebne mot 2.-seedede Nils Ehlers og Lars Flüggen.

  Norge stiller med et reservepreget mannskap i Madrid som følge av at Anders Mol avga det som trolig var en falsk positiv koronaprøve for et par dager siden. Dermed havnet Mol og tre andre norske spillere i karantene på Tenerife fram til fredag.

 • Positivt nytt om Ødegaard

  Martin Ødegaard føler seg «helt ok» etter at han ikke fullførte Arsenal-kampen mot Villareal torsdag.

  Ødegaard gikk av banen etter 66 minutter i europaligaens semifinale. Det skjedde etter en taklingssituasjon. Han hadde et resignert uttrykk i ansiktet da han gikk mot Arsenals innbytterbenk.

  Nordmannen ble ikke nevnt på pressekonferansen etter 0-0-kampen. TV-bildene kunne tyde på at det var snakk om ankelproblemer, men det virker som 22-åringen har kommet rimelig bra fra situasjonen.

  Norges landslagslege Ola Sand var i kontakt med Ødegaard fredag og melder til NTB at «han er helt ok i dag». (NTB)

  Martin Ødegaard for Arsenal
  Foto: ADAM DAVY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal