Hopp til innhold

Gikk gjennom ekstreme smerter for å nå sitt store mål: – Du bare dør innvendig

Rasmus Windingstad har kjempet en desperat kamp for å prøve å ta sammenlagtseieren i parallellslalåmcupen denne søndagen. Han stiller til start med prolaps.

Rasmus Windingstad - prolaps

MÅ GODKJENNES: Tester på Olympiatoppen avgjør om Rasmus Windingstad blir godkjent for nye konkurranser. Det han må gjennom er vondt. Fryktelig vondt.

Foto: NRK

Tidligere denne uka: Rasmus Windingstad satt fastspent i en stol på Olympiatoppen. Ansiktet skar grimaser. Testen han var i ferd med å gjennomføre skulle gi svar på om han ville få kjøre parallellstorslalåm i franske Chamonix denne søndagen.

Testen var knalltøff.

– De er brutale de fem minuttene det tar. Du merker på hele kroppen at du bare dør innvendig, men du må bare stå gjennom det. Det vi prøver å finne ut av er hvor sterk venstrefoten min er i forhold til den høyre, sier han.

Første verdenscupseier i karrieren

Windingstad fikk til slutt klartegn til å stille til start i søndagens renn. Der kjemper han om sammenlagtseieren i cupen.

Det er derfor han er villig til å kjøre selv om han er skadet.

Skaden oppsto bare noen dager etter at han lille julaften vant sitt aller første verdenscuprenn da han gikk til topps i parallellstorslalåm i Alta Badia.

Men – i Bormio bare noen dager etter var det noe som ikke stemte.

– Da jeg sto i startgaten var det noe som ikke føltes riktig. Jeg var helt «off», og kjente at venstrefoten min hele veien gjorde ting som den ikke skulle gjøre. Det gjaldt egentlig bare å komme seg til mål uten å dø. Jeg ble lagt inn i et telt etterpå og hadde pusteanfall og var livredd.

En undersøkelse viste prolaps i ryggen.

Italy Alpine Skiing World Cup

TIL TOPPS: Fra seier, til kollaps med prolaps. Sesongen har vært preget av opp og nedturer.

Foto: Gabriele Facciotti / AP

– Det er dumt å ikke ta sjansen

Bare to renn avgjør hele verdenscupen i parallellstorslalåm. Det betyr at seieren i Alta Badia gir et glimrende utgangspunkt for å slåss om sammenlagtkula. Det frister, selv om han kan risikere et tilbakefall.

– Det er dumt å ikke ta sjansen hundre prosent når du er i den situasjonen. Man vet aldri om man får den muligheten igjen. Det er kanskje ikke er den største disiplinen, eller det rennet som betyr mest, men det er fortsatt ei kule. Det kan skje ting, men jeg skal i hvert fall ikke safe meg til noe. Det funker uansett ikke.

Rasmus Windingstad tester

VILLIG TIL Å SATSE: Tross skade er verdenscuprennet i Chamonix en sjelden mulighet til å vinne en verdenscup sammenlagt.

Foto: Tommy Barstein / NRK

Etter testen på Olympiatoppen har han fått tommel opp for å konkurrere igjen. Dermed blir det tur til Frankrike, selv om det ennå ikke er hundre prosent sikkert han står på startstreken.

– Det blir med smerte og nedsatt styrke. Hvis det kjennes bra ut på trening så skal vi prøve oss. Nå føler jeg at jeg tar steg for steg og testene viser at det går i riktig retning. Det hadde vært fett å se hva det holder til.

Siste nytt

  • Mbappé får tyn etter ny CL-smell

    Kylian Mbappé (25) greide heller ikke i år å vinne Champions League med Paris Saint-Germain. Han kommer dårlig ut på børsen etter semifinaleexiten.

    I en nådeløs dom gir L'Équipe angriperen en toer på en skala som går til ti. «Slutten på drømmen», skriver den franske avisen i overskriften etter tirsdagens 0-1-tap hjemme mot Borussia Dortmund.

    Mbappé ble i sin tid hentet til PSG for enorme summer. Målet var at han skulle skyte klubben til suksess i den gjeveste europacupen, men det gikk aldri veien. Nærmest var laget som tapende finalist i 2020.

    Dortmund er bare nummer fem i ligaen i Tyskland, men danket ut PSG 2-0 sammenlagt.

    «Slike kvelder blir arven hans. Sju år med feilede forsøk», skriver britiske Daily Mail om Mbappé. I spanske Sport står det at «Mbappé er ute av stand til å ikle seg helterollen».

    Mbappé forlater PSG når kontrakten løper ut etter sesongen, og neste stoppersted blir trolig Real Madrid. «Han tar farvel med den franske hovedstaden med mer smerte enn ære», skriver den Madrid-baserte storavisen Marca.

    (NTB)

    Mbappé
    Foto: AP
  • Fotballkamper utsatt etter katastrofeflommen i Brasil

    Ekstreme nedbørsmengder gjør det umulig å spille seriekamper i fotball i den brasilianske delstaten Rio Grande do Sul.

    Brasils fotballforbund har hittil utsatt ti oppgjør for tre av eliteklubbene fra regionen. Det gjelder Internacional, Gremio og Juventud.

    Delstatshovedstaden Porto Alegre står under vann, og det er der Internacional og Gremio holder til.

    Minst 90 personer er meldt omkomne, opplyser myndighetene i Rio Grande do Sul. I tillegg er 131 ikke blitt gjort rede for, og 155.000 mennesker har mistet hjemmet sitt.

    De voldsomme regnbygene som begynte i forrige uke, har forårsaket flom i elver, lagt hele landsbyer under vann og ødelagt veier og broer.

    Flommen regnes som delstatens verste ekstremværkatastrofe. Det er meldt mer regn i dagene som kommer.

    (NTB)

    imwC_nnuYmA
    Foto: AP
  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal