Williams' råd til eleven: – Stønn mer!

Sloane Stephens (19) har lært mye av tennisdronning og landskvinne Serena Williams. Før kvartfinalemøtet i Australian Open har 19-åringen fått et litt annerledes tips: Lag mer lyd.

Stephens og Williams

19 år gamle Sloane Stephens (t. v) møter 12 år eldre Serena Williams (t. h) i kvartfinalen i Australian Open. NRKs tenniskommentator levner stortalentent liten sjanse i møtet med Williams, men omtaler kampen som spesiell.

Foto: Afp

TENNIS-OPEN/ Williams of the U.S. reacts after defeating Azarenka of Belarus in their women's singles finals match at the U.S. Open tennis tournament in New York

Serena Williams er kjent for å gi alt på tennisbanen, både i styrke og volum. Hun maner sin kvartfinalekonkurrent Sloane Stephens til å gjøre det samme.

Foto: EDUARDO MUNOZ / Reuters

Serena Williams mener nemlig at 19 år gamle Sloane Stephens bør lage mer lyd på tennisbanen, og referer til en samtale de to hadde for noen dager siden.

– Hun sa «Jeg stønner». Jeg sa «Nei, det gjør du ikke. Hva er det du snakker om? Du er så rolig, jeg er høylytt og hemningsløs», sier Williams ifølge AP.

Den samtalen husker også Stephens, men hun mener hun lager mer enn nok lyd allerede.

– Hun (Serena) sa at jeg var for stille på banen, at jeg ikke lager nok lyd. Under kampen mandag tenkte jeg «Jeg er skikkelig høylytt. Burde jeg dempe meg litt?» sier hun.

– Spesiell kamp

Tennisdronning Williams skal møte Stephens i kvartfinalen av Australian Open natt til onsdag, norsk tid.

Det blir et møte mellom tennisdronningen og tenåringen som omtales som et av de største talentene i kvinnelig tennis.

NRKs tenniskommentator Jan Frode Andersen tror kampen mellom de to amerikanerne blir spesiell.

– Stephens er den nye store. Hun er den yngste topp 25-spilleren i verden og kommer til å ta over etter Serena. I tillegg er de venner og Serena er hennes rollemodell, sier han til NRK.no.

Stephens har spilt tennis i ti år. Som 15-åringen hilste hun for første gang på Williams. I fjor trente hun med Williams, og i forrige uke ble Stephens tatt for å være Williams. Med andre ord kjenner de to hverandre godt.

Første kvartfinale

Sloane Stephens

Sloane Stephens skal møte forbilde og venninnen Serena Williams i Australian Open-kvartfinalen. – Du må bare gå på banen og møte kampen som en hvilken som helst annen kamp, sier 19-åringen.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Stephens er i sin første Grand Slam-kvartfinale i Australia Open. Selv om det er sitt forbilde hun møter, tar ikke nervene overhånd.

– Det kommer ikke til å bli en «Å herregud, jeg spiller mot Serena»-opplevelse, det har jeg gjort før. Så det skal gå bra, sier Stephens ifølge AP.

De to møttes også i kvartfinalen av Brisbane International tidligere denne måneden. Williams gikk seirende ut av oppgjøret med 6-4, 6-3.

Den gang utbrøt Williams flere ganger «Kom igjen!» da hun sikret seg viktige poeng.

Stephens så på treneren sin og mente at Williams' utbrudd var lite respektfulle. I etterkant har hun sagt at det var en spøk.

Spøk eller ei, Stephens lærte uansett at den vennlige Serena Williams fra garderoben eller hotellkorridoren er en knallhard konkurrent på tennisbanen.

Bare nok en kamp

Det skremmer ikke Stephens.

– Du må bare gå på banen og møte kampen som en hvilken som helst annen kamp. Det vil naturligvis bli tøft. Det er en Grand Slam-kvartfinale, sier 19-åringen.

– Det ville seg bare slik at det er Serena. Hun er åpenbart en av de beste spillerne som noen gang har spilt. Med eller uten titler, det er fortsatt en tenniskamp. Banen har samme størrelse. Du spiller mot et menneske på motsatt side av nettet, sier Stephens.

Misunner roen

Storfavoritten Williams har gitt mange tips til Stephens, men 31-åringen føler seg ikke som noen mentor for onsdagens kvartfinalemotstander.

NRKs tennisekspert, Jan Frode Andersen.

NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen tror Stephens vil bli av verdens beste kvinnelige tennisspillere i fremtiden, men tror ikke hun klarer å hamle opp med Williams i natt.

Foto: SVEN NACKSTRAND / AFP

– Jeg føler bare at jeg er den eldre. Kanskje noen av de yngre spillerne ser opp til meg, men en det er vanskelig å være mentor når du fortsatt konkurrerer, sier Williams ifølge AP.

Selv om Williams maner Stephens til å lage mer lyd på banen, misunner hun likevel at 19-åringen har evnen til å beholde roen.

– Hun er så utrolig rolig. Jeg synes det er flott egenskap. Se på noen av de store spillerne, som Roger Federer, han er rolig. Det er det hun (Stephens) har, sier Williams.

Spås lysende karriere

Selv om NRKs tenniskommentator omtaler kampen som et spesielt møte, tror han det blir lite spenning om hvem av de to som går videre til semifinalen.

– Stephens vinner ikke kvartfinalen fordi hun møter verdens beste tenissspiller. Det er for tidlig for henne, sier Andersen.

Men tenniskommentatoren spår 19-åringen en lysende karriere.

– Hun kommer til å bli blant verdens beste kvinnelige tenisspillere, mener han.

Men å bli like dominerende som Williams har vært tror ikke Andersen at 19-åringen noen gang vil klare.

– Det er det ingen som greier. Williams har vært for god, konkluderer han.

Siste nytt

 • Lundby best av de norske

  Marita Kramer var i en klasse for seg selv under kvinnenes kvalifisering til hopprennet onsdag. Hun hoppet 137,5 meter, noe som også var lengst i omgangen.

  De fire norske hopperne er videre i kvalifiseringen i stor bakke dagen før onsdagens historiske VM-renn

  Maren Lundby endte på 6.-plass etter et hopp på 122,5 meter, og ble beste norske utøver. Thea Minyan Bjørseth hoppet 123 meter og kom på 8.-plass, mens Silje Opseth endte på 15.-plass.

  Anna Odine Strøm måtte nøye seg med en 34.-plass etter et mislykket hopp på 92 meter. Det var likevel nok til å ta seg videre til onsdagens hopprenn i Oberstdorf.

  Lundby står med sølv i normalbakken, sølv i blandet lagkonkurranse og bronse i lagkonkurransen. Får hun medalje onsdag, blir hun eneste kvinne som reiser hjem fra VM-byen med medalje i alle fire rennene.

 • Tiller så vidt slått på målstreken

  Proffsyklisten Rasmus Fossum Tiller klinte til med en langspurt i den belgiske semiklassikeren Le Samyn, men det holdt akkurat ikke.

  Nordmannen som sykler for det norske laget Uno-x Pro Cycling Team på det nest øverste nivået i sykkelsporten, åpnet spurten først av alle og fikk en liten luke til feltet.

  Men på de siste meterne snek belgieren Tim Merlier seg forbi. Fossum Tiller endte med det på en andreplass, foran store navn som Sep Vanmarcke og John Degenkolb.

  Sykkel-NM 2017 landeveis. Fellesstart menn/kvinner.
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Pogacar forlenger ut 2026

  Tour de France-mester Tadej Pogacar har forlenget kontrakten sin med UAE-laget til ut 2026-sesongen.

  Dermed har det hardtsatsende sykkellaget fått på plass nok en viktig brikke for framtiden. Med nysigneringer av blant andre Matteo Trentin og Marc Hirschi ser laget meget sterkt ut.

  Pogacar overrasket da han gikk til topps i storrittet Tour de France i fjor sommer. I forbindelse med kontraktsforlengelsen sier sloveneren at han føler seg hjemme i UAE-laget, der han er lagkamerat med blant andre Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.

  Tadej Pogacar
  Foto: Fabio Ferrari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal