Hopp til innhold

Williams' råd til eleven: – Stønn mer!

Sloane Stephens (19) har lært mye av tennisdronning og landskvinne Serena Williams. Før kvartfinalemøtet i Australian Open har 19-åringen fått et litt annerledes tips: Lag mer lyd.

Stephens og Williams

19 år gamle Sloane Stephens (t. v) møter 12 år eldre Serena Williams (t. h) i kvartfinalen i Australian Open. NRKs tenniskommentator levner stortalentent liten sjanse i møtet med Williams, men omtaler kampen som spesiell.

Foto: Afp

TENNIS-OPEN/ Williams of the U.S. reacts after defeating Azarenka of Belarus in their women's singles finals match at the U.S. Open tennis tournament in New York

Serena Williams er kjent for å gi alt på tennisbanen, både i styrke og volum. Hun maner sin kvartfinalekonkurrent Sloane Stephens til å gjøre det samme.

Foto: EDUARDO MUNOZ / Reuters

Serena Williams mener nemlig at 19 år gamle Sloane Stephens bør lage mer lyd på tennisbanen, og referer til en samtale de to hadde for noen dager siden.

– Hun sa «Jeg stønner». Jeg sa «Nei, det gjør du ikke. Hva er det du snakker om? Du er så rolig, jeg er høylytt og hemningsløs», sier Williams ifølge AP.

Den samtalen husker også Stephens, men hun mener hun lager mer enn nok lyd allerede.

– Hun (Serena) sa at jeg var for stille på banen, at jeg ikke lager nok lyd. Under kampen mandag tenkte jeg «Jeg er skikkelig høylytt. Burde jeg dempe meg litt?» sier hun.

– Spesiell kamp

Tennisdronning Williams skal møte Stephens i kvartfinalen av Australian Open natt til onsdag, norsk tid.

Det blir et møte mellom tennisdronningen og tenåringen som omtales som et av de største talentene i kvinnelig tennis.

NRKs tenniskommentator Jan Frode Andersen tror kampen mellom de to amerikanerne blir spesiell.

– Stephens er den nye store. Hun er den yngste topp 25-spilleren i verden og kommer til å ta over etter Serena. I tillegg er de venner og Serena er hennes rollemodell, sier han til NRK.no.

Stephens har spilt tennis i ti år. Som 15-åringen hilste hun for første gang på Williams. I fjor trente hun med Williams, og i forrige uke ble Stephens tatt for å være Williams. Med andre ord kjenner de to hverandre godt.

Første kvartfinale

Sloane Stephens

Sloane Stephens skal møte forbilde og venninnen Serena Williams i Australian Open-kvartfinalen. – Du må bare gå på banen og møte kampen som en hvilken som helst annen kamp, sier 19-åringen.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Stephens er i sin første Grand Slam-kvartfinale i Australia Open. Selv om det er sitt forbilde hun møter, tar ikke nervene overhånd.

– Det kommer ikke til å bli en «Å herregud, jeg spiller mot Serena»-opplevelse, det har jeg gjort før. Så det skal gå bra, sier Stephens ifølge AP.

De to møttes også i kvartfinalen av Brisbane International tidligere denne måneden. Williams gikk seirende ut av oppgjøret med 6-4, 6-3.

Den gang utbrøt Williams flere ganger «Kom igjen!» da hun sikret seg viktige poeng.

Stephens så på treneren sin og mente at Williams' utbrudd var lite respektfulle. I etterkant har hun sagt at det var en spøk.

Spøk eller ei, Stephens lærte uansett at den vennlige Serena Williams fra garderoben eller hotellkorridoren er en knallhard konkurrent på tennisbanen.

Bare nok en kamp

Det skremmer ikke Stephens.

– Du må bare gå på banen og møte kampen som en hvilken som helst annen kamp. Det vil naturligvis bli tøft. Det er en Grand Slam-kvartfinale, sier 19-åringen.

– Det ville seg bare slik at det er Serena. Hun er åpenbart en av de beste spillerne som noen gang har spilt. Med eller uten titler, det er fortsatt en tenniskamp. Banen har samme størrelse. Du spiller mot et menneske på motsatt side av nettet, sier Stephens.

Misunner roen

Storfavoritten Williams har gitt mange tips til Stephens, men 31-åringen føler seg ikke som noen mentor for onsdagens kvartfinalemotstander.

NRKs tennisekspert, Jan Frode Andersen.

NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen tror Stephens vil bli av verdens beste kvinnelige tennisspillere i fremtiden, men tror ikke hun klarer å hamle opp med Williams i natt.

Foto: SVEN NACKSTRAND / AFP

– Jeg føler bare at jeg er den eldre. Kanskje noen av de yngre spillerne ser opp til meg, men en det er vanskelig å være mentor når du fortsatt konkurrerer, sier Williams ifølge AP.

Selv om Williams maner Stephens til å lage mer lyd på banen, misunner hun likevel at 19-åringen har evnen til å beholde roen.

– Hun er så utrolig rolig. Jeg synes det er flott egenskap. Se på noen av de store spillerne, som Roger Federer, han er rolig. Det er det hun (Stephens) har, sier Williams.

Spås lysende karriere

Selv om NRKs tenniskommentator omtaler kampen som et spesielt møte, tror han det blir lite spenning om hvem av de to som går videre til semifinalen.

– Stephens vinner ikke kvartfinalen fordi hun møter verdens beste tenissspiller. Det er for tidlig for henne, sier Andersen.

Men tenniskommentatoren spår 19-åringen en lysende karriere.

– Hun kommer til å bli blant verdens beste kvinnelige tenisspillere, mener han.

Men å bli like dominerende som Williams har vært tror ikke Andersen at 19-åringen noen gang vil klare.

– Det er det ingen som greier. Williams har vært for god, konkluderer han.

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal