Williams' råd til eleven: – Stønn mer!

Sloane Stephens (19) har lært mye av tennisdronning og landskvinne Serena Williams. Før kvartfinalemøtet i Australian Open har 19-åringen fått et litt annerledes tips: Lag mer lyd.

Stephens og Williams

19 år gamle Sloane Stephens (t. v) møter 12 år eldre Serena Williams (t. h) i kvartfinalen i Australian Open. NRKs tenniskommentator levner stortalentent liten sjanse i møtet med Williams, men omtaler kampen som spesiell.

Foto: Afp

TENNIS-OPEN/ Williams of the U.S. reacts after defeating Azarenka of Belarus in their women's singles finals match at the U.S. Open tennis tournament in New York

Serena Williams er kjent for å gi alt på tennisbanen, både i styrke og volum. Hun maner sin kvartfinalekonkurrent Sloane Stephens til å gjøre det samme.

Foto: EDUARDO MUNOZ / Reuters

Serena Williams mener nemlig at 19 år gamle Sloane Stephens bør lage mer lyd på tennisbanen, og referer til en samtale de to hadde for noen dager siden.

– Hun sa «Jeg stønner». Jeg sa «Nei, det gjør du ikke. Hva er det du snakker om? Du er så rolig, jeg er høylytt og hemningsløs», sier Williams ifølge AP.

Den samtalen husker også Stephens, men hun mener hun lager mer enn nok lyd allerede.

– Hun (Serena) sa at jeg var for stille på banen, at jeg ikke lager nok lyd. Under kampen mandag tenkte jeg «Jeg er skikkelig høylytt. Burde jeg dempe meg litt?» sier hun.

– Spesiell kamp

Tennisdronning Williams skal møte Stephens i kvartfinalen av Australian Open natt til onsdag, norsk tid.

Det blir et møte mellom tennisdronningen og tenåringen som omtales som et av de største talentene i kvinnelig tennis.

NRKs tenniskommentator Jan Frode Andersen tror kampen mellom de to amerikanerne blir spesiell.

– Stephens er den nye store. Hun er den yngste topp 25-spilleren i verden og kommer til å ta over etter Serena. I tillegg er de venner og Serena er hennes rollemodell, sier han til NRK.no.

Stephens har spilt tennis i ti år. Som 15-åringen hilste hun for første gang på Williams. I fjor trente hun med Williams, og i forrige uke ble Stephens tatt for å være Williams. Med andre ord kjenner de to hverandre godt.

Første kvartfinale

Sloane Stephens

Sloane Stephens skal møte forbilde og venninnen Serena Williams i Australian Open-kvartfinalen. – Du må bare gå på banen og møte kampen som en hvilken som helst annen kamp, sier 19-åringen.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Stephens er i sin første Grand Slam-kvartfinale i Australia Open. Selv om det er sitt forbilde hun møter, tar ikke nervene overhånd.

– Det kommer ikke til å bli en «Å herregud, jeg spiller mot Serena»-opplevelse, det har jeg gjort før. Så det skal gå bra, sier Stephens ifølge AP.

De to møttes også i kvartfinalen av Brisbane International tidligere denne måneden. Williams gikk seirende ut av oppgjøret med 6-4, 6-3.

Den gang utbrøt Williams flere ganger «Kom igjen!» da hun sikret seg viktige poeng.

Stephens så på treneren sin og mente at Williams' utbrudd var lite respektfulle. I etterkant har hun sagt at det var en spøk.

Spøk eller ei, Stephens lærte uansett at den vennlige Serena Williams fra garderoben eller hotellkorridoren er en knallhard konkurrent på tennisbanen.

Bare nok en kamp

Det skremmer ikke Stephens.

– Du må bare gå på banen og møte kampen som en hvilken som helst annen kamp. Det vil naturligvis bli tøft. Det er en Grand Slam-kvartfinale, sier 19-åringen.

– Det ville seg bare slik at det er Serena. Hun er åpenbart en av de beste spillerne som noen gang har spilt. Med eller uten titler, det er fortsatt en tenniskamp. Banen har samme størrelse. Du spiller mot et menneske på motsatt side av nettet, sier Stephens.

Misunner roen

Storfavoritten Williams har gitt mange tips til Stephens, men 31-åringen føler seg ikke som noen mentor for onsdagens kvartfinalemotstander.

NRKs tennisekspert, Jan Frode Andersen.

NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen tror Stephens vil bli av verdens beste kvinnelige tennisspillere i fremtiden, men tror ikke hun klarer å hamle opp med Williams i natt.

Foto: SVEN NACKSTRAND / AFP

– Jeg føler bare at jeg er den eldre. Kanskje noen av de yngre spillerne ser opp til meg, men en det er vanskelig å være mentor når du fortsatt konkurrerer, sier Williams ifølge AP.

Selv om Williams maner Stephens til å lage mer lyd på banen, misunner hun likevel at 19-åringen har evnen til å beholde roen.

– Hun er så utrolig rolig. Jeg synes det er flott egenskap. Se på noen av de store spillerne, som Roger Federer, han er rolig. Det er det hun (Stephens) har, sier Williams.

Spås lysende karriere

Selv om NRKs tenniskommentator omtaler kampen som et spesielt møte, tror han det blir lite spenning om hvem av de to som går videre til semifinalen.

– Stephens vinner ikke kvartfinalen fordi hun møter verdens beste tenissspiller. Det er for tidlig for henne, sier Andersen.

Men tenniskommentatoren spår 19-åringen en lysende karriere.

– Hun kommer til å bli blant verdens beste kvinnelige tenisspillere, mener han.

Men å bli like dominerende som Williams har vært tror ikke Andersen at 19-åringen noen gang vil klare.

– Det er det ingen som greier. Williams har vært for god, konkluderer han.

Siste nytt

 • To Greenwood-mål gav United-siger

  Mason Greenwood putta to mål og sikra tre poeng for Manchester United søndag.

  Édinson Cavani sørga like før slutt at det vart ein komfortabel 3-1 siger for Solskjærs menn over Burnley.

  Greenwood
  Foto: Gareth Copley / AFP
 • Innbytter berget Arsenal-poeng

  Arsenal stanget lenge hjemme mot nedrykkstruede Fulham, men hadde flyt i tilleggstiden og berget 1-1 i søndagens Premier League-kamp.

  Innbytter Eddie Nketiahs mål endte noen svært dramatiske sluttminutter i London-oppgjøret der Fulham-keeper Alphonse Areola hadde vært i det umulige hjørnet i 96 minutter.

  Areola reddet også skuddforsøket fra Dani Ceballos helt på tampen, men Nketiah satte returen i mål.

  Med ett poeng mot Fulham ser det svært vrient ut for Arsenal å blande seg inn i kampen om de seks øverste plassene på Premier League-tabellen.

  Det skiller ni poeng opp til West Ham på 4.-plass og seks til Liverpool på 6.-plassen. Sistnevnte har én kamp til gode på Arsenal.

  Premier League - Arsenal v Fulham
  Foto: Julian Finney / Reuters
 • Aalerud med 11.-plass i Amstel

  Den norske proffsyklisten Katrine Aalerud ble nummer 11 i Amstel Gold søndag. Hun var ni sekunder bak tetgruppa der Marianne Vos vant.

  Den nederlandske sykkeldronningen har vunnet det som er å vinne, men søndagens seier var hennes første i Amstel Gold, en av Ardennene-klassikerne.

  Vos var sterkes i spurten da en gruppe på ni kom samlet inn til mål. Like bak dem rullet Norges beste kvinnesyklist for tiden i mål.

  Aalerud, som er proff i Movistar-laget, kjørte inn til 11.-plass, bare ni sekunder bak tetgruppa med de største favorittene.

  Stine Borgli ble nummer 61, mens Mie Bjørndal Ottestad ble nummer 63.

  Katrine Aalerud
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal