Hopp til innhold

William (8) med klar beskjed til pappa Gjert: – Gidder ikke å få kjeft på hver økt

William Ingebrigtsen (8) har lyst til å følge i brødrenes fotspor, men har premissene klare hvis faren skal trene ham. Gjert Ingebrigtsen understreker at en eventuell løpesatsing for yngstesønnen foreløpig ikke er et tema.

Med sin mentalitet, råskap og vilje til å ofre, banet Henrik vei. I familien Ingebrigtsen viste han at det var mulig å hevde seg i verdenstoppen

HAR EN TEORI: William Ingebrigtsen har gjort seg sine tanker om hvorfor pappa Gjert blir sint på storebrødrene.

Han er en veldig spesiell fyr. Det slår meg hver gang jeg snakker med ham. Jeg smiler med meg selv, han er veldig reflektert i forhold til sin alder, sier Gjert Ingebrigtsen.

Han snakker om sønnen William, som er blitt åtte år. I den nye sesongen av Team Ingebrigtsen – som nå er å se på NRK TV – blir seerne enda bedre kjent med den yngste i søskenflokken på sju.

VM i friidrett i London 2017

OPPVOKST MED MEDALJER: Her kjenner William Ingebrigtsen på storebror Filips VM-bronse i London i 2017.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mens de spiser pannekaker med sukker, spør farmor Olaug:

Hva har du lyst til å gjøre når du blir stor?

Løpe og spille fotball, er svaret.

Så kommer det fram at gutten har planen klar.

Når jeg blir like stor som Ingrid (storesøster), da begynner jeg å trene veldig mye til jeg blir kjempegod. Og det jeg skal prøve på, det er å løpe som Jakob. Det er derfor jeg har lyst til å begynne å løpe. For kanskje jeg kan bli bedre enn han, sier William.

– Utelukkende opp til ham

Pappa Gjert har ikke selv sett seansen, men humrer når han får den referert. Selv om William om et par år er i den alderen der Jakob Ingebrigtsen begynte å trene temmelig systematisk fram mot det som skulle bli et OL-gull i Tokyo i sommer, understreker faren at idrett enn så lenge er en sosial fritidsaktivitet for yngstesønnen.

Det kommer også fram i boka «Gjerts metode», som ble lansert denne uka».

«William, vår yngste, deltar med stor iver i fotball og friidrett. Fotball er det kjekkeste. De eldre brødrene synes det er kjempe gøy å følge ham til kamper og trening. Om han til slutt velger det ene eller det andre, eller ingen av delene, er utelukkende opp til ham. Det valget vil han ta når han er moden for det,» skriver Gjert Ingebrigtsen der.

Gjert Ingebrigtsen

DE YNGSTE: Gjert og Tone Ingebrigtsen med de to yngste av sine syv barn, Ingrid og William. Ingrid trener allerede for å se hvor god hun kan bli i løping.

Foto: Carina Johansen / NTB

Så påpeker han:

«Jeg vil imidlertid gjøre mitt beste for å forklare konsekvensene av de målene han eventuelt vil sette seg. Og da legger jeg ikke fingrene imellom, jeg tegner ikke noe glansbilde. Noen vil nok kalle min tilnærming negativ og til dels destruktiv, men det er ikke hensikten,» skriver Ingebrigtsen, og understreker at hans agenda er å unngå at barna kaster bort tiden på trening uten å vite hva de går til.

– Får kjempemye kjeft

Samtalen med bestemor, viser at familiens yngste både har dannet seg en oppfatning både av hvilke premisser som gjelder og hvordan faren utøver trenergjerningen. Olaug forteller at Gjert var veldig rolig da han var liten.

Men det er han ikke når han er voksen, konstaterer William.

Nei, istemmer bestemor.

Hvorfor er ikke pappa så rolig?, undrer William.

Bestemor Olaug har ikke noe godt svar, men William har selv en teori.

Qsvn1WLPE2A

VIL BLI SOM JAKOB: William Ingebrigtsen har lyst til å løpe enda raskere enn storebror Jakob, som både har europarekorden og den olympiske rekorden på 1500 meter.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Det er guttene som ikke gjør treninga, sier han, og sikter til Jakob, Filip og Henrik.

Hvis de gjør en feil, så får de kjempemye kjeft. Hvis du sier til pappa når du er liten at du vil bli verdens beste til å løpe, da må du jo følge reglene for løping. Og høre på pappa, hvordan de skal løpe, sier William, som om han allerede har lest «Gjerts metode».

Han har imidlertid allerede selv noen klare beskjeder til faren:

Jeg vil at pappa skal trene meg, for han er veldig god til å trene folk på ting. Men jeg gidder ikke å få kjeft på hver økt, det vil jeg ikke ha noe av. For det er ganske slitsomt.

Gjert: – Spør meg om det samme

Han spør meg om det samme som han spør bestemora om, forteller Gjert Ingebrigtsen, og utdyper:

Han spør om hvorfor jeg er så sint. Jeg forklarer at jeg egentlig ikke er sint. Jeg sier at hvis vi har en avtale og folk ikke holder avtalen, da blir jeg lei meg. Det er det du oppfatter som sint, sier jeg til ham.

Tror du han også blir løper?

Det er umulig å si, for det er ikke tema mellom meg og han.

Men premissene for hva som gjelder, har han tydeligvis fått med seg?

Det kan du si. Han har fått det med seg. Og jeg synes både spørsmålene han stiller og svarene han har sier mye om hvor reflektert han allerede er, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Siste nytt

 • Skarverennet stoppet av uvær – politiet måtte hente ut tre løpere

  Det tradisjonsrike Skarverennet i langrenn måtte stanses på kort varsel lørdag som følge av dårlig vær, melder Hallingdølen.

  Sterk vind skapte problemer for arrangørene av rennet lørdag. Den tok seg opp, og etter hvert måtte arrangørene si stopp.

  – Det er for dårlig sikt. Det blir dessverre ikke mer skirenn. Løperne ser ikke fra stikke til stikke, var beskjeden fra Finse ifølge Hallingdølen.

  Målgang er på Ustaoset.

  Løpere som ikke hadde kommet seg ut i løypa, ble vist tilbake til togvognene for retur til Ustaoset.

  Politiet skriver lørdag formiddag at de måtte bistå i forbindelse med uværet.

  – Politiet har bistått med å hente ut tre langrennsløpere utenfor løypa. De tre kom utenfor skisporene ved tett tåke. Dette i forbindelse med Skarverennet. De er ivaretatt av helse og er ved god behold, skriver politiet.

  På startstreken sto blant annet Therese Johaug, som for for en måned siden slo knockout på langrennseliten under 30-kilometeren i NM.

  Johaug har vunnet Skarverennet en rekke ganger, men denne gangen får hverken hun eller andre gå rennet.

  «Som for 50 år siden, blir rennet stoppa og konkurransen avlyst», skriver lokalavisen.

  (NTB / NRK)

 • Medier: 23 kinesiske svømmere fikk delta i OL tross positive dopingprøver

  23 kinesiske svømmere skal ha fått grønt lys til å konkurrere under OL i Tokyo til tross for at de testet positivt for doping. Konklusjonen var at testene var forurensede.

  Det er skriver blant annet Daily Telegraph, New York Times og ARD.

  De aktuelle svømmerne testet positivt for det forbudte stoffet trimetazidin.

  Prøvene med hjertemedisinen ble avgitt under en treningsleir som ble gjennomført noen måneder før starten av Tokyo-lekene i 2021. Mesterskapet ble som kjent utsatt ett år som følge av covidpandemien.

  Kinesiske antidopingmyndigheter konkluderte innledningsvis med at dopingtestene inneholdt avvikende analytiske funn (AAF), men frikjente senere svømmerne for straff etter at undersøkelser viste at testene var utsatt for såkalt kontaminering.

  De kinesiske svømmerne med 30 medlemmer vant seks medaljer i Tokyo, inkludert tre gull.

  Daily Telegraph skriver at Verdens antidopingbyrå (Wada) og Det internasjonale svømmeforbundet ble varslet om de positive prøvene, men at også de stilte seg bak konklusjonen om at de positive testresultatene var forårsaket av forurensing.

  (NTB)

  Winter Olympics Salt Lake City
  Foto: Rick Bowmer / AP
 • Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

  Den britiske superstjernen Lewis Hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens Formel 1-løp i Shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering.

  Mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. Til slutt hadde han bare to førere bak seg.

  Hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. Dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken.

  – Er dette årets dårligste kvalifisering for Hamilton? Det må jo være det? Sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

  – Vi ser at Toto Wolff er sur, supplerte kommentator Atle Gulbrandsen med henvisning til Mercedes-teamsjefen.

  Hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen.

  (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal