Hopp til innhold

William (8) med klar beskjed til pappa Gjert: – Gidder ikke å få kjeft på hver økt

William Ingebrigtsen (8) har lyst til å følge i brødrenes fotspor, men har premissene klare hvis faren skal trene ham. Gjert Ingebrigtsen understreker at en eventuell løpesatsing for yngstesønnen foreløpig ikke er et tema.

Med sin mentalitet, råskap og vilje til å ofre, banet Henrik vei. I familien Ingebrigtsen viste han at det var mulig å hevde seg i verdenstoppen

HAR EN TEORI: William Ingebrigtsen har gjort seg sine tanker om hvorfor pappa Gjert blir sint på storebrødrene.

Han er en veldig spesiell fyr. Det slår meg hver gang jeg snakker med ham. Jeg smiler med meg selv, han er veldig reflektert i forhold til sin alder, sier Gjert Ingebrigtsen.

Han snakker om sønnen William, som er blitt åtte år. I den nye sesongen av Team Ingebrigtsen – som nå er å se på NRK TV – blir seerne enda bedre kjent med den yngste i søskenflokken på sju.

VM i friidrett i London 2017

OPPVOKST MED MEDALJER: Her kjenner William Ingebrigtsen på storebror Filips VM-bronse i London i 2017.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mens de spiser pannekaker med sukker, spør farmor Olaug:

Hva har du lyst til å gjøre når du blir stor?

Løpe og spille fotball, er svaret.

Så kommer det fram at gutten har planen klar.

Når jeg blir like stor som Ingrid (storesøster), da begynner jeg å trene veldig mye til jeg blir kjempegod. Og det jeg skal prøve på, det er å løpe som Jakob. Det er derfor jeg har lyst til å begynne å løpe. For kanskje jeg kan bli bedre enn han, sier William.

– Utelukkende opp til ham

Pappa Gjert har ikke selv sett seansen, men humrer når han får den referert. Selv om William om et par år er i den alderen der Jakob Ingebrigtsen begynte å trene temmelig systematisk fram mot det som skulle bli et OL-gull i Tokyo i sommer, understreker faren at idrett enn så lenge er en sosial fritidsaktivitet for yngstesønnen.

Det kommer også fram i boka «Gjerts metode», som ble lansert denne uka».

«William, vår yngste, deltar med stor iver i fotball og friidrett. Fotball er det kjekkeste. De eldre brødrene synes det er kjempe gøy å følge ham til kamper og trening. Om han til slutt velger det ene eller det andre, eller ingen av delene, er utelukkende opp til ham. Det valget vil han ta når han er moden for det,» skriver Gjert Ingebrigtsen der.

Gjert Ingebrigtsen

DE YNGSTE: Gjert og Tone Ingebrigtsen med de to yngste av sine syv barn, Ingrid og William. Ingrid trener allerede for å se hvor god hun kan bli i løping.

Foto: Carina Johansen / NTB

Så påpeker han:

«Jeg vil imidlertid gjøre mitt beste for å forklare konsekvensene av de målene han eventuelt vil sette seg. Og da legger jeg ikke fingrene imellom, jeg tegner ikke noe glansbilde. Noen vil nok kalle min tilnærming negativ og til dels destruktiv, men det er ikke hensikten,» skriver Ingebrigtsen, og understreker at hans agenda er å unngå at barna kaster bort tiden på trening uten å vite hva de går til.

– Får kjempemye kjeft

Samtalen med bestemor, viser at familiens yngste både har dannet seg en oppfatning både av hvilke premisser som gjelder og hvordan faren utøver trenergjerningen. Olaug forteller at Gjert var veldig rolig da han var liten.

Men det er han ikke når han er voksen, konstaterer William.

Nei, istemmer bestemor.

Hvorfor er ikke pappa så rolig?, undrer William.

Bestemor Olaug har ikke noe godt svar, men William har selv en teori.

Qsvn1WLPE2A

VIL BLI SOM JAKOB: William Ingebrigtsen har lyst til å løpe enda raskere enn storebror Jakob, som både har europarekorden og den olympiske rekorden på 1500 meter.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Det er guttene som ikke gjør treninga, sier han, og sikter til Jakob, Filip og Henrik.

Hvis de gjør en feil, så får de kjempemye kjeft. Hvis du sier til pappa når du er liten at du vil bli verdens beste til å løpe, da må du jo følge reglene for løping. Og høre på pappa, hvordan de skal løpe, sier William, som om han allerede har lest «Gjerts metode».

Han har imidlertid allerede selv noen klare beskjeder til faren:

Jeg vil at pappa skal trene meg, for han er veldig god til å trene folk på ting. Men jeg gidder ikke å få kjeft på hver økt, det vil jeg ikke ha noe av. For det er ganske slitsomt.

Gjert: – Spør meg om det samme

Han spør meg om det samme som han spør bestemora om, forteller Gjert Ingebrigtsen, og utdyper:

Han spør om hvorfor jeg er så sint. Jeg forklarer at jeg egentlig ikke er sint. Jeg sier at hvis vi har en avtale og folk ikke holder avtalen, da blir jeg lei meg. Det er det du oppfatter som sint, sier jeg til ham.

Tror du han også blir løper?

Det er umulig å si, for det er ikke tema mellom meg og han.

Men premissene for hva som gjelder, har han tydeligvis fått med seg?

Det kan du si. Han har fått det med seg. Og jeg synes både spørsmålene han stiller og svarene han har sier mye om hvor reflektert han allerede er, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Siste nytt

 • Zachariassen matchvinner for Ferencváros

  Kristoffer Zachariassen ble byttet inn og scoret vinnermålet da Ferencváros vant 3-1 over Paks.

  Den ungarske kampen strammet grepet om serieledelsen.

  Det var en utsatt kamp som ble spilt onsdag, og med borteseieren har Ferencváros 12 poengs luke på tabelltopp når alle lagene har spilt 17 kamper.

  Hjemmelaget ledet ved pause, men trener Stanislav Tsjerstjesov gjorde grep som skulle vise seg å lykkes. I det 55. minutt byttet han inn Marquinhos og Zachariassen.

  Ferencváros utlignet i det 72. minutt. Tolv minutter senere scoret Zachariassen ledermålet med assist fra Marquinhos. Det var nordmannens sjette seriemål for sesongen.

  Ryan Mmaee fastsatte resultatet med et straffespark i siste minutt.

  Tokmac Nguen startet kampen for Ferencváros, men ble byttet ut like før slutt.

  Fotball, trening med Norges herrelandslag
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Vellykket operasjon for Conte

  Tottenham-manager Antonio Conte må ta en pause fra trenergjerningen etter at han nylig ble rammet av sterke magesmerter. Onsdag ble han operert.

  – Takk for alle de fine meldingene. Operasjonen gikk bra, og jeg føler meg allerede bedre, skrev Conte på Instagram onsdag kveld.

  – Jeg ser fram til å være tilbake på feltet med laget, men først må jeg komme meg.

  Tottenham opplyste tidligere onsdag på Twitter at Conte har fått diagnosen kolecystitt, betennelse i galleblæren. Det er ikke kjent hvor lang pause Conte må ta.

  Antonio Conte
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
 • Norge i føringen i lagkonkurransen i kombinert under junior-VM

  Norge med Andreas Ottesen, Torje Seljeset, Jens Dahlseide Kvamme og Eidar Johan Strøm leder lagkonkurransen i kombinert etter hoppingen i junior-VM i Canada.

  Det norske laget fikk 470,6 poeng og går ut 16 sekunder foran Tyskland og Østerrike i langrennsstafetten.

  Andreas Ottesen hadde 99 meter, Torje Seljeset 97,5, Jens Dahlseide Kvamme 94, mens ankermann Eidar Johan Strøm sikret ledelsen med 102 meter.

  Langrennet over 4 x 5 kilometer går senere onsdag kveld.

  Kombinert Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste