Hopp til innhold

William (8) med klar beskjed til pappa Gjert: – Gidder ikke å få kjeft på hver økt

William Ingebrigtsen (8) har lyst til å følge i brødrenes fotspor, men har premissene klare hvis faren skal trene ham. Gjert Ingebrigtsen understreker at en eventuell løpesatsing for yngstesønnen foreløpig ikke er et tema.

Med sin mentalitet, råskap og vilje til å ofre, banet Henrik vei. I familien Ingebrigtsen viste han at det var mulig å hevde seg i verdenstoppen

HAR EN TEORI: William Ingebrigtsen har gjort seg sine tanker om hvorfor pappa Gjert blir sint på storebrødrene.

Han er en veldig spesiell fyr. Det slår meg hver gang jeg snakker med ham. Jeg smiler med meg selv, han er veldig reflektert i forhold til sin alder, sier Gjert Ingebrigtsen.

Han snakker om sønnen William, som er blitt åtte år. I den nye sesongen av Team Ingebrigtsen – som nå er å se på NRK TV – blir seerne enda bedre kjent med den yngste i søskenflokken på sju.

VM i friidrett i London 2017

OPPVOKST MED MEDALJER: Her kjenner William Ingebrigtsen på storebror Filips VM-bronse i London i 2017.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mens de spiser pannekaker med sukker, spør farmor Olaug:

Hva har du lyst til å gjøre når du blir stor?

Løpe og spille fotball, er svaret.

Så kommer det fram at gutten har planen klar.

Når jeg blir like stor som Ingrid (storesøster), da begynner jeg å trene veldig mye til jeg blir kjempegod. Og det jeg skal prøve på, det er å løpe som Jakob. Det er derfor jeg har lyst til å begynne å løpe. For kanskje jeg kan bli bedre enn han, sier William.

– Utelukkende opp til ham

Pappa Gjert har ikke selv sett seansen, men humrer når han får den referert. Selv om William om et par år er i den alderen der Jakob Ingebrigtsen begynte å trene temmelig systematisk fram mot det som skulle bli et OL-gull i Tokyo i sommer, understreker faren at idrett enn så lenge er en sosial fritidsaktivitet for yngstesønnen.

Det kommer også fram i boka «Gjerts metode», som ble lansert denne uka».

«William, vår yngste, deltar med stor iver i fotball og friidrett. Fotball er det kjekkeste. De eldre brødrene synes det er kjempe gøy å følge ham til kamper og trening. Om han til slutt velger det ene eller det andre, eller ingen av delene, er utelukkende opp til ham. Det valget vil han ta når han er moden for det,» skriver Gjert Ingebrigtsen der.

Gjert Ingebrigtsen

DE YNGSTE: Gjert og Tone Ingebrigtsen med de to yngste av sine syv barn, Ingrid og William. Ingrid trener allerede for å se hvor god hun kan bli i løping.

Foto: Carina Johansen / NTB

Så påpeker han:

«Jeg vil imidlertid gjøre mitt beste for å forklare konsekvensene av de målene han eventuelt vil sette seg. Og da legger jeg ikke fingrene imellom, jeg tegner ikke noe glansbilde. Noen vil nok kalle min tilnærming negativ og til dels destruktiv, men det er ikke hensikten,» skriver Ingebrigtsen, og understreker at hans agenda er å unngå at barna kaster bort tiden på trening uten å vite hva de går til.

– Får kjempemye kjeft

Samtalen med bestemor, viser at familiens yngste både har dannet seg en oppfatning både av hvilke premisser som gjelder og hvordan faren utøver trenergjerningen. Olaug forteller at Gjert var veldig rolig da han var liten.

Men det er han ikke når han er voksen, konstaterer William.

Nei, istemmer bestemor.

Hvorfor er ikke pappa så rolig?, undrer William.

Bestemor Olaug har ikke noe godt svar, men William har selv en teori.

Qsvn1WLPE2A

VIL BLI SOM JAKOB: William Ingebrigtsen har lyst til å løpe enda raskere enn storebror Jakob, som både har europarekorden og den olympiske rekorden på 1500 meter.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Det er guttene som ikke gjør treninga, sier han, og sikter til Jakob, Filip og Henrik.

Hvis de gjør en feil, så får de kjempemye kjeft. Hvis du sier til pappa når du er liten at du vil bli verdens beste til å løpe, da må du jo følge reglene for løping. Og høre på pappa, hvordan de skal løpe, sier William, som om han allerede har lest «Gjerts metode».

Han har imidlertid allerede selv noen klare beskjeder til faren:

Jeg vil at pappa skal trene meg, for han er veldig god til å trene folk på ting. Men jeg gidder ikke å få kjeft på hver økt, det vil jeg ikke ha noe av. For det er ganske slitsomt.

Gjert: – Spør meg om det samme

Han spør meg om det samme som han spør bestemora om, forteller Gjert Ingebrigtsen, og utdyper:

Han spør om hvorfor jeg er så sint. Jeg forklarer at jeg egentlig ikke er sint. Jeg sier at hvis vi har en avtale og folk ikke holder avtalen, da blir jeg lei meg. Det er det du oppfatter som sint, sier jeg til ham.

Tror du han også blir løper?

Det er umulig å si, for det er ikke tema mellom meg og han.

Men premissene for hva som gjelder, har han tydeligvis fått med seg?

Det kan du si. Han har fått det med seg. Og jeg synes både spørsmålene han stiller og svarene han har sier mye om hvor reflektert han allerede er, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Siste nytt

  • Mageplask for Brann: Slått ut av cupen

    Minnene til Brann fra Levanger er ikke spesielt gode. I 2015 tapte de 1-4 i Levanger, i det som ble Rikard Norlings siste kamp som Brann-trener.

    Onsdag ble det en ny nedtur for Brann i Levanger, Arne Gunnes sendte Levanger i ledelsen etter syv minutter og det ble også kampens eneste mål.

    Brann hadde flere store sjanser i løpet av kampen, men scoringen kom aldri og dermed er Brann slått ut.

    – Du må se på hva Brann selv kommer med. De topper laget sitt inn mot denne kampen. Vi gjør noen justeringer. Det er en kjempestor skalp for meg, sier spillende assistenttrener i Levanger, Jo Sondre Aas til NRK.

    Branns midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen var skuffet etter kampen.

    – Vi håndterer rett og slett ikke kampbildet godt nok. Vi skaper for lite sjanser. Vi har for lite tempo i ballen. I tillegg slipper vi inn et mål ut av nesten ingenting. Da blir det vanskelig, sier Knudsen.

    Knut Høibraaten, kjent fra Ballspark i Bergens Tidende, var klar i talen på Branns vegne etter kampslutt.

    – Det er det verste resultatet de har hatt på to-tre år. Det er en slags skandale, vil jeg si, sier han til NRK.

    Levanger
    Foto: NTB
  • Rosenborg senket av egen spiller – Aga sendte Fredrikstad videre i cupen

    Oscar Aga (23) ble matchvinner på overtid da Fredrikstad vant 1-0 over Rosenborg i cupens tredje runde.

    Aga er utlånt fra Rosenborg til Fredrikstad og gjorde livet svært surt for trønderne onsdag. Han dukket opp på bakerste stolpe og banket ballen i mål. 23-åringen la ingenting mellom i feiringen av målet mot gamle lagkamerater. Innlegget kom fra Ludvig Begby.

    RBK presset på for utligning de siste minuttene, men de fikk ikke ballen i mål. Helt på tampen headet Ole Sæter i tverrliggeren for trønderne.

    Aga ble hentet til Rosenborg fra svenske Elfsborg for et drøyt år siden. Han ble i fjor sommer utlånt til Fredrikstad på en avtale ut året og returnerte til Østfold foran inneværende sesong.

    Rosenborg har sammen med Odd flest cuptitler med tolv. Trønderne ble sist mester i 2018. Fredrikstad står med elleve der den siste triumfen kom i 2006. (NTB)

    Aga
    Foto: NTB
  • Svensk cupfinale i fotball avbrutt etter at supportere ødela sikkerhetsnett

    Spillerne i den svenske cupfinalen i fotball mellom Malmö og Djurgården måtte forlate banen underveis i annen omgang etter at fans hadde ramponert sikkerhetsnettet.

    Kampen ble stanset etter rundt et kvarters spill i annen omgang. Da var oppgjøret fortsatt målløst.

    Det aktuelle sikkerhetsnettet hang foran Djurgårdens fans. Gjenstander som ble kastet mot banen, skal ha vært årsaken til at nettet gikk i stykker og fikk flere hull.

    Kampen ble gjenopptatt etter et drøyt kvarter.

    Før nettet gikk i stykker var det allerede høy temperatur i kampen. Djurgårdens trener Kim Bergstrand raste i pausen over at ikke eget lag hadde fått et straffespark.

    – Det blir problemer så fort vi får en corner, faste situasjoner, da bryter de oss i bakken. Det er straffe hver eneste gang, og vi får heller gult kort, det hadde vært gøy om dommerne dømte etter regelboken. Det er umulig å score når man holdes så hardt, det er faktisk pinlig, sa Bergstrand til SVT.

    Tidlig i andre omgang ropte Djurgården på en ny straffe da Gustav Wikheim gikk i bakken i duell med Malmös Gabriel Busanello. Heller ikke da ble ønsket innvilget av dommer Adam Ladebäck.

    Erik Botheim og Lasse Berg Johnsen er del av Malmös startoppstilling, mens Gustav Wikheim og Tobias Gulliksen spiller for Djurgården. (NTB)

    Sverige cupfinale
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal