NRK Meny
Normal

Wiggins tror han blir hjelperytter

Sir Bradley Wiggins (33) mener Chris Froome fortjener å lede Sky-laget også i neste års Tour de France. Selv håper han på en hjelperytterrolle.

Bradley Wiggins

Sir Bradley Wiggins har hatt en tung sesong. Her fra Giro d'Italia i mai, der han måtte bryte etter å ha blitt syk.

Foto: Gian Mattia D'Alberto / Ap

–Jeg mener han (Chris Froome journ.anm.) har gjort seg fortjent til å lede laget neste år og vinne på nytt, sier Wiggins til den engelske avisen Telegraph.

Bradley Wiggins i Tour de France 2012

Bradley Wiggins fra glansdagene i Tour de France 2012.

Foto: Doug Pensinger / Getty Images

– Jeg hadde elsket å være kaptein, men det er ikke min avgjørelse. Forhåpentligvis blir jeg tatt ut og kan gjøre en jobb for laget. Jeg gjør som jeg får beskjed om, fortsetter Wiggins.

Den adlede syklisten måtte stå over årets Tour på grunn av en kneskade, og har tidligere sagt at han bevisst unngikk å se årets utgave. Han orket rett og slett ikke å se på.

Mens Wiggins var hjemme, sikret Froome en suveren seier i verdens største sykkelritt.

Nå tror Wiggins, som også vant OL-gull i London i fjor, tror hans tid som leder - i hvert fall i Team Sky - er forbi.

– Det beste som kunne skjedd meg

– Å ikke delta i årets Tour var kanskje det beste som kunne skje. Jeg fikk en slags aha-opplevelse. Jeg ble påminnet om at det ikke kan gå bra hele tiden. Nå setter jeg mer pris på oppturene. Nå føler jeg meg bra igjen, sier Wiggins.

33-åringen vant sitt første sykkelløp for året da han tuktet Fabian Cancellara på tempoetappen i Polen Rundt sendt i juli. Nå satser han mot VM-gull - hans første i karrieren.

– Jeg satser alt på tempoetappen i VM, slår Wiggins fast.

Bytter lag?

Wiggins' uvanlig lite egoistiske uttalelser vekker oppsikt, og starter spekulasjoner om at britens tid i Sky kan være forbi. I tillegg har Richie Porte, som hjalp Froome til seier i årets Tour de France, ytret et ønske om å være kaptein i neste års Giro d'Italia.

– Det skal bli bra med litt mer ansvar. Jeg er klar for oppgaven. Det er et stort mål for meg, sier Porte.

Denne uken skal Wiggins og Team Sky sykle Eneco-tour i Nederland. Tempoetappen i sykkel-VM går av stabelen 22. september.

Chris Froome vant Tour de France 2013

Christopher Froome vant årets Tour de France med klar margin. Her på seierspallen med andremann Naio Quintana og Joaquim Rodriguez på tredjaplass.

Foto: Stéphane Mantey / Afp

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal