Hopp til innhold

Westvold Hansen best etter hoppingen i Granåsen

Gyda Westvold Hansen ledet kvinnenes kombinertrenn i Granåsen etter hoppdelen. Hun går ut ni sekunder foran nærmeste konkurrent.

Ida Marie Hagen, som allerede har sikret seg verdenscuptrofeet, fikk til 102 meter og 113,5 poeng. Det holder til en fjerdeplass, og hun går ut 32 sekunder bak ledende Gyda Westvold Hansen.

Det er en avstand hun normalt ikke har noen problemer med å ta igjen. Langrennet starter klokken 16:10.

Østerrikske Lisa Hirner fikk opp 101 meter og er nummer to og starter ni sekunder bak. Haruka Kasai fra Japan med 99 meter på tredjeplassen går ut 30 sekunder bak.

Øvrige norske plasseringer foran langrennet over 5 kilometer: 13) Marte Leinan Lund 94,7 (89,5) – 1.47 min. bak, 29) Mille Marie Hagen 54,0 (71,5) – 4.30 og 32) Hanna Midtsundstad 10,6 (53) – 7.23.

I herrenes hopprenn – uten Jarl Magnus Riiber som må opereres – ble det langt fra norsk dominans. Espen Bjørnstad er best plassert før langrennet på en syvendeplass, 1.07 minutt bak østerrikske Stefan Rettenegger som leder.

Simen Tiller og Jørgen Graabak følger på plassene bak Bjørnstad, henholdsvis seks og ni sekunder bak lagkameraten.

Jens Luraas Oftebro går ut som nummer 15 i langrennet kl. 14.55, og starter 1.55 bak Rettenegger. Det kombinerte langrennet for både kvinner og menn sendes direkte på NRK1.(NTB/NRK)

Verdenscup kombinert, hopp kvinner.
Foto: Ole Martin Wold / NTB

Siste nytt

 • Triathlon: Kruttsterk pallplass av Løvseth i Mexico – svært nær seier

  Solveig Løvseth overrasket med tredjeplass under verdenscupkonkurransen i triathlon i mexicanske Huatulco søndag. Hun var med i seierskampen til siste slutt.

  Løvseth kom til mål som del av en trio i teten. På oppløpet tok danske Alberte Kjær Pedersen seieren, mens den norske jenta også måtte se seg marginalt slått av nederlandske Rachel Klamer i kampen om annenplassen.

  Konkurransen ble gjennomført i sterk varme. Vanntemperaturen i Mexico var på rundt 30 grader, mens det i lufta var 34 grader.

  Pallplass for Solveig Løvseth i verdenscup i New Zealand
  Foto: Mikal Iden/Norges Triatlonforbund / NTB
 • Roing: OL-håpet lever for Borch – imponerte i kvalifiseringen i Luzern

  Kjetil Borch har kniven på strupen under den siste OL-kvalifiseringen i roing i Luzern. Søndag hadde han ingen problemer med å avansere fra kvalifiseringen.

  Borch er på jakt etter deltakelse i sine tredje sommerleker. Det krever at han innfrir i Sveits.

  Søndag fikk han en god start på konkurransene i singlesculler. I kvalifiseringen la Borch konkurrentene bak seg og klokket inn til tiden 6.56.22. Det holdt til heatseier foran skarpskodde rivaler fra blant annet Italia og Polen.

  De fire beste gikk direkte til mandagens kvartfinaler.

  Norge har allerede kvaliifsert fire båter til årets OL/Paralympics: Kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singelsculler (Paralympics).

  Ved siden av Borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter OL-billett i Luzern denne helgen. Det er dobbeltfireren for menn med Erik Solbakken, Kristoffer Brun, Jonas Juel og Oskar Helvig. De ror kvalifisering senere søndag.

  (©NTB)

  Rowing - Men's Single Sculls - Heats
  Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters
 • Mbappé utelatt fra PSG-troppen til serieavslutningen – ingen årsak oppgitt

  Kylian Mbappé er ikke med i Paris Saint-Germain-troppen som søndag besøker Metz til sesongens siste kamp i Ligue 1.

  PSG er allerede blitt kronet til seriemester for 12. gang. Det er rekord.

  Stjernespissen Mbappé, som i sommer forlater PSG etter sju sesonger i den franske klubben, figurerer ikke på listen over 20 spillere som trener Luis Enrique har med seg til kampen mot Metz.

  Nyhetsbyrået AP har bedt PSG om en kommentar til spissens fravær, uten å få noen. Mbappé er ikke på listen over spillere som ikke er tilgjengelige på grunn av skade

  Det er ventet at franskmannen slutter seg til Real Madrid i nærmeste framtid. Mbappé er PSGs toppscorer gjennom tidene med 256 mål, 191 av dem i ligaen.

  Han får en siste mulighet til å spille i PSG-drakten i den franske cupfinalen 25. mai. Der er Lyon motstander.

  Mbappé har vunnet i alt seks ligatitler med PSG. Han blir den franske ligaens toppscorer for sjette gang.

  Ousmane Dembélé, Vitinha, Marquinhos, Fabián Ruiz og Gianluigi Donnarumma er heller ikke med til søndagens kamp mot Metz.

  (©NTB)

  Kylian Mbappé.
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal