Weng om Østberg: – Tror vi har fått en ny dronning

OSLO/LENZERHEIDE (NRK): Heidi Weng synes Ingvild Flugstad Østberg minner mye om Marit Bjørgen, og tror hun er i stand til å ta over tronen som skidronning.

Johaug, Østberg og Weng

HELNORSK PALL: Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng etter søndagens jaktstart. Heidi Weng tror Norge har fått en ny skidronning.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg tror vi fort kan få en ny dronning, sier Heidi Weng om Ingvild Flugstad Østberg.

Østberg overrasket og imponerte en hel skiverden da hun tidligere søndag rykket fra selveste motbakkedronningen Therese Johaug og vant den fem kilometer lange jaktstarten.

– Ingvild er litt samme type skiløper som Marit (Bjørgen). Hun er vanvittig sterk! Ikke bare i sprint, men også på distanse. Og de to egenskapene er det få som har, fastslår Weng.

Østberg

JUBLET: Ingvild Flugstad Østberg kunne fortjent slippe jubelen løs i målområdet.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Man skal se litt opp for Ingvild

Marit Bjørgen fikk sin etterlengtede Tour de Ski-seier i fjor. Hun ble mamma i romjulen, og er naturlig nok ikke med under årets utgave.

– Tror du til og med Marit Bjørgen hadde slitt med å slå Ingvild i dag?

– Det er vanskelig å si når hun ikke er her. Men det er veldig imponerende av Ingvild i hvert fall, sier Weng.

Til tross for at Ingvild Flugstad Østberg virkelig har tatt steget i distanserenn denne sesongen, har hun ikke tror på at hun kommer til å bli den nye distansedronningen.

Marit Bjørgen

VANT I FJOR: Marit Bjørgen kunne slippe jubelen løs da hun kom først opp slalåmbakken i Val di Fiemme i fjor.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er lett å si sånt etter en dag der ting går veldig bra. Men Therese har et helt utrolig nivå inne, og snart kommer Marit tilbake med en sånn babyboost. Jeg må være tålmodig og jobbe videre og håpe at jeg kan kjempe på distanse i mesterskap om noen år, smiler Østberg og legger til:

– Det er mange år med trening, slit og prioriteringer. Så det er veldig morsomt å se at man får betalt for alt man har gjort.

Heidi Weng mener Østberg kan gi Johaug kamp denne sesongen.

– Jeg tror hun blir sterk i verdenscupen sammenlagt, i Touren nå og Tour de Canada senere i vinter. Jeg tror man skal se litt opp for Ingvild.

Ingvild Flugstad Østberg er i formidabel form og rykket fra Therese Johaug i bakken før start. Ingenting er sikkert i Tour de Ski.

RYKKET: Se hvordan Ingvild Flugstad Østberg avgjorde søndagens jaktstart.

– Kan bli en av verdens beste allround-løpere

NRKs langrennsekspert, Fredrik Aukland, er imponert over Østbergs fremgang på distansen.

– Jeg har stor tro på at Ingvild kan bli en av verdens beste allround-løpere, men hun vil nok alltid ha sitt fortrinn i sprint. Det at hun nå har levert to svært gode distanserenn, gir henne selvtillit som kan løfte henne som distanseløper, sier Aukland.

Østberg leder Tour de Ski sammenlagt 14,3 sekunder foran Johaug. Hun mener likevel lagvenninnen vinner soleklart. Heidi Weng tror ikke den kampen er avgjort.

– Når Ingvild viser at hun er så sterk nå, og går fra Johaug i motbakken, da tror jeg faktisk alt kan skje, avslutter Weng.

Siste nytt

 • Dalglish smittet av koronaviruset

  Kenny Dalglish (69) er smittet av koronaviruset. Liverpool-legenden har vært innlagt på sykehus siden onsdag, skriver klubben i en pressemelding.

  Dalglish ble lagt inn på sykehus som følge av en infeksjon som krevde intravenøs antibiotika.

  Selv om 69-åringen ikke hadde koronarelaterte symptomer, testet han positivt på viruset. Klubben opplyser at Dalglish fremdeles er symptomfri.

  I Storbritannia har over 73.500 personer testet positivt på viruset. Så langt har det vært over 8.900 koronarelaterte dødsfall i landet.

  Kenny Dalglish
  Foto: Jon Super / AP
 • Floyd Mayweather blir boksetrener

  Bokselegenden Floyd Mayweather har valgt å ta fatt på treneroppgaver.

  – Jeg er ny som trener, og så langt har jeg jobbet med folk uten bokseerfaring. Derfor utvikler vi oss sammen. Men jeg lover dere at jeg vil bli en av verdens beste trenere, skriver bokselegenden på Instagram.

  Mayweather vant samtlige av sine 50 proffkamper og la opp i 2017.

  Floyd Mayweather
  Foto: Tom Pennington / AFP
 • Turkmenistan starter sesongen igjen

  Turkmenistan i Sentral-Asia har ikke rapportert ett eneste tilfelle av covid-19, og gjenopptar fotballsesongen neste helg, melder NTB.

  Kampene åpnes for publikum. Også i Hviterussland, Tadsjikistan, Burundi og Nicaragua spilles det fotball.

  Turkmenistans landslag i fotball
  Foto: - / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal