Hopp til innhold

Weng forvandlet etter psykologhjelp: – Det var ikke Heidi på start, det var en annen person

FALUN (NRK): Sist gang hun satte føttene i utlandet var ikke Heidi Weng i stand til å gå skirenn. Men alt forandret seg med noen helt avgjørende grep. I dag sprudler hun på tur med landslaget.

LIiSEUIQNeE

JUBLENDE GLAD: Heidi Weng, her etter en konkurranse på Sjusjøen uken etter verdenscupåpningen i Ruka.

Foto: Geir Olsen / NTB

For det er en smått utrolig forvandling på sinnsstemningen hos 29-åringen, fra hun dro på verdenscupen i Ruka i november, og frem til Lahti sist helg og Falun den kommende.

– Det var ikke Heidi Weng på start, det var en annen person, sier hun til NRK om det som skjedde for to måneder siden.

– Jeg var ikke meg selv. For min del har jeg jobbet ganske hardt. Jeg er stolt. Jeg har fått hjelp og er vanvittig takknemlig for den hjelpen jeg har fått. Det handler om at jeg har tenkt gjennom ting. Jeg er mer forberedt, rett og slett.

– Visste ikke hva dette gikk ut på

V76CMf2VuMc

TILBAKE I VERDENSCUP MED ET BRAK: Heidi Weng (høyre) jubler for en tredjeplass bak Therese Johaug og Helene Marie Fossesholm på sist lørdags 15 kilometer med skibytte.

Foto: JUSSI NUKARI / Reuters

Hun svarer et bekreftende «ja» på spørsmål om hun har fått psykologhjelp, tidligere omtalt av TV 2, og Weng sier hun føler seg veldig mye bedre nå.

– Jeg visste ikke hva dette gikk ut på. Så har jeg sett alle andre utøvere på tur. Jeg føler liksom at da har jeg opplevd det også. Jeg har lært mye.

– Samtidig er det en annerledes sesong. Folk har gjort dette forskjellig og det synes jeg folk skal respektere dette året her. Jeg vil ikke ofre helsen for all verdens ting, sier Weng.

Marerittdager i Finland

Hun gjorde det klart allerede i november at hun ikke likte tanken på å reise til utlandet. Da hun likevel satte seg på flyet til verdenscupåpningen i nRuka ble opplevelsen for heftig.

Korona-alarmen gikk i den norske troppen umiddelbart. Allroundtrener Eirik Myhr Nossum avla positiv hurtigtest.

Det norske laget ble satt i karantene. Selv om Nossum senere testet negativt, var ikke Heidi Weng til å kjenne igjen. Hun gikk kun én konkurranse i Finland da hun røk ut i sprintprologen.

– Vi surrer, fjaser og tuller

xAPz4RiLC8k

WENGS ROMVENNINNE: Helene Marie Fossesholm, her avbildet tidligere i vinter.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sist helg var hun tilbake på finsk jord. Også da testet Nossum positivt på en hurtigtest.

Heidi Weng sier hun var forberedt på at det kunne skje og lot seg ikke prege av hendelsen. Det bekrefter også Helene Marie Fossesholm, Wengs romvenninne i både Lahti og Falun.

– Vi surrer, fjaser og tuller. Deilig at vi kan ha sånn stemning uten alvor hele tiden. Heidi er herlig å bo på rom med. Vi prøver å ha minst mulig fokus på slike ting.

– Vi snakker om andre greier, det finnes jo mange andre ting å snakke om enn korona, sier Fossesholm, gliser godt – og har naturligvis rett i det.

Hun viste at hun ikke var preget i returen til verdenscupen i sporet. I Lahti ble hun nummer tre på 15 kilometer med skibytte. Kun slått av Therese Johaug og Fossesholm.

Hun tok jobben som ankerkvinne sist søndag på strak arm og gikk Norge inn til seier på VM-generalprøven i stafett.

kU0CSZ7vZpk

KORONA-FEIRING: De norske stafettdamene Therese Johaug, Heidi Weng (med ansiktet mot kamera), Helene Marie Fossesholm og Tiril Udnes Weng gratulerte hverandre med en fot-«high five».

Foto: MARKKU ULANDER / AFP

I Falun skal Weng gå 10 kilometer fristil intervallstart fredag og samme distanse i fellesstart klassisk lørdag.

– Trygt for henne, trygt for andre

Damelandslagstrener Ole Morten Iversen opplever Heidi Weng i dag som noe helt annet enn for to måneder siden.

Han innrømmer både han og Weng selv har vært spent på «den neste utenlandsturen». Men gode forberedelser, hjelp fra psykolog gjør ham både overrasket og glad over at Weng nå klarer å reiste til utlandet.

– Det er litt sånn at når det er trygt nok for henne, så er det i hvert fall trygt for andre, sier Iversen og humrer litt.

Siste nytt

 • Skandalescener i Hareide-tap

  Kampen ble stoppet i andre omgang da Union Berlins tilskuere kastet bluss på banen i europaligakampen mot Åge Hareides Malmö i Sverige. Politiet måtte bryte inn for å skille fansen.

  Lagene kom seg tilbake på banen, og i det 68. minutt scoret Sheraldo Becker og sikret tyskerne seieren. Malmö er sist i gruppe D, med null poeng.

  europaligaen
  Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
 • United slapp med skrekken

  Manchester United havnet under i første omgang mot kypriotiske Omonia Nikosia borte i Europaligaen, men slo tilbake etter pause. Først ved Marcus Rashford etter 53 minutter, så var Anthony Martial frempå 10 minutter senere, før Rashford igjen scoret bortelagets tredje.

  I det 85. minutt reduserte Omonia, hvor Mix Diskerud spilte 72 minutter, men United sikret tre viktige poeng. Real Sociedad leder fortsatt gruppe E, etter at de slo Sheriff Tiraspol 2–0 torsdag kveld.

  Manchester United
  Foto: AFP
 • Molde overbeviste

  Molde klatret til en andreplass i gruppe F i Serieligaen etter å ha slått den irske serielederen Shamrock Rovers 3-0 på hjemmebane. Ola Brynhildsen scoret Moldes første to mål, før Etzaz Hussain punkterte kampen i det 58. minutt.

  Molde
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste