NRK Meny
Normal

– Hadde ikke så veldig lyst til å reise

VAL DI FIEMME (NRK): Familien betyr så mye for Heidi Weng at hun vil dele premiepengene fra Tour de Ski med søster Merete. Men før touren ble hun nesten psyket ut av søsteren.

Heidi Weng og moren

ENDELIG: Heidi Weng får seiersklemmen av mor May Bente Weng etter seieren i Tour de Ski.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

Familien står alltid først i køen av gratulanter når Heidi Weng går skirenn. Etter triumfen i Tour de Ski ventet det klem fra både mamma May Bente, pappa Ole Morten og kjæresten Kjetil Aanonsen Nygaard på toppen av Alpe Cermis.

Familien var også sentral før avreise – på godt og vondt. Heidi Weng måtte nemlig ha en dytt hjemmefra for i det hele tatt å reise til touren etter å ha slitt med magesyke før jul.

– Det var sånn at jeg nesten ikke hadde så veldig lyst til å dra hit. Jeg trodde ikke det kom til å bli noe særlig å gå her, men jeg er glad for at jeg la bort tankene fort, sier Weng.

Ble nesten slått

Mamma og pappa, sammen med landslagstrener Roar Hjelmeset, fikk henne på andre tanker.

– Jeg hadde kanskje ikke sånn supertrua før jeg kom hit, litt fordi oppladningen var som den var. Jeg følte meg ikke så sykt på hugget. Så det var viktig å snakke med noen som har mer tru på deg enn du sjøl, fastslår hun.

Men familien må også ta sin del av skylda for at hun slet med trua. En treningsøkt med storesøster Merete i jula ga svar Heidi Weng absolutt ikke ønsket seg.

– Jeg ble nesten slått i klassisk. Det var kanskje da motivasjonen datt litt nedover, sier hun.

– Irriterende

– Vi hadde femminutters klassiskdrag og jeg var kanskje ti sekunder foran Merete, sier Weng.

De to trener mye sammen – og ofte også sammen med mamma.

– Det er ikke lett å bli kvitt mamma på en tretimerstur løpetur. Jeg har alltid en treningskompis uansett. Men det er irriterende at mamma henger på, og selv når du øker tempoet så klarer hun å holde følge, sier Heidi Weng.

Søsteren skal nå også få betalt for treningshjelpen. Hun får sin del av premiepotten.

– Jeg pleier å dele litt med henne.Hun støtter meg alltid mye og hjelper meg veldig mye.

Weng

– Hadde ikke kontroll

På søndagens klatring i Alpe Cermis var det aldri tvil om hvem som var best. Heidi Weng la svenske Stina Nilsson bak seg i bakken og så seg aldri tilbake.

Hun kom da også til Tour de Ski som stor favoritt, men føler ikke at hun på noe tidspunkt hadde kontroll.

– Jeg har ikke hatt kontroll i det hele tatt. Jeg hadde ikke trodd dette skulle skje i det hele tatt, jeg var sliten etter dag én, sier hun.

Siste nytt

 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT
 • Susann Bjørnsen tok bronse

  Susann Bjørnsen fra Bardu tok sin første medalje i et internasjonalt mesterskap fredag ettermiddag. På 100 meter medley svømte hun inn på tiden 59.26, som er personlig rekord.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Bronsemedalje på Hvas

  Tomoe Hvas imponerte stort i 200 meter medley. Etter å ha ledet store deler, falt han litt av på slutten. Men tredjeplass i EM skal 17-åringen være godt fornøyd med. – Han er et unikum, sier NRK-ekspert Aleksander Hetland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge