Hopp til innhold

Sjanseløs og skuffet Warholm: – Kan ikke holde på sånn

Hverken kroppen eller beina svarte da Karsten Warholm prøvde seg på 400 meter flatt for første gang denne sesongen. Han måtte ta til takke med en skuffende fjerdeplass i Lausanne.

TUNGT: Karsten Warholm hadde en tung dag på jobben i Lausanne.

– Det blir et lite antiklimaks. Det er Warholm ganske langt unna sitt beste, slår kommentator Jann Post fast.

For i sitt første løp etter OL-gullet, fikk 25-åringen det tøft da han torsdag kveld stilte på 400 meter flatt under Diamond League-stevnet i sveitsiske Lausanne.

– Det ble ikke helt som jeg hadde sett for meg. Det ble tungt de siste 150 meterne, og beina svarte ikke som jeg ønsket, sier Warholm til NRK.

Warholm

SKUFFET: Karsten Warholm måtte ta til takke med en fjerdeplass.

Foto: Jean-Christophe Bott / AP

Og selv om forventningene var store, ble det en fjerdeplass til verdensrekordholderen på 400 meter hekk. Tiden viste 45.51 – langt bak europarekorden på 44.33.

– Det er ikke bare vinden sin skyld i dag. Kroppen var ikke på plass, og det kjente jeg veldig tidlig. Sånn er det. Det er spesielt å kjenne på, for jeg har ikke hatt den følelsen på en stund, forklarer nordmannen.

– Konsekvens av tøft kjør

– Jeg hadde egentlig troa for å være ærlig, men jeg kjente med en gang at det var annerledes. Jeg prøvde alt jeg hadde og i dag var det ikke godt nok, erkjenner hekkespesialisten.

400m Lausanne - Warholm

PÅ FJERDEPLASS: Wilbert London fra USA vant på 45.17. Isaac Makwala fra Botswana tok andreplassen (45.20) og nederlandske Liemarvin Bonevacia nummer tre på 45.41.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Det er tre uker siden han ble olympisk mester og satte verdensrekord.

– Jeg må bare si at det mest sannsynlig var en konsekvens av tøft kjør, mener Warholm.

I Tokyo løp Warholm distansen med 10 hekker på 45,94, mens han har en personlig rekord på 400 meter flatt på 44.87 satt i Florø i 2017. Verdensrekorden er på 43.03.

– Jeg må revansjere dette, så sånn sett motiverer det til å prøve på nytt. Jeg kan løpe nesten like fort med hekker. Jeg tror ikke dette er toppnivået på 400 meter flatt for å si det sånn, jeg håper i hvert fall ikke det, sier Warholm.

SE DIREKTE: Diamond League fra Lausanne.

Vil se an sesongavslutningen

For han vet at han har langt mer inne, og han virket nesten litt overrasket over egen prestasjon.

– Det som er peker seg mest ut, er hvor tidlig jeg begynner å kjenne på syra. Det er det som er annerledes. Jeg fikk den ganske tidlig.

Etter planen skal Warholm løpe 400 meter i Brussel neste fredag, før det er Diamond League-finale i Zürich uka etter.

– En del løp igjen, men jeg må se det litt i retrospekt av dette. Jeg kan ikke holde på sånn, så jeg må se det an.

Warholm

GA ALT: Karsten Warholm ga alt, men hadde ikke nok krefter på sesongens første 400 meter flatt.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Siste nytt

 • PL-håpet sluknet for Berges lag etter straffedrama

  Comebacket til Sander Berge og Sheffield United var ikke nok til å klå Nottingham Forest i opprykksjakten. 29. mai spiller Forest om Premier League-plass.

  Det skjer mot Huddersfield på Wembley i det som ofte kalles «fotballens mest verdifulle kamp». Vinneren er garantert over 1 milliard kroner i inntekter.

  Tirsdag snudde Sheffield United 0-1 til 2-1 i Nottingham. Dermed sto det 3-3 sammenlagt, men i straffesparkkonkurransen feilet gjestene. Der åpnet de med to strake bom før Berge scoret på deres tredje forsøk. Forest vant straffedramaet 3-2.

  Berge markerte seg i begge kampene mot Forest med scoring lørdag og assist tirsdag, men bidraget holdt ikke.

  Brannan Johnson tok vertene effektivt foran etter snaut 20 minutter. Den unge waliseren scoret på Forests første sjanse etter en gnistrende åpning fra gjestene. Johnson gjorde som sin far David for 19 år siden og noterte mål for Nottingham-klubben i begge opprykkskampene i semifinalen. Også den gang var det mot Sheffield United.

  Rett etter hvilen bidro Berge med å tenne «Blades»-håpet. Han slo lavt inn forut for Morgan Gibbs-Whites utligning. Snaut 20 minutter senere fikset John Fleck 2-1 for gjestene, og duellen måtte ut i ekstraomganger. (NTB)

  Britain Soccer England Championship Playoffs
  Foto: Danny Lawson / AP
 • Fiasko for Medvedev i comebacket

  Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev tapte sin første tenniskamp på nesten to måneder. Han røk i strake sett for Richard Gasquet i Genève.

  Nederlaget passer Medvedev svært dårlig foran årets andre Grand Slam-turnering. Gruskonkurransen i Sveits var ment å gi ham kamprytme i oppladningen til Roland-Garros.

  Gasquet vant tirsdagens oppgjør med settsifrene 6-2, 7-6 (7-5). Det var første gang at den franske veteranen slo en topp-to-spiller på verdensrankingen siden triumfen mot Roger Federer i 2005.

  Medvedev hadde ikke spilt siden kvartfinaletapet på hardcourten i Miami Open i slutten av mars. Etterpå var han gjennom en brokkoperasjon. Dermed gikk russeren glipp av de første ukene av grussesongen. (NTB)

  ATP 250 - Geneva Open
  Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters
 • Aftonbladet: Zlatan-forfall til kamper mot Norge

  Zlatan Ibrahimovic (40) står over Sveriges landslagssamling i juni, erfarer Aftonbladet. Veteranspissen blir ikke å se på banen i oppgjør mot Norge.

  Sverige har fire kamper i nasjonsligaen på kort tid neste måned, og to av dem er mot Norge (hjemme 5/6 og borte 12/6). Ibrahimovic blir ikke involvert i noen av dem.

  Milan-spissen har gjort seg uaktuell, melder Aftonbladet. Ifølge avisen kan han ha spilt sin siste landskamp. Forfallet er koblet til Ibrahimovics skadeproblemer den siste tiden. (NTB)

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Christine Olsson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste