Hopp til innhold

Sjanseløs og skuffet Warholm: – Kan ikke holde på sånn

Hverken kroppen eller beina svarte da Karsten Warholm prøvde seg på 400 meter flatt for første gang denne sesongen. Han måtte ta til takke med en skuffende fjerdeplass i Lausanne.

TUNGT: Karsten Warholm hadde en tung dag på jobben i Lausanne.

– Det blir et lite antiklimaks. Det er Warholm ganske langt unna sitt beste, slår kommentator Jann Post fast.

For i sitt første løp etter OL-gullet, fikk 25-åringen det tøft da han torsdag kveld stilte på 400 meter flatt under Diamond League-stevnet i sveitsiske Lausanne.

– Det ble ikke helt som jeg hadde sett for meg. Det ble tungt de siste 150 meterne, og beina svarte ikke som jeg ønsket, sier Warholm til NRK.

Warholm

SKUFFET: Karsten Warholm måtte ta til takke med en fjerdeplass.

Foto: Jean-Christophe Bott / AP

Og selv om forventningene var store, ble det en fjerdeplass til verdensrekordholderen på 400 meter hekk. Tiden viste 45.51 – langt bak europarekorden på 44.33.

– Det er ikke bare vinden sin skyld i dag. Kroppen var ikke på plass, og det kjente jeg veldig tidlig. Sånn er det. Det er spesielt å kjenne på, for jeg har ikke hatt den følelsen på en stund, forklarer nordmannen.

– Konsekvens av tøft kjør

– Jeg hadde egentlig troa for å være ærlig, men jeg kjente med en gang at det var annerledes. Jeg prøvde alt jeg hadde og i dag var det ikke godt nok, erkjenner hekkespesialisten.

400m Lausanne - Warholm

PÅ FJERDEPLASS: Wilbert London fra USA vant på 45.17. Isaac Makwala fra Botswana tok andreplassen (45.20) og nederlandske Liemarvin Bonevacia nummer tre på 45.41.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Det er tre uker siden han ble olympisk mester og satte verdensrekord.

– Jeg må bare si at det mest sannsynlig var en konsekvens av tøft kjør, mener Warholm.

I Tokyo løp Warholm distansen med 10 hekker på 45,94, mens han har en personlig rekord på 400 meter flatt på 44.87 satt i Florø i 2017. Verdensrekorden er på 43.03.

– Jeg må revansjere dette, så sånn sett motiverer det til å prøve på nytt. Jeg kan løpe nesten like fort med hekker. Jeg tror ikke dette er toppnivået på 400 meter flatt for å si det sånn, jeg håper i hvert fall ikke det, sier Warholm.

SE DIREKTE: Diamond League fra Lausanne.

Vil se an sesongavslutningen

For han vet at han har langt mer inne, og han virket nesten litt overrasket over egen prestasjon.

– Det som er peker seg mest ut, er hvor tidlig jeg begynner å kjenne på syra. Det er det som er annerledes. Jeg fikk den ganske tidlig.

Etter planen skal Warholm løpe 400 meter i Brussel neste fredag, før det er Diamond League-finale i Zürich uka etter.

– En del løp igjen, men jeg må se det litt i retrospekt av dette. Jeg kan ikke holde på sånn, så jeg må se det an.

Warholm

GA ALT: Karsten Warholm ga alt, men hadde ikke nok krefter på sesongens første 400 meter flatt.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal