Hopp til innhold

Warholm møter erkerivalen i semifinalen: – Kan hende de kunne tenkt seg å slippe

TOKYO/OSLO (NRK): Karsten Warholm virket både avslappet og tent i sitt første løp i OL. Nå er det klart at han møter sin største rival, Rai Benjamin, allerede i semifinalen.

Athletics - Men's 400m Hurdles - Round 1. Karsten Warholm

Karsten Warholm gikk som ventet videre til semifinale.

Heatoppsettet for søndagens semifinaler er nemlig klart. Der er både Benjamin og Warholm i den andre av tre heat.

Det betyr at de to gullfavorittene møtes for første gang siden VM-finalen i Doha i 2019.

– Det gir en ekstra dimensjon å få se dem i samme felt to ganger. En ekstra gavepakke, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Warholm skal løpe i bane tre, Benjamin i bane seks – på papiret en vesentlig bedre bane å løpe i. De to beste i semifinalen vil gå direkte til finalen.

– Vi får kanskje en indikasjon på styrkeforholdet allerede her. Men det kan tenkes de er så suverene at de ikke utfordrer hverandre altfor mye.

– Tror du de er glade for å møtes allerede i semifinalen?

– Det kan hende de kunne tenkt seg å slippe. Det blir litt ekstra for begge. Men det er rutinerte løpere, så de kommer til å takle det veldig godt. De ødelegger ikke for hverandre, sier Rodal,

Full kontroll

Karsten Warholm innledet sitt OL i heat nummer tre på 400 meter hekk. Det var tydelig at nordmannen har gledet seg til å komme i gang. For selv om han var avslappet før forsøksheatet, var det lett å se at Warholm var tent på å vise seg frem for første gang i Tokyo-OL.

I bane åtte hadde Warholm full kontroll hele veien og nærmest jogget i mål på 48,65.

– Har full kontroll, ser seg til siden, ser ut som han er på en joggetur rundt Sognsvann i Oslo, vinner på 48,65 uten å være i nærheten av å vise sitt beste. Er knapt andpusten, snakker med konkurrentene allerede og gir en liten knoke til Thomas Barr, kommenterte Jann Post.

– Det kostet ikke all verden, jeg tror han er i veldig, veldig god form fra det vi så, fortsatte han.

Athletics - Men's 400m Hurdles - Round 1

HEATSEIER: Det viktigste for Warholm var å vinne heatet sitt. Det klarte han med god margin.

Foto: Phil Noble / Reuters

– Gikk bare for heatseieren

Nordmannen smilte og spøkte nede i målområdet etter løpet, og så tydelig komfortabel ut i et OL hvor han er storfavoritt til å ta gullet.

Etter løpet gikk Warholm bare rett forbi det meste av pressekorpset. Han er mannen alle vil snakke med i Tokyo om dagen, men mellom heatene har Warholm alltid vært opptatt av å bruke så lite tid som mulig i pressesonen.

Han stoppet likevel kort innom NRK.

Karsten Warholm

JOGGING: Man kan trygt si at Warholm ikke tok ut alt i sitt forsøksheat.

Foto: Jewel Samad / AFP

– Ja, det føles egentlig veldig greit. Jeg gikk bare for heatseieren, sa Warholm.

Forsøksheatene var satt opp på et relativt tidlig tidspunkt i Tokyo. Det var noe uvant for Warholm, som er vant til å løpe på kveldene.

– Jeg er et b-menneske, men jeg har prøvd å snu det. Jeg har Leif Olav som hjelper meg med rytmen. Jeg har visst det lenge og jeg får bare ta det som det er.

Benjamin raskere

Warholm var den sjette raskeste av alle i forsøksheatene. Hans to største konkurrenter, Rai Benjamin og Abderrahman Samba, løp begge raskere enn nordmannen.

Samba var aller raskest med 48.38, mens Benjamin var fem hundredeler raskere enn Warholm.

Uten at man skal lese for mye i de tidene.

– Det føltes ganske bra. Jeg løp et veldig kontrollert løp. Det var mitt første løp siden uttaksløpet i USA. Jeg løp veldig bra og er i bra form, sa Benjamin til NRK etter løpet.

Tokyo Olympics Athletics

I FORM: Rai Benjamin var tydelig på at han er i god form.

Foto: Petr David Josek / AP

Warholms aller største utfordrer til gullet ville ikke svare på noen spørsmål om duellen.

– Jeg kommer nok til å få mye spørsmål om det, men jeg kommer ikke til å svare. Jeg bare fokuserer på Team USA og meg selv, sa Benjamin.

Samba var tilbake etter et langt avbrekk, men så ut som en klar medaljekandidat i forsøksheatet.

– Det har vært et tøft år, men jeg er så glad for å være tilbake. Jeg tror jeg kan kjempe om mer enn bare en medalje, sa en offensiv Samba til NRK.

Norsk gullfavoritt

Warholm sa på forhånd at han neppe kom til å ta ut sitt beste i kvalifiseringen.

– Jeg prøver å gå inn i kvalifiseringen med lave skuldre. Det handler om å slappe av og finne formen. Så får vi forhåpentlig noen løp til for å få opp spenningen i kroppen, sa Warholm.

Sunnmøringen er en vaskeekte norsk gullfavoritt, og han kom frisk og fin inn i OL-landsbyen tirsdag etter en lang precamp i Fukuoka.

– Vi er inne i en periode der det handler om å optimalisere og få overskudd. Det er ikke det hardeste regimet rent treningsmessig. Vi har kun hatt disse konkurransene i hodet hele tiden.

Siste nytt

 • Kaptein Mbappé herjet

  Kylian Mbappé feiret sin første kamp som kaptein for Frankrike med to mål da Nederland ble knust 4-0 i den første kampen i EM-kvalifiseringen i fotball.

  Mbappé scoret vertenes tredje mål allerede etter 20 minutter. Da hadde Antoine Griezmann og Dayot Upamecano sørget for 2-0-ledelse etter åtte minutter. Med tre minutter igjen av ordinær tid fintet Mbappé ut to Nederland-forsvarere før han hamret ballen i hjørnet.

  Paris Saint-Germain-stjernen ble nylig valgt ut som landslagets nye kaptein etter at keeper Hugo Lloris ga seg.

  Nederland slet stort og greide aldri å sette det franske forsvaret på nevneverdige prøver. På overtid fikk de straffe, men Memphis Depay ble stoppet av Mike Maignan. (NTB)

  France Netherlands Euro 2024 Soccer
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Lukaku-hattrick da Belgia slo Sverige

  Romelu Lukaku scoret alle målene da Belgia fikk en kjempeåpning i EM-kvalifiseringen i fotball med 3-0-seier over Sverige på bortebane fredag.

  Dermed fikk Domenico Tedesco en strålende debut som Belgia-trener. Tysk-italieneren tok over for Roberto Martínez, som ikke forlenget sin kontrakt etter et skuffende VM i fjor. Martinez trener nå det portugisiske landslaget.

  Lukaku stusset først inn 1-0 like før pause, før han tidlig i 2. omgang doblet ledelsen da ballen gikk via standfoten hans og i nettet. Begge gangene hadde Dodi Lukebakio målgivende pasning. Lukebakio var svært aktiv og god for Belgia fram til han ble byttet ut etter en times spill.

  Med ti minutter igjen fullbyrdet Lukaku hattricket etter å ha blitt spilt fri foran åpent mål. Spissen ble byttet ut like etterpå.

  Sverige slet med å komme à jour med Belgia i banespillet og skapte ikke de største sjansene. Til slutt ble det en komfortabel kvalifiseringsåpning for Belgia og Lukaku.

  Zlatan Ibrahimovic fikk spille de siste 20 minuttene mot Belgia. Veteranspissen har nylig kommet tilbake fra en kneskade og ble som 41-åring tidenes eldste til å spille i en EM-kvalifisering i fotball. (NTB)

  Romelu Lukaku
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Norge rett til semifinale i curling-VM

  Norges curlingkvinner slo Tyskland 6-3 og tok seg med det direkte til semifinalen i VM i svenske Sandviken.

  Med norsk seier, samt at Sverige tapte for Danmark, tok skip Marianne Rørvik og hennes lag den siste semifinaleplassen bak gullfavoritt Sveits.

  Norge hadde overtaket i store deler av kampen mot Tyskland og vant til slutt 6-3. VM-vert Sverige måtte tåle 4-9-tap for Danmark, og dermed kunne det norske laget juble for avansement til semifinale.

  Det norske laget består av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye.

  Etter to poengløse omganger tok Norge to poeng i den tredje omgangen. Tyskland tok ett i den femte, men Norge ledet 3-1 etter seks av ti omganger.

  Etter åttende omgang hadde det norske laget økt ledelsen til 5-2, og kampen var langt på vei avgjort.

  De to beste etter grunnspillet gikk rett semifinale. Lag tre møter lag seks, mens lag fire møter lag fem i kampen om de to siste semifinaleplassene. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste