Warholm møter erkerivalen i semifinalen: – Kan hende de kunne tenkt seg å slippe

TOKYO/OSLO (NRK): Karsten Warholm virket både avslappet og tent i sitt første løp i OL. Nå er det klart at han møter sin største rival, Rai Benjamin, allerede i semifinalen.

Athletics - Men's 400m Hurdles - Round 1. Karsten Warholm

Karsten Warholm gikk som ventet videre til semifinale.

Heatoppsettet for søndagens semifinaler er nemlig klart. Der er både Benjamin og Warholm i den andre av tre heat.

Det betyr at de to gullfavorittene møtes for første gang siden VM-finalen i Doha i 2019.

– Det gir en ekstra dimensjon å få se dem i samme felt to ganger. En ekstra gavepakke, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Warholm skal løpe i bane tre, Benjamin i bane seks – på papiret en vesentlig bedre bane å løpe i. De to beste i semifinalen vil gå direkte til finalen.

– Vi får kanskje en indikasjon på styrkeforholdet allerede her. Men det kan tenkes de er så suverene at de ikke utfordrer hverandre altfor mye.

– Tror du de er glade for å møtes allerede i semifinalen?

– Det kan hende de kunne tenkt seg å slippe. Det blir litt ekstra for begge. Men det er rutinerte løpere, så de kommer til å takle det veldig godt. De ødelegger ikke for hverandre, sier Rodal,

Full kontroll

Karsten Warholm innledet sitt OL i heat nummer tre på 400 meter hekk. Det var tydelig at nordmannen har gledet seg til å komme i gang. For selv om han var avslappet før forsøksheatet, var det lett å se at Warholm var tent på å vise seg frem for første gang i Tokyo-OL.

I bane åtte hadde Warholm full kontroll hele veien og nærmest jogget i mål på 48,65.

– Har full kontroll, ser seg til siden, ser ut som han er på en joggetur rundt Sognsvann i Oslo, vinner på 48,65 uten å være i nærheten av å vise sitt beste. Er knapt andpusten, snakker med konkurrentene allerede og gir en liten knoke til Thomas Barr, kommenterte Jann Post.

– Det kostet ikke all verden, jeg tror han er i veldig, veldig god form fra det vi så, fortsatte han.

Athletics - Men's 400m Hurdles - Round 1

HEATSEIER: Det viktigste for Warholm var å vinne heatet sitt. Det klarte han med god margin.

Foto: Phil Noble / Reuters

– Gikk bare for heatseieren

Nordmannen smilte og spøkte nede i målområdet etter løpet, og så tydelig komfortabel ut i et OL hvor han er storfavoritt til å ta gullet.

Etter løpet gikk Warholm bare rett forbi det meste av pressekorpset. Han er mannen alle vil snakke med i Tokyo om dagen, men mellom heatene har Warholm alltid vært opptatt av å bruke så lite tid som mulig i pressesonen.

Han stoppet likevel kort innom NRK.

Karsten Warholm

JOGGING: Man kan trygt si at Warholm ikke tok ut alt i sitt forsøksheat.

Foto: Jewel Samad / AFP

– Ja, det føles egentlig veldig greit. Jeg gikk bare for heatseieren, sa Warholm.

Forsøksheatene var satt opp på et relativt tidlig tidspunkt i Tokyo. Det var noe uvant for Warholm, som er vant til å løpe på kveldene.

– Jeg er et b-menneske, men jeg har prøvd å snu det. Jeg har Leif Olav som hjelper meg med rytmen. Jeg har visst det lenge og jeg får bare ta det som det er.

Benjamin raskere

Warholm var den sjette raskeste av alle i forsøksheatene. Hans to største konkurrenter, Rai Benjamin og Abderrahman Samba, løp begge raskere enn nordmannen.

Samba var aller raskest med 48.38, mens Benjamin var fem hundredeler raskere enn Warholm.

Uten at man skal lese for mye i de tidene.

– Det føltes ganske bra. Jeg løp et veldig kontrollert løp. Det var mitt første løp siden uttaksløpet i USA. Jeg løp veldig bra og er i bra form, sa Benjamin til NRK etter løpet.

Tokyo Olympics Athletics

I FORM: Rai Benjamin var tydelig på at han er i god form.

Foto: Petr David Josek / AP

Warholms aller største utfordrer til gullet ville ikke svare på noen spørsmål om duellen.

– Jeg kommer nok til å få mye spørsmål om det, men jeg kommer ikke til å svare. Jeg bare fokuserer på Team USA og meg selv, sa Benjamin.

Samba var tilbake etter et langt avbrekk, men så ut som en klar medaljekandidat i forsøksheatet.

– Det har vært et tøft år, men jeg er så glad for å være tilbake. Jeg tror jeg kan kjempe om mer enn bare en medalje, sa en offensiv Samba til NRK.

Norsk gullfavoritt

Warholm sa på forhånd at han neppe kom til å ta ut sitt beste i kvalifiseringen.

– Jeg prøver å gå inn i kvalifiseringen med lave skuldre. Det handler om å slappe av og finne formen. Så får vi forhåpentlig noen løp til for å få opp spenningen i kroppen, sa Warholm.

Sunnmøringen er en vaskeekte norsk gullfavoritt, og han kom frisk og fin inn i OL-landsbyen tirsdag etter en lang precamp i Fukuoka.

– Vi er inne i en periode der det handler om å optimalisere og få overskudd. Det er ikke det hardeste regimet rent treningsmessig. Vi har kun hatt disse konkurransene i hodet hele tiden.

Siste nytt

 • Sakor klar for Brann

  Brann har signert Vajebah Sakor (25). Nordmannen kommer gratis etter at kontrakten hans med OFI Crete gikk ut tidligere i sommer, skriver bergensklubben.

  Sakor ble hentet til den italienske storklubben Juventus da han var 15 år. Han har senere spilt i belgiske Westerlo, Vålerenga nederlandske Willem II og IFK Göteborg.

  Siden 2019 har han oppholdt seg på Kreta.

  Brann kjemper om å beholde plassen i eliteserien. Klubben ligger nest sist etter 19 runder med kun 14 poeng. Klubben er to poeng bak trygg plass.

  Eliteserien fotball 2016: Vålerenga - Ålesund (0-1)
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Hegerberg tilbake i trening

  Ada Hegerberg er på vei tilbake fra sitt skademareritt. Mandag trente hun igjen med lagvenninnene i storklubben Lyon.

  Lyon har publisert en Twitter-melding der klubben skriver «hei, hei, Ada», sammen med en video av Hegerberg og lagvenninnene på trening.

  Den norske stjernespissen har ikke spilt en kamp siden hun ble korsbåndskadd i januar i fjor. Senere har hun blitt forstyrret av andre skader og flere operasjoner.

  Ifølge franske RMC er det første gang Hegerberg trener med resten av laget siden hun ble skadd for 20 måneder siden. Det er ikke kjent om hun er aktuell for fredagens hjemmekamp mot Guingamp.

  Ada Hegerberg
  Foto: NRK
 • Trolig ingen Tiger Woods

  Det amerikanske golfesset Tiger Woods vil høyst sannsynlig ikke være med å støtte det amerikanske laget rent fysisk under Ryder Cup, som starter fredag.

  Den amerikanske kapteinen Steve Stricker sa under en pressekonferanse mandag at man neppe vil se Woods under kampen mot Viktor Hovland og resten av det europeiske laget på Whistling Straits-banen utenfor Sheboygan i Wisconsin.

  Woods har spilt åtte Ryder Cup. Han var sist med da USA tapte for Europa i 2018. I februar kjørte derimot golfstjernen av veien i California under høy hastighet og pådro seg omfattende skader. Han er for tiden fortsatt under rehabilitering.

  – Det skjer trolig ikke, svarte Stricker på spørsmål om Woods ville dukke opp under turneringen.

  Tiger Woods
  Foto: Andy Lyons / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal