Hopp til innhold

Warholm møter erkerivalen i semifinalen: – Kan hende de kunne tenkt seg å slippe

TOKYO/OSLO (NRK): Karsten Warholm virket både avslappet og tent i sitt første løp i OL. Nå er det klart at han møter sin største rival, Rai Benjamin, allerede i semifinalen.

Athletics - Men's 400m Hurdles - Round 1. Karsten Warholm

Karsten Warholm gikk som ventet videre til semifinale.

Heatoppsettet for søndagens semifinaler er nemlig klart. Der er både Benjamin og Warholm i den andre av tre heat.

Det betyr at de to gullfavorittene møtes for første gang siden VM-finalen i Doha i 2019.

– Det gir en ekstra dimensjon å få se dem i samme felt to ganger. En ekstra gavepakke, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Warholm skal løpe i bane tre, Benjamin i bane seks – på papiret en vesentlig bedre bane å løpe i. De to beste i semifinalen vil gå direkte til finalen.

– Vi får kanskje en indikasjon på styrkeforholdet allerede her. Men det kan tenkes de er så suverene at de ikke utfordrer hverandre altfor mye.

– Tror du de er glade for å møtes allerede i semifinalen?

– Det kan hende de kunne tenkt seg å slippe. Det blir litt ekstra for begge. Men det er rutinerte løpere, så de kommer til å takle det veldig godt. De ødelegger ikke for hverandre, sier Rodal,

Full kontroll

Karsten Warholm innledet sitt OL i heat nummer tre på 400 meter hekk. Det var tydelig at nordmannen har gledet seg til å komme i gang. For selv om han var avslappet før forsøksheatet, var det lett å se at Warholm var tent på å vise seg frem for første gang i Tokyo-OL.

I bane åtte hadde Warholm full kontroll hele veien og nærmest jogget i mål på 48,65.

– Har full kontroll, ser seg til siden, ser ut som han er på en joggetur rundt Sognsvann i Oslo, vinner på 48,65 uten å være i nærheten av å vise sitt beste. Er knapt andpusten, snakker med konkurrentene allerede og gir en liten knoke til Thomas Barr, kommenterte Jann Post.

– Det kostet ikke all verden, jeg tror han er i veldig, veldig god form fra det vi så, fortsatte han.

Athletics - Men's 400m Hurdles - Round 1

HEATSEIER: Det viktigste for Warholm var å vinne heatet sitt. Det klarte han med god margin.

Foto: Phil Noble / Reuters

– Gikk bare for heatseieren

Nordmannen smilte og spøkte nede i målområdet etter løpet, og så tydelig komfortabel ut i et OL hvor han er storfavoritt til å ta gullet.

Etter løpet gikk Warholm bare rett forbi det meste av pressekorpset. Han er mannen alle vil snakke med i Tokyo om dagen, men mellom heatene har Warholm alltid vært opptatt av å bruke så lite tid som mulig i pressesonen.

Han stoppet likevel kort innom NRK.

Karsten Warholm

JOGGING: Man kan trygt si at Warholm ikke tok ut alt i sitt forsøksheat.

Foto: Jewel Samad / AFP

– Ja, det føles egentlig veldig greit. Jeg gikk bare for heatseieren, sa Warholm.

Forsøksheatene var satt opp på et relativt tidlig tidspunkt i Tokyo. Det var noe uvant for Warholm, som er vant til å løpe på kveldene.

– Jeg er et b-menneske, men jeg har prøvd å snu det. Jeg har Leif Olav som hjelper meg med rytmen. Jeg har visst det lenge og jeg får bare ta det som det er.

Benjamin raskere

Warholm var den sjette raskeste av alle i forsøksheatene. Hans to største konkurrenter, Rai Benjamin og Abderrahman Samba, løp begge raskere enn nordmannen.

Samba var aller raskest med 48.38, mens Benjamin var fem hundredeler raskere enn Warholm.

Uten at man skal lese for mye i de tidene.

– Det føltes ganske bra. Jeg løp et veldig kontrollert løp. Det var mitt første løp siden uttaksløpet i USA. Jeg løp veldig bra og er i bra form, sa Benjamin til NRK etter løpet.

Tokyo Olympics Athletics

I FORM: Rai Benjamin var tydelig på at han er i god form.

Foto: Petr David Josek / AP

Warholms aller største utfordrer til gullet ville ikke svare på noen spørsmål om duellen.

– Jeg kommer nok til å få mye spørsmål om det, men jeg kommer ikke til å svare. Jeg bare fokuserer på Team USA og meg selv, sa Benjamin.

Samba var tilbake etter et langt avbrekk, men så ut som en klar medaljekandidat i forsøksheatet.

– Det har vært et tøft år, men jeg er så glad for å være tilbake. Jeg tror jeg kan kjempe om mer enn bare en medalje, sa en offensiv Samba til NRK.

Norsk gullfavoritt

Warholm sa på forhånd at han neppe kom til å ta ut sitt beste i kvalifiseringen.

– Jeg prøver å gå inn i kvalifiseringen med lave skuldre. Det handler om å slappe av og finne formen. Så får vi forhåpentlig noen løp til for å få opp spenningen i kroppen, sa Warholm.

Sunnmøringen er en vaskeekte norsk gullfavoritt, og han kom frisk og fin inn i OL-landsbyen tirsdag etter en lang precamp i Fukuoka.

– Vi er inne i en periode der det handler om å optimalisere og få overskudd. Det er ikke det hardeste regimet rent treningsmessig. Vi har kun hatt disse konkurransene i hodet hele tiden.

Siste nytt

 • Xavi avviser rykter om sparking: – Tilliten er intakt

  Xavi Hernández rykker ut mot spekulasjoner som sier at han kommer til å miste jobben som Barcelona-trener.

  Fredag meldte en rekke spanske medier at Xavi var på vei ut. Ryktene gikk ut på at Barcelona-president Joan Laporta ville sparke ham på grunn av den tidligere midtbanespillerens omtale av klubbens anstrengte økonomi.

  – Presidentens tillit er intakt. Ingenting har endret seg, sa Xavi på et pressemøte foran søndagens hjemmekamp mot Rayo Vallecano og fortsatte:

  – Klubben gir meg ro i sinnet. Vi fortetter samarbeidet og opprettholder ambisjonene resten av sesongen og i den neste. Vi jobber hardt og har et prosjekt.

  I januar bestemte Xavi seg for å slutte som Barcelona-trener etter sesongen, men lot seg forrige måned overtale til å fullføre kontrakten. Den varer fram til sommeren 2025.

  Xavi Hernandez, barca-trener
  Foto: AP
 • Hauger rett ut i kaosstart i Imola

  Dennis Hauger var involert i en krasj med mange biler rett etter start i lørdagens Formel 2-sprintløp i italienske Imola.

  Etter at et par av bilene like foran Hauger krasjet i hverandre, kjørte Hauger rett ut på høyresiden av banen. Der sto det allerede en bil, og Hauger smalt inn i veggen.

  – Det var bare uflaks. Han prøvde å komme seg unna trøbbel, så havnet han bak en av disse bilene som ble stående ute på gresset, sier Viaplay-ekspert Stein Pettersen.

  Hauger ble stående igjen med ødelagt frontvinge og det høyre bakhjulet sto skjevt. Han var én av totalt fem førere som måtte bryte løpet etter den tidlige krasjen.

  Nordmannen hadde 13. beste startposisjon i lørdagens sprintløp, og vil ha det samme i søndagens hovedløp.

  Etter de tre første rundene av sesongen lå Hauger på tredjeplass i Formel 2-sammendraget med 41 poeng. Zane Maloney leder med 62 poeng, mens Paul Aron på andreplass har 47.

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Øverland til finale i para-VM tre måneder etter kneskade

  Ida-Louise Øverland (20) er klar for søndagens 100-meterfinale i friidretts-VM for parautøvere i Japan.

  Hun tok seg videre etter å ha blitt nummer tre i sitt heat i klasse T47. Øverland gjorde årsbeste med tiden 13,13.

  Det var 14 hundredeler bak Harstad-jentas personlige rekord. Finaleplassen i Kobe kom kun tre måneder etter at hun fikk en skade i venstre kne.

  – Det var utrolig gøy. Jeg hadde ikke trodd dette for to uker siden. Da jeg røk korsbåndet, trodde jeg alt håp var ute, så dette var en helt utrolig opplevelse, sier Øverland til Harstad Tidende.

  Søndag løper hun sin første VM-finale i karrieren. Som 17-åring var Øverland en av Norges to flaggbærere under åpningsseremonien i Paralympics i 2021.

  (©NTB)

  WtiUg5UncKQ
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal