Hopp til innhold

Warholm møter erkerivalen i semifinalen: – Kan hende de kunne tenkt seg å slippe

TOKYO/OSLO (NRK): Karsten Warholm virket både avslappet og tent i sitt første løp i OL. Nå er det klart at han møter sin største rival, Rai Benjamin, allerede i semifinalen.

Athletics - Men's 400m Hurdles - Round 1. Karsten Warholm

Karsten Warholm gikk som ventet videre til semifinale.

Heatoppsettet for søndagens semifinaler er nemlig klart. Der er både Benjamin og Warholm i den andre av tre heat.

Det betyr at de to gullfavorittene møtes for første gang siden VM-finalen i Doha i 2019.

– Det gir en ekstra dimensjon å få se dem i samme felt to ganger. En ekstra gavepakke, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Warholm skal løpe i bane tre, Benjamin i bane seks – på papiret en vesentlig bedre bane å løpe i. De to beste i semifinalen vil gå direkte til finalen.

– Vi får kanskje en indikasjon på styrkeforholdet allerede her. Men det kan tenkes de er så suverene at de ikke utfordrer hverandre altfor mye.

– Tror du de er glade for å møtes allerede i semifinalen?

– Det kan hende de kunne tenkt seg å slippe. Det blir litt ekstra for begge. Men det er rutinerte løpere, så de kommer til å takle det veldig godt. De ødelegger ikke for hverandre, sier Rodal,

Full kontroll

Karsten Warholm innledet sitt OL i heat nummer tre på 400 meter hekk. Det var tydelig at nordmannen har gledet seg til å komme i gang. For selv om han var avslappet før forsøksheatet, var det lett å se at Warholm var tent på å vise seg frem for første gang i Tokyo-OL.

I bane åtte hadde Warholm full kontroll hele veien og nærmest jogget i mål på 48,65.

– Har full kontroll, ser seg til siden, ser ut som han er på en joggetur rundt Sognsvann i Oslo, vinner på 48,65 uten å være i nærheten av å vise sitt beste. Er knapt andpusten, snakker med konkurrentene allerede og gir en liten knoke til Thomas Barr, kommenterte Jann Post.

– Det kostet ikke all verden, jeg tror han er i veldig, veldig god form fra det vi så, fortsatte han.

Athletics - Men's 400m Hurdles - Round 1

HEATSEIER: Det viktigste for Warholm var å vinne heatet sitt. Det klarte han med god margin.

Foto: Phil Noble / Reuters

– Gikk bare for heatseieren

Nordmannen smilte og spøkte nede i målområdet etter løpet, og så tydelig komfortabel ut i et OL hvor han er storfavoritt til å ta gullet.

Etter løpet gikk Warholm bare rett forbi det meste av pressekorpset. Han er mannen alle vil snakke med i Tokyo om dagen, men mellom heatene har Warholm alltid vært opptatt av å bruke så lite tid som mulig i pressesonen.

Han stoppet likevel kort innom NRK.

Karsten Warholm

JOGGING: Man kan trygt si at Warholm ikke tok ut alt i sitt forsøksheat.

Foto: Jewel Samad / AFP

– Ja, det føles egentlig veldig greit. Jeg gikk bare for heatseieren, sa Warholm.

Forsøksheatene var satt opp på et relativt tidlig tidspunkt i Tokyo. Det var noe uvant for Warholm, som er vant til å løpe på kveldene.

– Jeg er et b-menneske, men jeg har prøvd å snu det. Jeg har Leif Olav som hjelper meg med rytmen. Jeg har visst det lenge og jeg får bare ta det som det er.

Benjamin raskere

Warholm var den sjette raskeste av alle i forsøksheatene. Hans to største konkurrenter, Rai Benjamin og Abderrahman Samba, løp begge raskere enn nordmannen.

Samba var aller raskest med 48.38, mens Benjamin var fem hundredeler raskere enn Warholm.

Uten at man skal lese for mye i de tidene.

– Det føltes ganske bra. Jeg løp et veldig kontrollert løp. Det var mitt første løp siden uttaksløpet i USA. Jeg løp veldig bra og er i bra form, sa Benjamin til NRK etter løpet.

Tokyo Olympics Athletics

I FORM: Rai Benjamin var tydelig på at han er i god form.

Foto: Petr David Josek / AP

Warholms aller største utfordrer til gullet ville ikke svare på noen spørsmål om duellen.

– Jeg kommer nok til å få mye spørsmål om det, men jeg kommer ikke til å svare. Jeg bare fokuserer på Team USA og meg selv, sa Benjamin.

Samba var tilbake etter et langt avbrekk, men så ut som en klar medaljekandidat i forsøksheatet.

– Det har vært et tøft år, men jeg er så glad for å være tilbake. Jeg tror jeg kan kjempe om mer enn bare en medalje, sa en offensiv Samba til NRK.

Norsk gullfavoritt

Warholm sa på forhånd at han neppe kom til å ta ut sitt beste i kvalifiseringen.

– Jeg prøver å gå inn i kvalifiseringen med lave skuldre. Det handler om å slappe av og finne formen. Så får vi forhåpentlig noen løp til for å få opp spenningen i kroppen, sa Warholm.

Sunnmøringen er en vaskeekte norsk gullfavoritt, og han kom frisk og fin inn i OL-landsbyen tirsdag etter en lang precamp i Fukuoka.

– Vi er inne i en periode der det handler om å optimalisere og få overskudd. Det er ikke det hardeste regimet rent treningsmessig. Vi har kun hatt disse konkurransene i hodet hele tiden.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal