Warholm får hjelp av været – sen medaljeseremoni avlyst

BERLIN (NRK): Værgudene strekker ut en hjelpende hånd til Karsten Warholm i jakten på to EM-gull.

Warholm

TOMMEL OPP: Karsten Warholm har neppe noe imot at han må vente til fredag med å ta imot medaljen han eventuelt vinner torsdag.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Warholm er den store favoritten i finalen på 400 meter hekk, som går klokka 20.15 torsdag kveld.

Klokka 21.05 fredag er Warholm medaljeutfordrer på 400 meter flatt. Hans store ulempe sammenlignet med konkurrentene der, er åpenbart at han har 400 meter hekk-finalen i beina, og ikke minst alt som skjer etter det løpet.

Tar Warholm medalje på 400 hekk – og det vil være en sensasjon om han ikke gjør det – følger det med mye oppstyr.

– To timer ren hvile

Etter den oppsatte planen skulle han ha mottatt den eventuelle medaljen i Berlin sentrum klokka 23.30 torsdag kveld, hvilket ville holdt ham ute av senga til langt på natt.

Torsdag ettermiddag kom imidlertid beskjeden fra arrangørene om at torsdagens medaljeseremonier er avlyst. Årsaken er at det meldes kraftig tordenvær.

I klartekst: I stedet for å dra til sentrum på seremoni, kan han dra rett til hotellet når intervjurunden og dopingtesten er unnagjort på Olympiastadion.

– Det utgjør to timer med ren hvile, og det kan være avgjørende, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

– Viktig

Han mener derfor værmeldingen og avlysning sånn sett er en gave til Warholms forsøk på å ta to medaljer.

– Jeg tror det er bra, for han trenger all den restitusjon han kan få i et sånt konkurranseprogram som han har valgt å kjøre her. All hvile og restitusjon er viktig i mesterskapssammenheng, og når du har valgt å løpe to distanser, er det i hvert fall viktig, fastslår Vebjørn Rodal.

Siste nytt

 • Ny hovedtrener i Larvik

  Lars Wallin Andresen (36) overtar som hovedtrener i Larvik Håndballklubb, som er degradert til 1. divisjon. Det melder Østlands-Posten. 36-åringen forlater dermed Runars kvinnelag i 2. divisjon. Larvikingen har trenererfaring fra både norsk og dansk håndball.

 • Risikerer å miste verv på livstid

  Tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er anmeldt for fem brudd på idrettens regelverk som følge av det økonomiske rotet etter VM i 2017, skriver VG. Anmeldelsen, som er levert av region sør i Norges Cykleforbund, ble sendt til domsutvalget i Norges Idrettsforbund tidligere denne uka. NRK, NTB og VG har forsøkt å få tak i Tiedemann Hansen uten å lykkes. I februar forholdt 62-åringen seg rolig til regionens anmodningsvedtak. – Dette tar jeg med knusende ro. Jeg er ikke engstelig for det. Men utover det ser jeg ingen grunn til å kommentere det, sa den tidligere sykkelpresidenten.

  Hansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Fart-trenar sa opp på dagen

  Trenar for Fart, Finn Willy Taugbøl, sa opp si stilling onsdag. Det skriv HA. Taugbøl seier til avisa at han trekkjer seg fordi han er misnøgd med korleis trenarteamet blir evaluert av den sportslege leiinga i klubben.

  Kick Off med Toppserien
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal