Warholm får hjelp av været – sen medaljeseremoni avlyst

BERLIN (NRK): Værgudene strekker ut en hjelpende hånd til Karsten Warholm i jakten på to EM-gull.

Warholm

TOMMEL OPP: Karsten Warholm har neppe noe imot at han må vente til fredag med å ta imot medaljen han eventuelt vinner torsdag.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Warholm er den store favoritten i finalen på 400 meter hekk, som går klokka 20.15 torsdag kveld.

Klokka 21.05 fredag er Warholm medaljeutfordrer på 400 meter flatt. Hans store ulempe sammenlignet med konkurrentene der, er åpenbart at han har 400 meter hekk-finalen i beina, og ikke minst alt som skjer etter det løpet.

Tar Warholm medalje på 400 hekk – og det vil være en sensasjon om han ikke gjør det – følger det med mye oppstyr.

– To timer ren hvile

Etter den oppsatte planen skulle han ha mottatt den eventuelle medaljen i Berlin sentrum klokka 23.30 torsdag kveld, hvilket ville holdt ham ute av senga til langt på natt.

Torsdag ettermiddag kom imidlertid beskjeden fra arrangørene om at torsdagens medaljeseremonier er avlyst. Årsaken er at det meldes kraftig tordenvær.

I klartekst: I stedet for å dra til sentrum på seremoni, kan han dra rett til hotellet når intervjurunden og dopingtesten er unnagjort på Olympiastadion.

– Det utgjør to timer med ren hvile, og det kan være avgjørende, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

– Viktig

Han mener derfor værmeldingen og avlysning sånn sett er en gave til Warholms forsøk på å ta to medaljer.

– Jeg tror det er bra, for han trenger all den restitusjon han kan få i et sånt konkurranseprogram som han har valgt å kjøre her. All hvile og restitusjon er viktig i mesterskapssammenheng, og når du har valgt å løpe to distanser, er det i hvert fall viktig, fastslår Vebjørn Rodal.

Siste nytt

 • Juventus-toget dundrer videre

  Ingen ser ut til å kunne stoppe Juventus' parademarsj i Serie A. Douglas Costa, Emre Can og Daniele Rugani scoret målene da Torino-laget slo Chievo Verona og tok sin 18. seier for sesongen. Juventus topper tabellen ni poeng foran Napoli.

  Juve - Chievo 3-0
  Foto: Alessandro Di Marco / AP
 • Danmark sikret seier

  I kveldens siste kamp fra håndball-VM i Danmark og Tyskland vant vertsnasjon Danmark 26-20 over Egypt. Resultatet gjør at Danmark topper gruppe to med åtte poeng, to foran Norge og Sverige.

  Danmark - Egypt
  Foto: Henning Bagger / AP
 • Tobias Heintz tapte i Tyrkia-debut

  Tobias Heintz ble nylig solgt fra Sarpsborg 08 til tyrkiske Kasimpasa. 20-åringen fikk mandag sine første minutter på øverste nivå i tyrkisk fotball som innbytter i 0-1-tapet hjemme mot Rizespor. Kasimpasa lå allerede under da Heintz kom inn.

  Europa League: Sarpsborg 08-Besiktas (2-3)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal