NRK Meny
Normal

Vukicevic tråkket over

Christina Vukicevic tråkket over på oppvarming, men stilte til start allikevel. Resultatet ble årsbeste.

Christina Vukicevic

Christina Vukicevic med ispose på den vonde ankelen etter søndagens løp.

Christina Vukicevic

Under oppvarmingen til søndagens 100 meter hekk på EM for landslag i Fana, tråkket Christina Vukicevic over.

Allikevel valgte et av våre store friidrettshåp å stille til start, kanskje uten de helt store forventningene til hva hun kom til å prestere.

Løp for laget

– Jeg løp for laget, for etter at jeg tråkket over en halvtimes tid før løpet, gjorde det veldig vondt å varme opp med hekker, sa Christina Vukicevic til NRK etter løpet.

Resultatet ble langt bedre enn hva man kanskje kunne forventet. Vukicevic løpte inn til tredjeplass og årsbeste med 12.87. Hun forlot banen med synlige smerter og trillende tårer.

– Jeg har veldig vondt. På en skala fra 1 til 10, der 10 er døden, vil jeg si at smertene mine er en 8-er, sa Vukicevic.

Foran seg hadde hun vinneren Tatjana Dektjareva (12.68) og Carolin Nytra (12.81).

Saken fortsetter under videoen.

Video VUKICEVIC-200610-WS_MXF_Innboks.MP4

Til behandling

Etter løpet fikk Vukicevic umiddelbart en ispose på ankelen og skal til røntgen for å finne ut av hvor alvorlig skaden eventuelt er.

– Jeg vet ikke når jeg kan være tilbake igjen, men det er helt klart at det kommer til å bli en pause nå, fortalte hun.

Det kommer i alle fall ikke til å bli noe løp i finske Kuortane til helgen, men Petar Vukicevic sa han håper det skal være mulig for datteren å stille i Diamond League-stevnet i Lausanne 8. juli.

– Overtråkket skjedde i begynnelsen av oppvarmingen i Høiehallen like ved siden av banen. Hun tråkket oppi et hull i hallen, og foten hovnet kraftig opp med en gang. Andreas (Thorkildsen) var der og hjalp til med å teipe ankelen. Skadestedet ble også iset ned, men jeg anbefalte henne likevel ikke å løpe, sa pappa og trener Petar Vukicevic til NTB.

– Vi kommer til å reise rett tilbake til Oslo nå, slik at Christina kan komme under kyndig behandling så raskt som mulig, sa pappa Petar.

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal