NRK Meny
Normal

Vukicevic tråkket over

Christina Vukicevic tråkket over på oppvarming, men stilte til start allikevel. Resultatet ble årsbeste.

Christina Vukicevic

Christina Vukicevic med ispose på den vonde ankelen etter søndagens løp.

Christina Vukicevic

Under oppvarmingen til søndagens 100 meter hekk på EM for landslag i Fana, tråkket Christina Vukicevic over.

Allikevel valgte et av våre store friidrettshåp å stille til start, kanskje uten de helt store forventningene til hva hun kom til å prestere.

Løp for laget

– Jeg løp for laget, for etter at jeg tråkket over en halvtimes tid før løpet, gjorde det veldig vondt å varme opp med hekker, sa Christina Vukicevic til NRK etter løpet.

Resultatet ble langt bedre enn hva man kanskje kunne forventet. Vukicevic løpte inn til tredjeplass og årsbeste med 12.87. Hun forlot banen med synlige smerter og trillende tårer.

– Jeg har veldig vondt. På en skala fra 1 til 10, der 10 er døden, vil jeg si at smertene mine er en 8-er, sa Vukicevic.

Foran seg hadde hun vinneren Tatjana Dektjareva (12.68) og Carolin Nytra (12.81).

Saken fortsetter under videoen.

Video VUKICEVIC-200610-WS_MXF_Innboks.MP4

Til behandling

Etter løpet fikk Vukicevic umiddelbart en ispose på ankelen og skal til røntgen for å finne ut av hvor alvorlig skaden eventuelt er.

– Jeg vet ikke når jeg kan være tilbake igjen, men det er helt klart at det kommer til å bli en pause nå, fortalte hun.

Det kommer i alle fall ikke til å bli noe løp i finske Kuortane til helgen, men Petar Vukicevic sa han håper det skal være mulig for datteren å stille i Diamond League-stevnet i Lausanne 8. juli.

– Overtråkket skjedde i begynnelsen av oppvarmingen i Høiehallen like ved siden av banen. Hun tråkket oppi et hull i hallen, og foten hovnet kraftig opp med en gang. Andreas (Thorkildsen) var der og hjalp til med å teipe ankelen. Skadestedet ble også iset ned, men jeg anbefalte henne likevel ikke å løpe, sa pappa og trener Petar Vukicevic til NTB.

– Vi kommer til å reise rett tilbake til Oslo nå, slik at Christina kan komme under kyndig behandling så raskt som mulig, sa pappa Petar.

Siste nytt

 • NM-sølvvinner funnet død

  Ronny Fredrik Ansnes ble mandag funnet død. Han ble 29 år gammel. I 2012 tok Ansnes NM-sølv på 15 kilometer i langrenn på Voss. Han gikk for Klæbu IL.

  Ronny Fredrik Ansnes
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Chamberlain kan miste neste sesong

  Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain måtte operere kneet etter en skade han pådro seg mot Roma i vår. Dermed gikk han glipp av VM for England. Nå sier manager Jürgen Klopp at midtbanespilleren også står i fare for å miste store deler av neste sesong.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Thomas ny mann i gul trøye

  Geraint Thomas vant den ellevte etappen av årets Tour de France og tar også over den gule ledertrøyen fra Greg Van Avermaet. På siste stigning stakk briten ifra. Lagkamerat Chris Froome kom i mål 20 sekunder bak Thomas, sammen med Tom Dumoulin.

  Geraint Thomas
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering