Hopp til innhold

Vukicevic permitteres fra jobben

Petar Vukicevic er enig med Friidrettsforbundet om at han permitteres frem til han har hatt samtaler med Antidoping Norge.

Petar Vukicevic

Petar Vukicevic.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

Hansen

Friidrettspresident Svein Arne Hansen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Friidrettsforbundet og Petar Vukicevic har i dag hatt et møte der de ble enige om at Vukicevic ikke skal fungere som trener for norske utøvere frem til Antidoping Norge og han har hatt samtaler, opplyser Norges Friidrettsforbund.

De skriver at Vukicevic har forklart at e-postene fra 2001-2003 er manipulert, og han ønsker at det blir foretatt en grundig undersøkelse av saken.

– Petar Vukicevic har vist samarbeidsvilje i forhold til disse alvorlige anklagene. Vi må imidlertid se saken i sammenheng med idrettens etiske verdier. Slik saken er nå har vi permittert Vukicevic frem til Antidoping Norge kommer med en konklusjon på sine undersøkelser, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen.

Friidrettsforbundet opplyser samtidig at de anmoder Antidoping Norge om å prioritere denne saken.

– Vukicevic fornøyd

Vukicevics advokat Vidar Strømme opplyser at Vukicevic er fornøyd med avgjørelsen.

– Det som skjedde i dag var egentlig en avtale om at Petar permitteres inntil man forhåpentligvis har klart å stadfeste at det han sier er riktig, sier Strømme til NRK.

– Det var det mest naturlige sånn som situasjonen har blitt, at Petar tar en time-out mens dette undersøkes. Det var egentlig en avtale, så det er vi fornøyd med, sier Strømme.

– Hva skjer videre nå?

Antidoping Norge skal undersøke påstandene, epostene og vitnene man måtte ha for å finne ut av dette og komme til bunns i saken, sier Strømme.

Påståtte doping-eposter

Dagbladet publiserte lørdag e-postkorrespondansen som skal ha funnet sted mellom Petar Vukicevic og trenerkollega Srdjan Djordjevic.

E-postene skal ifølge avisen inneholde svært eksplisitte beskrivelser av dopingbruk og hvordan man unngår å bli tatt.

Vukicevic har tidligere innrømmet at han henvendte seg til Srdjan Djordjevic, som er trener og idrettsmedisiner, om veksthormoner og testosteron, men han påsto overfor Dagbladet at det kun var en bakgrunnssjekk.

Dagbladets oversettelser av e-postene skal imidlertid vise at han spurte detaljert om dosering og effekt, og at en utøver skal ha vært nervøs for å teste positivt.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Petar Vukicevic permitteres fra jobben i friidrettsforbundet frem til han har hatt samtaler med Antidoping Norge. 
Vukicevic blir etterforsket etter mistenkelige e-poster som handlet om doping.

Petar Vukicevic permitteres fra jobben i friidrettsforbundet frem til han har hatt samtaler med Antidoping Norge.

Forklarte hver e-post

Friidrettspresident Svein Arne Hansen møtte pressen mandag ettermiddag.

– Petar forklarte seg bra. Han gjennomgikk hver mail og forklarte situasjonen. Han mener de er manipulert, sier Hansen til NRK.

– Vi har bedt Antidoping Norge om å undersøke og forsøke å finne ut sannheten om disse mailene, sier friidrettspresidenten.

Ekskona i antidoping-samtaler

Antidoping Norge gjennomførte mandag samtaler med ekskona til Vukicevic, Turid Syftestad.

Samtalene skal, ifølge TV 2, vesentlig ha dreid seg om Petar Vukicevics påståtte befatning med doping samt hva ekskona Turid Syftestad eventuelt har vært vitne til av dette på nært hold.

– Jeg kommer til å være ærlig. Noe mer ønsker jeg ikke å si, sa Syftestad til TV 2 like før samtalene startet i morgentimene.

Syftestad har tidligere avvist at hun har gjort endringer i e-postene.

Antidoping Norge gikk gjennom saken i fjor, men henla den. Etter at e-postene ble kjent gjennom media, har Friidrettsforbundet bedt om at de ser på saken på ny.

– Vi har fått nye opplysninger i saken, og i den anledning kommer vi til å snakke med flere. Noe mer kommer ikke jeg til å si, sier Anders Solheim i ADN.

Siste nytt

  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP
  • Salah tilbake etter Klopp-krangelen - Liverpool vant seksmålsdrama

    Mohamed Salah var tilbake i Liverpools startellever og leverte målpoeng fra start da Liverpool kjørte over Tottenham med 4-2 på hjemmebane.

    Krangelen på sidelinjen mellom Jürgen Klopp og stjernespiller Salah ble det store samtaleemnet i forrige runde. Både Liverpool og egypteren har slitt med formen den siste tiden, og Salah har tilbrakt uvanlig mye tid på benken.

    Søndag var han tilbake blant de elleve utvalgte og leverte fra start. Kvarteret var spilt da Cody Gakpo svingte inn et innlegg på bakre stolpe. Der dukket Salah opp og headet hjemmelaget i føringen.

    Før pause kom også 2-0. Salah tvang fram en redning fra Guglielmo Vicario, og på returen doblet Andy Robertson ledelsen.

    – Hvor har dette Liverpool-laget vært? spurte Kasper Wikestad i Viaplays sending underveis.

    Etter hvilen tok kampen fullstendig fyr og fire baller til havnet i nettet.

    Jürgen Klopp er inne i sin siste sesong som Liverpool-manager. En rekke svake resultater har imidlertid kastet en skygge over tyskerens kommende avskjed med Liverpool.

    (NTB)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Jon Super / AP
  • Glimt med sliteseier – slik endte eliteserierunden

    Det måtte hele 74 minutter til før Håkon Evjen klarte å få hull på byllen for Bodø/Glimt sin del mot Strømsgodset. Dermed beholder de tabelltopp foran Brann med to poeng og én kamp mindre spilt.

    Nyopprykkede KFUM Oslo har hatt en god sesongstart i Eliteserien, den trenden fortsatte de mot Haugesund da de vant 1–0. For rett før pause fant Johannes Hummelvoll Nuñez veien til nettmaskene. Oslo-laget er på en fin-fin 6.-plass i Eliteserien, mens Haugesund er kun to poeng foran kvalifiseringsplassen.

    Kristiansund tok imot HamKam, hvorav sistnevnte sårt trengte noen poeng for å komme seg ut av bunnsjiktet. Denne kampen endte med 1–1 og poengdeling. HamKam er på direkte nedrykksplass, ett poeng bak Sandefjord, mens Kristiansund er på 7. plass.

    Odd – Fredrikstad endte med oppskriftsmessig seier til bortelaget, 2–0. Laget fra Østfold beholder med det 4.-plassen og er to poeng unna Molde som er på 3.-plass.

    Sarpsborg 08 tok imot Lillestrøm og lagene hadde lik poengsum før avspark. Sarpsborg 08 sørget for å øke luken da de vant 1–0 ved et mål signert Eirik Wichne.

    Viking møter Tromsø klokken 19:15, mens Brann vant 3-0 over Rosenborg lørdag.

    IgtC0MfL-lA
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal