Friidrettsforbundet: – Vi ble tatt på senga

Selv om Antidoping Norge har kjent til saken om mailene fra Petar Vukicevic i over ett år, visste ikke friidrettsforbundet noe om den kontroversielle saken da den sprakk i mediene på mandag.

Petar Vukicevic og Svein Arne Hansen

President i Norges Friidrettsforbund, Svein Arne Hansen, krever en forklaring av Petar Vukicevic (innfeldt) på innholdet i e-poster med dopingrelaterte spørsmål.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi ble ikke informert av Antidoping Norge og det synes jeg er underlig, sier presidenten i Norges Friidrettsforbund (NFIF), Svein Arne Hansen, til NRK.no.

Ifølge Dagbladet fikk Antidoping Norge de kontroversielle mailene som inneholder dopingspørsmål fra Petar Vukicevic, allerede i fjor.

Men siden saken var foreldet ble den henlagt av Antidoping Norge uten at Norges Friidrettsforbund ble informert.

Anstein Gjengedal

MULIG ENDRING: Lederen for påtalenemnda i Antidoping Norge, Anstein Gjengedal, åpner for å endre praksis slik at særforbund oftere kan få informasjon fra Antidoping Norge.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Jeg forstår at de (NFIF) synes vi burde varslet dem og at de har et behov for å få slik informasjon. Vi er alle opptatt av å ha en dopingfri idrett, sier lederen for påtalenemnda i Antidoping Norge, Anstein Gjengedal, til NRK.no.

Overrasket

Ifølge Gjengedal er praksisen slik at Antidoping Norge kun varsler særforbund i de tilfeller der det er grunn til å reise sak.

Dermed fikk Norges Friidrettsforbund bakoversveis da de leste avisen mandag morgen.

– Vi ble tatt skikkelig på senga da denne saken sprakk i mediene, innrømmer friidrettspresident Hansen.

Han forteller at Vukicevic tipset forbundet om at Dagbladet kom til å publisere «noe om forfalskede mailer», men ingen i forbundet ante noe om innholdet i mailene.

– Vurderer å endre praksisen

Overfor NRK.no røper Gjengedal at det nå kan komme endringer i måten Antidoping Norge kommuniserer med særforbundene på.

– Jeg ser at det kan være nødvendig å undersøke om Antidoping Norge kan gi informasjon til et særforbund selv om det ikke er en sak, sier han, men presiserer:

– Samtidig kan det være personvernhensyn som gjør at man ikke går videre med saken.

Krever forklaring

Mandag skrev Dagbladet at Petar Vukicevic, som er en av Norge mest profilerte friidrettstrenere og trener for datteren Christina Vukicevic, har sendt e-poster med doprelaterte spørsmål til sin slovenske venn og rettsmedisiner Srdjan Djordjevic.

Etter at friidrettsforbundet torsdag omsider fikk studert en oversatt versjon (e-postene er skrevet på Vukicevics morsmål serbisk) av e-postene, bestemte det seg for å kalle hjem Vukicevic fra treningsleiren han er på i Sør-Afrika.

Forbundet krever nå at han forklarer seg om innholdet i e-postene.

Siste nytt

 • Leicester klatret forbi Liverpool

  James Maddison og Harvey Barnes ga Leicester 2-0 over Southampton lørdag. Med seieren inntok vertene 2.-plassen i Premier League.

  Oppgjøret så ut til å ebbe ut med Maddisons scoring etter 38 minutter, men fem minutter på overtid doblet Barnes ledelsen på en kontring.

  Leicester er uten tap på sine fem siste ligakamper. Brendan Rodgers' menn står med 35 poeng etter 18 kamper. Det har tatt dem forbi Liverpool før den regjerende Premier League-mesteren møter serieleder Manchester United på Anfield søndag. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Solberg imponerte i debuten

  Oliver Solberg var kun 0,9 sekund unna klasseseier i sitt første løp som rallyproff for Hyundai. Kommende uke starter den nye VM-sesongen.

  19-åringen havnet kun bak hjemmehåpet Teemu Asunmaa i klassen for R5-biler i finske Arctic Lapland Rally. Han imponerte stort ved å være raskest på den femte fartsprøven, som var 25 kilometer lang. (NTB)

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Knepen Chelsea-seier

  Det så lenge vanskelig ut for Chelsea å bryte ned Fulham. Men Mason Mount reddet sine lagkamerater da han satte 1-0 sent i andre omgang.

  Fra før hadde Antonee Robinson fått rødt kort, uten at det hjalp nevneverdig for Chelsea.

  Timo Werner startet på benken, og var nære å punktere. Men alene med keeper bredsidet han ballen utenfor.

  Lampard
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal