Friidrettsforbundet: – Vi ble tatt på senga

Selv om Antidoping Norge har kjent til saken om mailene fra Petar Vukicevic i over ett år, visste ikke friidrettsforbundet noe om den kontroversielle saken da den sprakk i mediene på mandag.

Petar Vukicevic og Svein Arne Hansen

President i Norges Friidrettsforbund, Svein Arne Hansen, krever en forklaring av Petar Vukicevic (innfeldt) på innholdet i e-poster med dopingrelaterte spørsmål.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi ble ikke informert av Antidoping Norge og det synes jeg er underlig, sier presidenten i Norges Friidrettsforbund (NFIF), Svein Arne Hansen, til NRK.no.

Ifølge Dagbladet fikk Antidoping Norge de kontroversielle mailene som inneholder dopingspørsmål fra Petar Vukicevic, allerede i fjor.

Men siden saken var foreldet ble den henlagt av Antidoping Norge uten at Norges Friidrettsforbund ble informert.

Anstein Gjengedal

MULIG ENDRING: Lederen for påtalenemnda i Antidoping Norge, Anstein Gjengedal, åpner for å endre praksis slik at særforbund oftere kan få informasjon fra Antidoping Norge.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Jeg forstår at de (NFIF) synes vi burde varslet dem og at de har et behov for å få slik informasjon. Vi er alle opptatt av å ha en dopingfri idrett, sier lederen for påtalenemnda i Antidoping Norge, Anstein Gjengedal, til NRK.no.

Overrasket

Ifølge Gjengedal er praksisen slik at Antidoping Norge kun varsler særforbund i de tilfeller der det er grunn til å reise sak.

Dermed fikk Norges Friidrettsforbund bakoversveis da de leste avisen mandag morgen.

– Vi ble tatt skikkelig på senga da denne saken sprakk i mediene, innrømmer friidrettspresident Hansen.

Han forteller at Vukicevic tipset forbundet om at Dagbladet kom til å publisere «noe om forfalskede mailer», men ingen i forbundet ante noe om innholdet i mailene.

– Vurderer å endre praksisen

Overfor NRK.no røper Gjengedal at det nå kan komme endringer i måten Antidoping Norge kommuniserer med særforbundene på.

– Jeg ser at det kan være nødvendig å undersøke om Antidoping Norge kan gi informasjon til et særforbund selv om det ikke er en sak, sier han, men presiserer:

– Samtidig kan det være personvernhensyn som gjør at man ikke går videre med saken.

Krever forklaring

Mandag skrev Dagbladet at Petar Vukicevic, som er en av Norge mest profilerte friidrettstrenere og trener for datteren Christina Vukicevic, har sendt e-poster med doprelaterte spørsmål til sin slovenske venn og rettsmedisiner Srdjan Djordjevic.

Etter at friidrettsforbundet torsdag omsider fikk studert en oversatt versjon (e-postene er skrevet på Vukicevics morsmål serbisk) av e-postene, bestemte det seg for å kalle hjem Vukicevic fra treningsleiren han er på i Sør-Afrika.

Forbundet krever nå at han forklarer seg om innholdet i e-postene.

Sportsnyheter

Dramatisk da glassplate falt på banen: – Det er en skandale

Bare flaks hindret personskade da en glassplate falt ned på banen like før håndballkampen mellom Sverige og Ungarn.

Stöckl tok ansvar etter norsk kaosåpning: – Det ble for mye for meg

Daniel-André Tande ble sendt i ambulanse etter et stygt fall. Det preget landslagssjefen såpass at han gjorde en tabbe som kostet Johann André Forfang finaleomgangen.

Siste nytt

 • Leeds med kruttsterk borteseier

  Nyopprykkede Leeds tok en sterk borteseier med 1-0 over Everton lørdag. Brasilianeren Raphinha avgjorde med et langskudd etter en sjansefest av de sjeldne. Leeds er etter lørdagens seier oppe på 11.-plass.

  Leeds United's Raphinha
  Foto: Jon Super / AP
 • AaFK rykker ned etter nytt tap

  Aalesund rykker ned fra Eliteserien etter årets sesong. Det siste håpet for tangotrøyene ble slukket med 1-3-tap borte mot Brann. Daouda Bamba scoret alle målene for vertene.

  Aalesund står med kun 11 poeng etter 26 runder i årets eliteseriesesong.

  Daouda Bamba
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Nye smittetilfeller i Sparta

  Koronakrisen i eliteserieklubben Sparta Sarpsborg fortsetter. Lørdag ble det bekreftet fire nye smittede i Sparta-leieren.

  Totalt er 17 spillere og en i støtteapparatet smittet. Sparta venter nå på svar angående flytting av neste helgs kamper.

  Sparta
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal