Hopp til innhold

VM-stjerne vraket Manchester United for å bli i Norge

LYON/OSLO (NRK): VMs assistdronning Sherida Spitse takket nei til Manchester United for å bli værende i Vålerenga. Familien kommer først for den nederlandske midtbanestjernen.

Women's World Cup - Semi Final - Netherlands v Sweden

KUNNE JUBLE: Sherida Spitse (til høyre) bidro til at Nederland skal spille sin første VM-finale etter seieren mot Sverige onsdag.

Foto: Bernadett Szabo / Reuters

– Før jeg skulle til VM, bestemte jeg meg. Da hadde jeg en mulighet til å gå til Manchester United, men jeg følte meg ikke hundre prosent sikker, for jeg har også en familie å tenke på, sier nederlandske Sherida Spitse til NRK.

Hun er kaptein for Vålerenga, og bor i Oslo med sin sønn på to år og konen Jolien van der Tuin. Hun venter nå sitt andre barn med sin nederlandske kone.

– Det viktigste for oss er at vi er lykkelige. Da får du se en god Sherida Spitse på banen, og det er for øyeblikket i Vålerenga, forteller den kommende VM-finalisten til NRK.

Toppserien 2019, fotball kvinner, Vålerenga - LSK kvinner (1-2)

FORNØYD KAPTEIN: Sherida Spitse bor til daglig i Oslo med familien sin og trives svært godt i Norge.

Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

Den 29-år gamle midtbanekunstneren har flest målgivende i VM med sine fire for Nederland. Hun var også tatt ut på UEFAs drømmelag da Nederland ble europamestere i 2017.

– Hvis jeg skulle til Manchester United måtte jeg for det meste vært alene. Og når jeg er alene, så er jeg ikke lykkelig, påpeker Spitse.

– Vi får se etter VM

Spitse skrev i mai under en ny kontrakt med Vålerenga som binder henne til klubben til 2021, men hun vil allikevel ikke helt avfeie muligheten for et klubbskifte.

– Jeg er i Vålerenga, så får vi se etter VM er ferdig. Jeg vet ikke ennå, men akkurat nå er jeg i Vålerenga, sier Spitse til NRK.

På spørsmål om hun har fått andre tilbud etter de fremragende prestasjonene i mesterskapet, svarer hun:

– Nei, ingenting. For jeg er opptatt med VM. Hva som kommer etterpå, vet man aldri. Men sånn er det i fotball. Hva andre klubber vil, vet ikke jeg.

– Interessant for flere klubber

Vålerenga ligger for øyeblikket på en femteplass i Toppserien. Vålerenga-trener Monica Knudsen forteller at klubben har jobbet hardt for å gi Spitse en ny kontrakt.

– Hun er interessant for flere klubber, så vi var veldig glade for at hun signerte for oss før VM, sier Knudsen til NRK.

Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)

VELDIG GLAD: Vålerenga-trener Monica Knudsen er veldig fornøyd med å ha sikret seg VM-stjernen til 2021.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Treneren påpeker at Manchester United er en relativt ny storsatsing som fortsatt trenger litt tid. Hun tror at det kan ha hatt innvirkning på VIF-kapteinens valg.

– Om hun skal gå til en klubb i Europa, så må det kanskje være noen som konkurrerer helt på øverste nivå. Også har det selvfølgelig mye å gjøre med hennes familiesituasjon, som hun prioriterer høyt, forteller Knudsen.

Nederland har hatt et strålende mesterskap og skal på søndag spille sin første VM-finale noensinne. Der venter regjerende verdensmestere USA.

  • VM-finalen mellom USA og Nederland kan du se på NRK 1 søndag klokken 17.00.

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal