Hopp til innhold

VM-stjerne vraket Manchester United for å bli i Norge

LYON/OSLO (NRK): VMs assistdronning Sherida Spitse takket nei til Manchester United for å bli værende i Vålerenga. Familien kommer først for den nederlandske midtbanestjernen.

Women's World Cup - Semi Final - Netherlands v Sweden

KUNNE JUBLE: Sherida Spitse (til høyre) bidro til at Nederland skal spille sin første VM-finale etter seieren mot Sverige onsdag.

Foto: Bernadett Szabo / Reuters

– Før jeg skulle til VM, bestemte jeg meg. Da hadde jeg en mulighet til å gå til Manchester United, men jeg følte meg ikke hundre prosent sikker, for jeg har også en familie å tenke på, sier nederlandske Sherida Spitse til NRK.

Hun er kaptein for Vålerenga, og bor i Oslo med sin sønn på to år og konen Jolien van der Tuin. Hun venter nå sitt andre barn med sin nederlandske kone.

– Det viktigste for oss er at vi er lykkelige. Da får du se en god Sherida Spitse på banen, og det er for øyeblikket i Vålerenga, forteller den kommende VM-finalisten til NRK.

Toppserien 2019, fotball kvinner, Vålerenga - LSK kvinner (1-2)

FORNØYD KAPTEIN: Sherida Spitse bor til daglig i Oslo med familien sin og trives svært godt i Norge.

Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

Den 29-år gamle midtbanekunstneren har flest målgivende i VM med sine fire for Nederland. Hun var også tatt ut på UEFAs drømmelag da Nederland ble europamestere i 2017.

– Hvis jeg skulle til Manchester United måtte jeg for det meste vært alene. Og når jeg er alene, så er jeg ikke lykkelig, påpeker Spitse.

– Vi får se etter VM

Spitse skrev i mai under en ny kontrakt med Vålerenga som binder henne til klubben til 2021, men hun vil allikevel ikke helt avfeie muligheten for et klubbskifte.

– Jeg er i Vålerenga, så får vi se etter VM er ferdig. Jeg vet ikke ennå, men akkurat nå er jeg i Vålerenga, sier Spitse til NRK.

På spørsmål om hun har fått andre tilbud etter de fremragende prestasjonene i mesterskapet, svarer hun:

– Nei, ingenting. For jeg er opptatt med VM. Hva som kommer etterpå, vet man aldri. Men sånn er det i fotball. Hva andre klubber vil, vet ikke jeg.

– Interessant for flere klubber

Vålerenga ligger for øyeblikket på en femteplass i Toppserien. Vålerenga-trener Monica Knudsen forteller at klubben har jobbet hardt for å gi Spitse en ny kontrakt.

– Hun er interessant for flere klubber, så vi var veldig glade for at hun signerte for oss før VM, sier Knudsen til NRK.

Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)

VELDIG GLAD: Vålerenga-trener Monica Knudsen er veldig fornøyd med å ha sikret seg VM-stjernen til 2021.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Treneren påpeker at Manchester United er en relativt ny storsatsing som fortsatt trenger litt tid. Hun tror at det kan ha hatt innvirkning på VIF-kapteinens valg.

– Om hun skal gå til en klubb i Europa, så må det kanskje være noen som konkurrerer helt på øverste nivå. Også har det selvfølgelig mye å gjøre med hennes familiesituasjon, som hun prioriterer høyt, forteller Knudsen.

Nederland har hatt et strålende mesterskap og skal på søndag spille sin første VM-finale noensinne. Der venter regjerende verdensmestere USA.

  • VM-finalen mellom USA og Nederland kan du se på NRK 1 søndag klokken 17.00.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal