Råsterk sluttspurt sikret VM-sølv: – Han avslutter så utrolig sterkt

Henrik Christiansen sikret sølv under kortbane-VM i Kina. Det er Christiansens aller første VM-medalje.

Christiansen

VIDEO: Se den spennende innspurten her.

Den norske svømmeren så lenge ut til å gå glipp av en medalje i tirsdagens finale, men Christiansen avsluttet svært sterkt de siste 200 meterne og sikret andreplassen og dessuten hans første VM-medalje.

– Han avslutter så utrolig sterkt. Det er et perfekt løp av Henrik, mener NRKs ekspertkommentator Aleksander Hetland.

Christiansen satte også ny norsk rekord med tiden 3.36.64. Han slo sin gamle rekord med seks tideler.

– Jeg prøvde å kjøre mitt eget løp, å være sterk i avslutningen, og det følte jeg at jeg klarte, forteller han.

Henrik Christiansen har fra før bronse på distansen fra kortbane-EM i København i 2017 og sølv fra EM langbane i 2016 og 2018. Men VM-medalje har han altså manglet.

Dette er i tillegg Norges første VM-medalje på seks år.

– Det var deilig, det var helt sinnssykt. Dette har jeg jobbet lenge for, sier en svært glad Christiansen til SVTs reporter.

– Et perfekt løp

Han ble bare slått av Danas Rapsys fra Litauen, som var i en egen klasse under VM-finalen.

– Jeg har ikke hastigheten til å følge ham, vedgår Christiansen.

Italienske Gabriele Detti sikret bronsen.

Nordmannen kvalifiserte seg uten problemer til finalen og svømte inn til nest beste tid i forsøksheatene tidligere på dagen. Med den sterke tiden 3.38,04 viste han at en medalje var innen rekkevidde.

– Jeg har trent godt og dette var en bekreftelse på at det sitter, sa han.

Og Christiansen sier at han føler at han nå er tilbake på riktig spor.

– Det er ganske mye følelser. Det har vært litt opp og ned de siste årene. Jeg har hatt mye gode prestasjoner, men jeg har liksom ikke helt følt at det stemmer. Nå føler jeg at det sitter. Nå føler jeg at jeg er back on track, sier en smilende Christiansen med sølvmedaljen rundt halsen.

Christiansen deltar også på 1500 meter fri i mesterskapet. Da kan det bli flere medaljer.

VM-debut for Hvas

Også andre norske svømmere var i aksjon natt til tirsdag, norsk tid, men ingen av disse kom seg til finale. Markus Lie svømte inn til en 19.-plass på 100 meter rygg.

VM-debuten til Tomoe Zenimoto Hvas endte med en 10.-plass på 200 meter medley. Han endte på tiden 1.54,34. Susann Bjørnsen endte på 19. plass etter 30,83 på 50 meter bryst. Hun svømte inn på tiden 30,83.

Også Niksa Stojkovski og Emilie Nyenget Løvberg er med i den norske troppen som skal i aksjon under mesterskapet i Kina.

Siste nytt

 • Ødegaard med tre målgivende

  Vitesse vant 4-1 over Zwolle i den nederlandske æresdivisjonen lørdag og kampen ble avgjort med tre hjørnespark – alle tre signert Martin Ødegaard. Alle hjørnesparkene havnet hos Bryan Linssen som satte inn tre mål. Dauda Mohammed scoret det fjerde.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Carlsen med sliteseier mot 14-åring

  Magnus Carlsen fikk det tøft i åpningen av storturneringen i Karlsruhe lørdag. Han møtte 14 år gamle Vincent Keymer fra Tyskland, og det tok nesten syv timer og 81 trekk før Carlsen klarte å slå unggutten.

  Magnus Carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Juventus sikret ligagullet

  Juventus snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Fiorentina og kunne juble for Serie A-gull, fem kamper før slutt. Ligatittelen er klubbens åttende på rad. Alex Sandro og selvmål av German Pezzella sørget for Juventus-seier. Nikola Milenkovic scoret 0-1-målet.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal