Normal

Vil spare på hemmelighetene

Marit Breivik vet at Tyskland kan bli en tøff motstander i EM i desember.

Marit Breivik
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Derfor vil hun ikke avsløre alt i kveldens kamp i firenasjoners-turneringen i Frankrike.

Kampen her i Paris i kveld blir den første testen på hvor godt laget til Marit Breivik egentlig er i forhold til én av gruppemotstanderne i EM.

 

Vi vil nok ikke avsløre alt.

Marit Breivik / NRK

Norge skal møte Tyskland, Slovenia og Polen i gruppespillet i mesterskapet i Sverige i desember, og Tyskland regnes for å være det beste av de tre lagene.

Når Norge nå får en forsmak på tysk spillestil allerede tidlig i november, kan det bety litt verdifull læring før EM.

- Det kan godt hende at vi ikke bruker alle våre taktiske planer i kampen mot tyskerne, sier Marit Breivik. Vi vil vinne, men hovedsaken er at vi er bedre enn dem i EM i desember.

Avtalt før EM-trekningen

 

Linn Kristin Riegelhut
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Turneringen i Paris var planlagt før landslagssjefen fikk vite hvilke lag Norge skulle få i puljen i EM.

Dermed vil Norge møte Tyskland i kveld, og i tillegg møte laget i Møbelringen Cup i slutten av måneden. Imidlertid håper Breivik at tyskerne ikke skal bli for godt kjent med Norge.

- Vi velger å se på det som en fordel, selv om håndball jo er mye taktikk. Vi vil nok ikke avsløre alt.

Sikker Hammerseng

Det er lenge siden det norske landslaget har spilt en offisiell landskamp. I det siste oppgjøret med flagget på brystet, tapte jentene mot Sverige i august.

Siden den gang har kampen om plass i EM-troppen spisset seg til, og alle jentene er innstilt på å krige seg inn på den lista som Breivik offentliggjør tirsdag 7. november.

Kaptein Gro Hammerseng kan trolig være sikker på sin egen plass, men for de fleste andre er helgens turnering avgjørende.

- Det blir spennende å se hvordan den interne kampen slår ut i kamp. Med så stor konkurranse om plassene, er det lett for at noen får litt høye skuldre, sier Hammerseng til NRK.

Norge møter Tyskland i kveld, Danmark i morgen, før laget avslutter firenasjonersturneringen med kamp mot Frankrike på søndag.

Siste nytt

 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jarstein skadet, Hertha tapte

  Hertha Berlin måtte tåle sitt første serietap for sesongen da Werder Bremen vant 3-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein måtte byttes ut i pausen etter at han fikk en støtskade i låret, melder NTB.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal