Hopp til innhold

Siste nytt

 • Dette er laget som møter gruppeleder Nederland

  Norge tar imot gruppeleder Nederland i den siste gruppespillkampen i EM-kvalifiseringen på Brann Stadion i Bergen klokken 19.00.

  Slik starter Norge mot Nederland:

  Målvakt: Cecilie Hauståker Fiskerstrand.

  Forsvar: Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Mathilde Hauge Harviken og Thea Bjelde.

  Midtbane: Vilde Bøe Risa, Lisa Fjeldstad Naalsund og Frida Leonhardsen Maanum.

  Angrep: Guro Reiten, Caroline Graham Hansen (kaptein) og Karina Sævik.

  Det er kun en endring på laget som spilte uavgjort mot Finland på fredag. Lisa Naalsund erstatter Ingrid Syrstad Engen som er ute med karantene på midtbanen.

  Norge ligger som nummer to i gruppen sin med like mange poeng (6) som Italia som møter Finland hjemme.

  Nederland på sin side leder gruppa med 8 poeng og trenger kun uavgjort for å være direkte kvalifisert til neste års EM i Sveits.

  Norge har en seier, tre uavgjort og ett tap hittil i kvalifiseringen. Tapet kom mot kveldens motstander Nederland tidligere i kvalifiseringen som da vant 1–0.

  Det er også Norges eneste tap med Gemma Grainger som trener.

  De to beste i gruppa går direkte til EM, treeren og fireren til omspill. Fireren rykker samtidig ned til nivå B i neste kvalifisering.

  Caroline Graham Hansen mot Italia
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Dramatisk nestenulykke for Uno-X: – Livsfarlig

  Det var nesten for Alexander Kristoff, men det holdt ikke i spurten. Han var nemlig blant dem som kjempet om etappeseieren på oppløpet, men det var spurtkanonen Jasper Philipsen som var sterkest på den 16. Tour de France-etappen i Nimes.

  Uno-X-veteranen ble til slutt nummer tre.

  – Alt i alt gjorde Rasmus (Tiller) og Søren (Wærenskjold) en god jobb for å holde meg foran. Jeg fikk en fin reise inn og følte jeg hadde noe å kjempe med, sier Kristoff til TV 2 etter etappen.

  Det ble etter hvert dramatisk for et par Uno-X-ryttere. Først punkterte Søren Wærenskjold med drøye 30 kilometer igjen. Kort tid etter fikk Johannes Kulset også trøbbel da han mistet kontrollen og veltet.

  Da han var på sykkelen igjen var Wærenskjold nære på å kjøre ned sin lagkamerat.

  Problemene stoppet ikke der. For da Uno-X-bilen som bistod Kulset skulle kjøre gjennom en rundkjøring, gikk det nesten galt. Bilen kjørte feil og var svært nære på å kollidere med en annen Uno-X-bil som faktisk kjørte riktig.

  TV 2-ekspert Dag Otto Lauritzen var svært kritisk til hendelsen.

  – Er det mulig? Hva er det for noe? Det var faktisk veldig skummelt, kommenterte Lauritzen.

  – Det er sånn som ikke skal skje. Det er livsfarlig, sa han videre.

  Kulset selv forklarer hendelsen slik:

  – Først tenkte jeg «Hva er det han tullingen driver med?». Men så var det min bil som kjørte feil. Det var en skummel situasjon, sier Kulset.

  – Bildene ser nok litt annerledes ut. Vi hadde god kontroll på hverandre. Men bortsett fra det kjører vi inn i en rundkjøring der bilen ikke kan bremse. Vi kjørte egentlig feil begge to, sier sportsdirektør Stig Kristiansen til TV 2.

  Fremover vil det være kupert eller fjelletapper og dermed er det på papiret ingen muligheter for etappeseire for spurterne igjen.

  Kulset
  Foto: Skjermdump: TV 2
 • Medier: Spanias fotballpresident utestenges i to år

  Pedro Rocha får ikke stille til valg for den neste perioden som president i Spanias fotballforbund (RFEF). Han straffes for å ha sparket generalsekretæren.

  Marca og AS skriver tirsdag om avgjørelsen voldgiftsretten i spansk idrett (TAD) har kommet fram til.

  Rocha avskjediget generalsekretær Andreu Camps i september i fjor. Det hadde han ikke myndighet til, ifølge dommen fra TAD.

  Den sittende fotballpresidenten straffes også for å ha avsluttet kontrakten med en juridisk rådgiver, samt for å ha en rolle i etterforskningen av saken mot den tidligere fotballpresidenten Luis Rubiales.

  I tillegg til å bli utestengt i to år, må Rocha betale en bot på om lag 389.000 kroner. Det er samtidig bestemt at resten av styret i fotballforbundet ikke kommer til å bli straffet. Rocha kan anke avgjørelsen.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer Spain England
  Foto: Thanassis Stavrakis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal