NRK Meny
Normal

Vil forhindre historisk Fourcade: – I dag knuser vi ham

HOLMENKOLLEN (NRK): De norske skiskytterherrene har ikke mistet selvtilliten selv om Martin Fourcade (27) har stukket av med alle gullmedaljene til nå i VM.

Fourcade og Svendsen

Emil Hegle Svendsen (t.h.) gratulerer Martin Fourcade med sitt fjerde VM-gull - foran Eurosport-ekspert Rafael Poirée.

Foto: Ruud, Vidar / NTB SCANPIX

Franske Martin Fourcade tok sitt fjerde strake gull i VM da han vant 20 kilometeren torsdag - og det tredje individuelle i mesterskapet.

TOPSHOT-BIATHLON-WORLD-NORWAY

FOUR-CADE: Det er lov å unne seg et lite gledeshopp når man har tatt sitt fjerde strake VM-gull.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Aldri tidligere har en utøver tatt de fire indviduelle gullene i et VM. Og franskmannen kan bli stående med to stafettseire i tillegg til de fire individuelle øvelsene om han vinner stafetten og morgendagens fellesstart.

– Det er veldig vanskelig. Jeg er sikker på at jeg kan ta fem. Men jeg har ikke gjort det ennå, så jeg må være fokusert, sier en selvsikker Fourcade på podiet der han nå er blitt relativt vant til å sitte i midten.

– Jeg kjemper ikke for å bli historisk. Jeg kjemper for å være en fornøyd mann, og det er jeg allerede, innrømmer 27-åringen til NRK.

– Ingen krise

Men får de norske og foreløpige gulløse herrene det som de vil, skrives det ikke historie i Holmenkollen heller.

Thingnes Bø

BLIR SUR: Johannes Thingnes Bø tror på norsk stafettgull.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Stikker Frankrike av med gull på stafetten, blir jeg sur. Vi vil vinne den. Fourcade har fått nok, slår Johannes Thingnes Bø fast, etter å ha blitt nummer fire for tredje gang i VM.

En som vet hvordan det føles å være i flytsonen, er Emil Hegle Svendsen. I VM i Nove Mesto i 2013, tok han fire gull og en bronse.

– Du føler deg som kongen av verden, så kommer stafetten og da knuser Norge ham igjen, sier trønderen og gliser.

– Men det kan også hende vi må takle at han tar fem av fem, men jeg tror ikke de har det beste stafettlaget, fortsetter han.

Det har blitt to bronse, to sølv og ett gull før finalehelga, og dermed står Norge med en dårligere fangst enn under den store VM-skuffelsen i Kontiolahti i fjor.

– Vi må gjøre den jobben som skal gjøres. Det er ingen krise, og det er mye bra i dag, men i mesterskap er det 1, 2 eller 3 som teller, sier landslagstrener Egil Gjelland.

Fourcade: – Norge favoritter

Svendsen er Norges ankermann og håper på en spurtduell.

– Det er jo et drømmescenario å komme i en innspurt med Fourcade, men en duell på siste stående er nervepirrende, sier Svendsen.

Fourcade mener Norge er soleklare favoritter på øvelsen.

– Norge er favorittene, har det sterkeste laget, og fortjener å vinne. Men skiskyting handler ikke om hvem som har størst potensial. Det handler om hva man gjør i løypa, sier franskmannen.

Siste nytt

 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Woods med nok en topplassering

  Pilene fortsetter å peke oppover for Tiger Woods. Søndag endte han på delt femteplass i en PGA-turnering i Florida. Rory McIlroy tok seieren. Woods endte fem slag bak McIlroy i Arnold Palmer-turneringen.

  SPO-GLF-USP-FARMERS-INSURANCE-OPEN---ROUND-TWO
  Foto: DONALD MIRALLE / AFP
 • Del Potro brøt Federers seiersrekke

  Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren. Del Potro ble den første argentiner til å vinne Indian Wells.

  Indian Wells Tennis Juan Martin del Potro, Roger Federer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag