NRK Meny
Normal

Vil forhindre historisk Fourcade: – I dag knuser vi ham

HOLMENKOLLEN (NRK): De norske skiskytterherrene har ikke mistet selvtilliten selv om Martin Fourcade (27) har stukket av med alle gullmedaljene til nå i VM.

Fourcade og Svendsen

Emil Hegle Svendsen (t.h.) gratulerer Martin Fourcade med sitt fjerde VM-gull - foran Eurosport-ekspert Rafael Poirée.

Foto: Ruud, Vidar / NTB SCANPIX

Franske Martin Fourcade tok sitt fjerde strake gull i VM da han vant 20 kilometeren torsdag - og det tredje individuelle i mesterskapet.

TOPSHOT-BIATHLON-WORLD-NORWAY

FOUR-CADE: Det er lov å unne seg et lite gledeshopp når man har tatt sitt fjerde strake VM-gull.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Aldri tidligere har en utøver tatt de fire indviduelle gullene i et VM. Og franskmannen kan bli stående med to stafettseire i tillegg til de fire individuelle øvelsene om han vinner stafetten og morgendagens fellesstart.

– Det er veldig vanskelig. Jeg er sikker på at jeg kan ta fem. Men jeg har ikke gjort det ennå, så jeg må være fokusert, sier en selvsikker Fourcade på podiet der han nå er blitt relativt vant til å sitte i midten.

– Jeg kjemper ikke for å bli historisk. Jeg kjemper for å være en fornøyd mann, og det er jeg allerede, innrømmer 27-åringen til NRK.

– Ingen krise

Men får de norske og foreløpige gulløse herrene det som de vil, skrives det ikke historie i Holmenkollen heller.

Thingnes Bø

BLIR SUR: Johannes Thingnes Bø tror på norsk stafettgull.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Stikker Frankrike av med gull på stafetten, blir jeg sur. Vi vil vinne den. Fourcade har fått nok, slår Johannes Thingnes Bø fast, etter å ha blitt nummer fire for tredje gang i VM.

En som vet hvordan det føles å være i flytsonen, er Emil Hegle Svendsen. I VM i Nove Mesto i 2013, tok han fire gull og en bronse.

– Du føler deg som kongen av verden, så kommer stafetten og da knuser Norge ham igjen, sier trønderen og gliser.

– Men det kan også hende vi må takle at han tar fem av fem, men jeg tror ikke de har det beste stafettlaget, fortsetter han.

Det har blitt to bronse, to sølv og ett gull før finalehelga, og dermed står Norge med en dårligere fangst enn under den store VM-skuffelsen i Kontiolahti i fjor.

– Vi må gjøre den jobben som skal gjøres. Det er ingen krise, og det er mye bra i dag, men i mesterskap er det 1, 2 eller 3 som teller, sier landslagstrener Egil Gjelland.

Fourcade: – Norge favoritter

Svendsen er Norges ankermann og håper på en spurtduell.

– Det er jo et drømmescenario å komme i en innspurt med Fourcade, men en duell på siste stående er nervepirrende, sier Svendsen.

Fourcade mener Norge er soleklare favoritter på øvelsen.

– Norge er favorittene, har det sterkeste laget, og fortjener å vinne. Men skiskyting handler ikke om hvem som har størst potensial. Det handler om hva man gjør i løypa, sier franskmannen.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag