NRK Meny
Normal

Sjelden Aalesund-seier: – Mange har lidd med oss

Aalesund tok en etterlengtet seier da de ødela jubileumsfesten til Bodø/Glimt.

Jubel etter 0 -1 ved Oddbjørn Lie

AVGJORDE: Aalesunds Oddbjørn Lie scoret kampens eneste mål etter bare åtte minutter.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Saken oppdateres.

Det var ventet feststemning i Bodø da Glimt tok imot Aalesund til 200-årsjubileum for byen søndag, men festen ble spolert for hjemmelaget.

Kampens eneste scoring kom etter bare åtte minutter. John Arne Riise slo et godt frispark, fra farlig posisjon, inn i feltet. Der fikk ingen Bodø/Glimt-spillere klarert og ballen havnet hos kaptein Oddbjørn Lie. Han dundret inn det som skulle bli seiersmålet, og sitt første seriemål for Aalesund.

– Ufattelig deilig. Vi har vært inne en fryktelig tung periode, men mange tap på rad. Mange har lidd med oss i denne perioden, så det er en seier for dem også. De fortjente også en opptur, forteller matchvinner Lie til TV 2 etter kampen.

– Det var en lidelse så stå på sidelinjen, men sinnsykt deilig å se det holder inn, sier trener Trond Fredriksen til NRK.

– Seier betyr alt. Vi har slitt veldig lenge, hatt ok prestasjoner, men ikke fått med oss poeng. Vi lever av resultat, og da er det viktig at vi får tre poeng mot Bodø/Glimt, legger han til.

Sjansesløsing

Vertene svarte på scoringen med et enormt press og hadde en rekke muligheter til å utligne, men samtidig fikk Aafk store kontringsmuligheter. At det bare var scoret ett mål før pause, var smått utrolig.

Kampbildet endret seg lite etter sidebytte. Bodø/Glimt angrep - uten uttelling, og Aalesund prøvde seg med kontringer, men målene uteble. På tampen av kampen dro Adam Örn Arnarson på seg et rødt kort, men Aafk tok likevel sin første borteseier på seks forsøk - og klatret til 12. plass på tabellen med 11 poeng.

For Glimt ble det verken publikumsrekord eller kampfeiring. De gikk på sitt femte strake hjemmetap denne sesongen.

– Jeg er takknemlig og rørt over at så mange tok turen hit i dag. Dette overgår alt. Vi traff ikke i dag, på sjanser eller endringer underveis, og da ble resultatet sånn. Det gjør kjempevondt for oss, sier en skuffet Glimt-trener Aasmund Bjørkan.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning