Hopp til innhold

Viking herjet med Ranheim – klare for sin første cupfinale på 18 år

STAVANGER/OSLO (NRK): I fjor spilte Stavanger-laget på nivå to i norsk fotball. I år skal de spille cupfinale. Vikings enorme reise hylles etter semifinale-triumf.

ZebZ5POj2dc

JUBEL: Iven Austbø kunne juble for tre scoringer på Viking stadion. Den rutinerte sisteskansen hadde en behagelig dag på jobb.

Foto: Carina Johansen

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er fantastisk det vi har gjort de siste to årene. Guttene og teamet mitt har virkelig stått på. Det blir gøy å reise til Ullevaal med Viking igjen, sier en stolt Viking-trener Bjarne Berntsen til NRK umiddelbart etter kampslutt.

– Det er godt, og det er et rørende øyeblikk, forteller treneren fra indre bane.

For første gang siden 2001 spiller siddisene cupfinale. Det er 18 år siden. Vikings første målscorer Kristian Thorstvedt var raskt ute på Twitter etter kampslutt:

Laster Twitter-innhold

– Vi har snakket om dette i en måned allerede. Folk har bestilt billetter og hotell i Oslo, sier daglig leder i Erik Nevland, som var på banen sist Viking var i cupfinalen i 2001.

– Det begynner å bli altfor mange år siden nå, fortalte Viking-legenden i NRKs studio i pausen.

Viking klare for Cupfinalen – knuste Ranheim 3-0 foran 15 197 tilskuere

Viking klare for Cupfinalen – knuste Ranheim 3–0 foran 15 197 tilskuere

– Scoringen skulle ikke vært godkjent

Kristian Thorstvedt sendte siddisene i ledelsen etter åtte minutter. Zlatko Tripic hadde målgivende pasning, men skulle vært avvinket for offside. Det så ikke dommerne, i boksen vant Thorstvedt duellen mot keeper Even Barli og kula gikk i mål.

– Det skulle vært avblåst for offside. Det skulle dommerne ha sett. De har en god linje og bør se at Zlatko Tripic er i offside. Den scoringen skulle ikke vært godkjent, og det er kjedelig når det blir sånn, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Vertene doblet ved Ylldren Ibrahimaj. Et perfekt slått innlegg fra høyre traff pannebrasken til Viking-spilleren som gikk på et sugende løp i straffesparkfeltet, og ruvet i luftrommet.

15 197 tilskuere var til stede på Viking stadion i kveld. Til sammenligning var det 13 673 på begge semifinalene i fjor.

Stavanger-publikummet fikk servert tre scoringer i semifinalen. Den siste kom etter et flott hodestøt av Benjamin Källmann.

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • VG: Bård Finne får to kampers karantene

    Branns Bård Finne må utebli fra klubbens to neste kamper etter at han ble utvist i 0-0-kampen borte mot KFUM Oslo i helgen.

    Det bekrefter Eirik Lindstrøm, leder av NFFs disiplinærutvalg til VG.

    – Dette opplevde vi som en grei sak. Verken mer eller mindre enn to kamper, sier Lindstrøm til avisen.

    Brann-spissen ble sendt i dusjen etter en høy fot mot KFUM-keeper Emil Ødegaard. En VAR-sjekk gjorde at det gule kortet til Finne ble omgjort til rødt. Dermed måtte han ta den tunge veien over fotgjengerfeltet i Ekebergveien og i garderoben etter en snau halvtime.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

    Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

    Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

    – Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

    – Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)

    Germany Soccer Bundesliga
    Foto: Sven Hoppe / AP
  • Trekker ikke Ingebrigtsen-boka: – Innholdet står seg

    Aschehoug gjør ingen endringer knyttet til salget av boka «Gjerts metode» etter at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot Gjert Ingebrigtsen.

    Det bekrefter Jan Swensson, forlagssjef sakprosa på Aschehoug, til NRK.

    – Gjerts metode handler om trening, om sønnenes karrierer og om å prestere. Den handler om andre temaer enn det som er oppe i dag. Det foreligger ingen forhold som tilsier at vi skal trekke boka, skriver Swensson.

    Han legger til:

    – Innholdet i boka står seg uavhengig av det som nå har kommet fram.

    Gjert Ingebrigtsen ble mandag tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner. Han bestrider tiltalen.

    2k1aonjDqW0
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal