Hopp til innhold

Sportssjefen stod skolerett i garderoben etter TV-tiraden: – Jeg beklaget det

På direktesendt TV raste Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson mot sin egen spiller Mees Rijks (21). Etter kampen holdt han tale i garderoben og beklaget til spillerne.

Mees Rijks og Joacim Jonsson

KNUST: Vålerengas Mees Rijks (til venstre) var preget da han møtte pressen etter storkampen. Joacim Jonsson skjønte at han var litt het i pauseintervjuet.

Foto: JORUNN HATLING / NRK

– Det er fullstendig utilgivelig.

Det sa Jonsson i pauseintervjuet med TV 2 midt i byderbyet mellom Lyn og Vålerenga på Ullevaal stadion lørdag kveld.

Han snakket om utvisningen av den ferske Vålerenga-spissen Mees Rijks på stillingen 1–0 til VIF snaut ti minutter før pause.

Minutter etter utvisningen utlignet Lyn til 1-1, noe som også ble sluttresultatet.

Rijks, som hadde gult kort fra før, hoppet inn i en takling mot Tobias Myhre helt nede ved hjørneflagget og ble korrekt vist det gule kortet – og dermed rødt.

– Det finnes ingen unnskyldninger. Han kommer fra siden, det skjer på kanten, det er helt utilgivelig. Det er ikke noe å diskutere, sånn må en tåle, og han setter lagkameratene i en helvetes situasjon, legger Jonsson til.

Etter kampen la 21-åringen seg flat for det røde kortet, og tok på seg all skyld.

– Det var smertefullt. Det er min feil, og jeg er lei meg for alle som kom på kampen, og at skuffet dere. Det er min skyld, men jeg er stolt av laget og hvordan de kjempet, sier Rijks etter kampen.

Vålerengas Mees Rijks snakker med pressen etter kampen mot Lyn.

KNUST: Vålerengas Mees Rijks var preget da han møtte pressen etter storkampen.

Foto: JORUNN HATLING / NRK

Holdt tale i garderoben

Det samme budskapet gjentok unggutten for resten av lagkameratene i garderoben etter kampen.

– Han skjønte at han gjorde en feil, og hadde en tale i garderoben. Han var sikkert som han var i intervjusonen. Han var preget av at han hadde gjort en dum ting, forteller lagkamerat Simen Juklerød.

Men han var ikke den eneste som måtte stå skolerett i garderoben. Det samme måtte sportssjef Jonsson, for TV-tiraden.

– «Jocke» er et følelsesmenneske. Han snakket i garderoben og beklaget seg. Det ble litt mye i kampens hete, og han beklaget seg. Sånt skjer, men vi må prøve å unngå det, sier kaptein Christian Borchgrevink.

– Jeg sa at det blitt høy puls i situasjonen som var der, og at det ble litt sterke ord. Jeg beklaget det. Samtidig sa jeg at jeg var stolt over måten gutta stod opp for Mees og hvordan de stod opp for klubben, forteller Jonsson om talen.

– Hvorfor gjorde du det?

– Jeg synes det var på sin plass. Vi står sammen. Det er fortsatt hodemist, det han gjorde. Det har vi pratet om. Han er ikke noen som sutrer over det jeg har sagt på noen som helst måte, men vi skal vise at vi står samlet, sier Jonsson.

D

TOK OPPGJØR PÅ TV: Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson la ingenting imellom da han skulle beskrive Mees Rijks sin utvisning.

Foto: Montasje NTB

Kritiserer VIF-Jonsson: – Det er sterk kost

Flere har reagert på at Vålerengas svenske sportssjef snakket rett fra levra.

Hønefoss-legende og tidligere eliteserieprofil Frode Lafton, som i 2013 fikk tildelt MOT-prisen av NISO for å bry seg om andre mennesker, har lite til overs for Jonssons offentlige kritikk av egen spiller.

– Man skal være veldig forsiktig med å slakte sånn i all offentlighet. Jeg tror ikke jeg har hatt trenere, uansett nivå, som hadde gjort det på samme måte, sier Lafton til NRK.

Hva synes du om Jonssons uttalelser?

Da Lafton så pauseintervjuet måtte han sperre opp øynene.

– Jeg tenkte «oi, hva er det som skjer her». Alle skjønner at det var håpløst å gjøre det, men du snakker tross alt om et menneske, sier Lafton til NRK.

EtyHN_ih_jQ

OPPRØRT: Frode Lafton likte ikke det han fikk se i pausen.

Foto: NTB

Han synes synd på 21-årige Mees Rijks, som kom til Vålerenga fra Utrecht så sent som i februar, som han mener nå blir gjort til en syndebukk av sin egen sportssjef.

– Det er sterk kost, særlig når han bruker ordet «utilgivelig». Hvis han tenker seg litt om, betyr det at han har spilt sin siste fotballkamp. Det er mye som er utilgivelig, men tidspunktet her er ikke riktig, sier Lafton.

– Burde ikke ha sagt det

Også Vålerenga-trener Geir Bakke mener at sportssjefen ikke burde brukt ordet utilgivelig.

– Det er kanskje et ord som blir brukt som ikke skal brukes i fotball, sånn sett, sier Bakke til NRK.

– Gikk Jonsson over streken?

– De fleste oppfatter det sånn. Han er full av lidenskap, og fotball er lidenskap. Han burde ikke ha sagt det, men dette håndterer vi helt greit.

Jonsson har forståelse for Laftons innspill.

– Ja, jeg har ikke noe problem med at han mener det. Jeg ser det er mange som mener det, det virker som at det er mange som gjør det. Jeg tåler det, og takler det. Jeg kunne ha fått ned pulsen. Men det var utilgivelig det han gjorde, det er vanskelig å komme seg unna.

Rykker Vålerenga opp til Eliteserien denne sesongen?

– Jeg var vel i overkant ærlig

– Angrer du? spør NRK Jonsson etter kampen

– Ja, jeg kunne jo ... Jeg hadde et intervju med TV 2 sammen med Mees etter kampen, jeg har pratet med ham etter kampen også, og det er ikke noe hard feelings mellom oss over hodet.

– Jeg er ærlig. Jeg snakket med Mees etter kampen. Vi er ikke uenige, men så var vel pulsen min var litt i overkant høy. Utvisninger kan være uflaks, og det kan – som dette – være dumt. Jeg var vel i overkant ærlig, og sånn er ikke det norske samfunnet bygget opp, sier Jonsson til NRK.

– Han er bare 21 år, hadde du det i bakhodet?

– Han er 21 år og proff fotballspiller. Jeg tror han tåler dette. Det er tøft å gi bort to poeng, for han føler stor skyld. Så er den profesjonelle verden hard. Han kommer til å vokse seg sterkere.

Etter kampen sa Rijks at sportssjefen hadde rett i sine uttalelser.

– Det er sannheten, så jeg kan ikke si noe på det. Det er en del av det. Folk sier det som det er, sier han på spørsmål fra NRK.

Ville du foretrukket å få høre det personlig, og ikke på TV?

– Han sa det til meg også, og han sa det til media. Han sa bare sannheten, så jeg er ikke sur på ham.

PKgTOHYlOuI
Lyn - Vålerenga
DbTwsEjaDkY
siY5C9rQCZA
eZP6FOLz9wc

Les også Herjer på banen: Sara gjør som bestefar, far og fetter Patrick

Sara Berg portrettbilde

null
Spiller nå
Kvestet til blods av knotter, endte opp med ti sting 00:43
Neste

Siste nytt

  • Gåskjenn imponerte igjen i Vueltaen

    Ingvild Gåskjenn imponerte igjen og tråkket inn til 11.-plass på den tøffe etappen i kvinnenes Vuelta a España fredag.

    Hun hang med tetgruppen helt til bare et par kilometer gjensto av den siste bratte stigningen. Da ble det for tøft å matche tempoet til de beste, men hun kom i mål ett minutt etter etappevinner Évita Muzic.

    Den franske 24-åringen var den eneste som greide å følge nederlandske Demi Vollering i den røde ledertrøya, og hun passerte henne også på de siste metrene.

    Vollering økte med sin 2.-plass forspranget til sine nærmeste rivaler i sammendraget. Før de to siste etappene er hun 56 sekunder foran italienske Elisa Longo Borghini.

    Gåskjenn er beste norske på 15.-plass, 5.13 minutt bak lederen.

    fOJ3-7Dfrfg
    Foto: NTB
  • Foden og Shaw vant journalistpris – Ødegaard og Terland i topp seks

    Manchester City-spillerne Phil Foden og Khadija Shaw er av fotballjournalistforeningen (FWA) kåret til sesongens spillere i engelsk fotball.

    Foden fikk 42 prosent av stemmene i avstemningen om årets mannlige spiller. Han vant foran Arsenal-spiller Declan Rice og lagkamerat Rodri. Martin Ødegaard endte på fjerdeplass.

    Det er tredje gang på de fire siste årene at prisen går til en City-spiller. Erling Braut Haaland vant i fjor og Ruben Dias i 2021.

    Elisabeth Terland ble beste norske kvinne på femteplass. Hun har hatt en meget god sesong for Brighton. (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Klart tap for Mol/Berntsen – får avgjørende kamp om plass i cupspillet

    Sandvolleyballduoen Hendrik Mol og Mathias Berntsen tapte klart for de brasilianske hjemmefavorittene George og Andre i verdenstouren i Brasilia fredag.

    Det var deres andre strake tap i gruppespillet etter at de kvalifiserte seg til hovedturneringen ved å vinne to kamper onsdag.

    Natt til lørdag norsk tid spiller den norske duoen mot amerikanske Miles Partain og Andy Benesh i en kamp der vinneren går til cupspillet. Det innebærer plass i første utslagsrunde lørdag.

    Norges stjerneduo Anders Mol og Christian Sørum mister både denne og flere andre turneringer etter at Mol brakk beinet under trening i mars. (NTB)

    VM i beachvolleyball i Mexico
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal