NRK Meny
Normal

VIF i hallmøte mandag - kan tape millionbeløp

JORDAL (NRK): Om én måned spiller Vålerenga hjemmekamp mot Kongsvinger, men ingen vet hvor. Klubbledelsen frykter økonomisk smell dersom man ender i Manglerudhallen.

Eliteserien ishockey 2016/2017: Vålerenga-Lørenskog.

AVGJORDE: Brede Frettem Csiszar depper etter Lørenskogs sene 3-3-mål. Gjestene vant den siste duellen mellom rivalene på Jordal.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Fulle tribuner i 3-4-tapet mot rivalen Lørenskog i romjulskampen er kjærkomment for Vålerenga. Dersom det ender slik Oslo kommune vil, og VIF må spille resten av sesongen i Manglerudhallen, mister klubben viktige inntekter.

De fem siste seriekampene samt hele det lukrative sluttspillet må avvikles utenfor Jordal Amfi som rives etter møtet med Frisk Asker 7. januar. Etter det NRK erfarer frykter VIF å tape millionbeløp dersom de ikke får flytte til Furuset Forum.

– Dette bekymrer oss veldig. Det er snakk om mye penger for en ishockeyklubb. Dette er tapte inntekter så det griner etter, sier daglig leder Gunnar Thøgersen til NRK.

28. januar

VIF-ledelsen mener de i sommer ble lovet Furuset Forum som midlertidig arena, men lille julaften uttalte Bymiljøetaten at kommunen ikke kunne investere «så store summer i en privat hall».

Samtidig meldte Manglerud Star at Vålerenga etter planen skal spille sin første hjemmekamp i kommunale «Garasjen» 28. januar. Nå forteller Gunnar Thøgersen at at det er berammet et møte med Bymiljøetaten mandag.

Manglerudhallen

ENDER HER? Manglerud Stars arena kan bli VIFs hjemmebane ut denne sesongen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Vi håper kommunen vil snu, og står på det vi har blitt lovet og som kommunen har informert forbundet om, sier Thøgersen.

Mindre kapasitet

Vålerenga har et tilskuersnitt på drøye 2300 mennesker i utslitte Jordal Amfi. Ifølge Thøgersen er det plass til 1400 tilskuere i Furuset Forum mens kapasiteten i Manglerudhallen er på 1050.

– Det er ikke gunstig at to klubber fra samme divisjon deler hall. Dette handler om reklame på isen, vant, kiosker og slike ting. Men nå begynner tiden å gå fra oss uansett. Det er én måned til vi skal spille et annet sted, sier Thøgersen.

Jordal Amfi var nesten overfylt i den tredje siste kampen på den ikoniske arenaen. Tobias Lindström ga hjemmelaget ledelsen før Lørenskog snudde.

Kort tid før andre pause utliknet Martin Laumann Ylven etter strålende forarbeid av Lindström - begge med en fortid i LIK. Duoen sørget også for 3-2 før Steffen Thoresen utliknet mot gamle lagkompiser snaue fire minutter før slutt.

I straffekonkurransen traff både Thomas Olsen og Thoresen før den samme duoen misset på forsøk nummer to. Etter en rekke forsøk og redninger avgjorde Jason Krog for LIK.

Siste nytt

 • TV 2: IOC avviser Bjørndalen-plass

  Det er ikke aktuelt at Ole Einar Bjørndalen kan få friplass til OL av IOC, melder TV 2.

  – Det er ingen invitasjonsplasser i de olympiske vinterleker, sier en talsperson for IOCs medieteam til TV 2.

  NRK meldte tirsdag at IOC vurderte å gi Bjørndalen en friplass i OL.

  Ole Einar Bjørndalen
  Foto: Sven Hoppe / AP
 • Pietilä-Holmner legger opp

  Den svenske alpinisten Maria Pietilä-Holmner har bestemt seg for å legge opp. Hun har ikke klart å komme tilbake etter en ryggskade. Holmner debuterte i verdenscupsammenheng allerede som 16-åring i 2002. Hun har fått med seg 207 verdenscuprenn.

  Maria Pietilä Holmner
  Foto: Pontus Lundahl / Tt / NTB scanpix
 • Ewan vant på hjemmebane

  Australieren Caleb Ewan vant 2.-etappe av etapperittet Tour Down Under. Han overtok samtidig ledertrøyen i rittet. Lagkameraten Daryl Impey ble nummer to. Tyske André Greipel ble tidlig frakjørt og mistet dermed sin sammenlagtledelse til Ewan.

  Caleb Ewan
  Foto: David Mariuz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)