NRK Meny
Normal

- Prisen har snudd på livet mitt

Vidar Bøe vant Årets Ildsjel på Idrettsgallaen i januar. Den prisen har forandret livet hans.

Video Vidar Bø vant årets ildsjel

Se Vidar Bøe få prisen Årets Ildsjel og holde takketale.

Vidar Bøe fikk utdelt prisen for årets ildsjel av dronning Sonja og idrettspresident Tove Paule.

Vidar Bøe fikk utdelt prisen for årets ildsjel av dronning Sonja og idrettspresident Tove Paule.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen / Scanpix

- På alle måter har prisen snudd på livet mitt mer enn jeg kunne forvente. Etter at jeg mottok prisen har det vært et råkjør fra folk som ønsker at jeg skal holde foredrag, men jeg er glad for at jeg kan bruke min rolle til å forsterke budskapet om hvor viktig det er med frivillige, sier Vidar Bøe, vinner av Årets ildsjel 2010.

- Jeg har ikke fått en eneste negativ tilbakemelding, og selv om jeg går midt ute på natta i Otta får jeg kommentarer. Effekten etter prisen har vært nesten litt ekstrem, forteller Bøe fra Østmarka IL.

Fikk prisen av dronning Sonja

Vidar Bøe

Vidar Bøe

Foto: Vidar Bøe / NRK

I fjor mottok den karismatiske vinneren Årets ildsjel-pris av selveste dronning Sonja.

Les: Vidar Bøe ble Årets ildsjel

- Jeg må si at jeg er personlig veldig takknemlig for at jeg får lov til å dele ut denne prisen. Uten frivillighet hadde Idretts-Norge og mange andre deler av vårt samfunn ikke hatt den standarden vi har i dag, sa en tydelig rørt Dronning Sonja da hun sammen med idrettspresident Tove Paule delte ut prisen.

Vidar Bøe husker det godt.

- Når dronningen kommer til Idrettsgallaen for å dele ut Årets ildsjel så er det klart at denne prisen har fått en helt spesiell betydning i norsk idrett. Både dronningen og jeg var rørt. Det kan hende at hun var ekstra rørt fordi hun hadde sett dokumentaren om blinde Tahir Hussain og meg på tandemsykkel fra Trondheim til Oslo, forteller Bøe.

Da han mottok prisen følte han at den var vel fortjent:

Vidar Bøe og dronning Sonja

Vidar Bøe husker godt da han fikk prisen av dronning Sonja.

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli / SCANPIX

- Da jeg ble nominert mottok jeg mange telefoner og e-poster fra ukjente som synes at jeg sto for noe innen idretten som er verdifullt for mange mennesker, sier Bøe deler prisen med mange andre.

- Jeg deler denne prisen med mange av de jeg har samarbeidet opp igjennom årene; familien, nettverket og de klubbene jeg har vært i. Jeg har hatt tillitsverv i flere klubber, idrettsråd og idrettskretser og fått veldig mange gode venner. De verdiene og den jobben som jeg ønsker å gjøre for idretten har jeg fått mer og mer gehør for, men det har vært en tøff kamp. Da jeg startet opp i Østmarka Idrettslag ble vi kalt for et annerledes idrettslag - hvor vi fikk mye skitt fordi det ikke var sånn man drev idrett. I dag har idrettslaget fått 11 priser i ulike sammenhenger, sier Bøe.

Les også: Haddy og Erik leder Idrettsgallaen

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal