Vidar Bøe ble Årets ildsjel

En kreftoperasjon noen måneder før stoppet ikke ildsjel Vidar Bøe fra å sykle styrkeprøven sammen med blinde Tahir Hussain.

Vidar Bøe

Vidar Bøe

Foto: Vidar Bøe / NRK

Dronning Sonja og idrettspresident Tove Paule under idrettsgallaen i Håkons Hall på Lillehammer.

Dronning Sonja og idrettspresident Tove Paule under idrettsgallaen i Håkons Hall.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen / Scanpix

Lørdag ble han tildelt en av hovedprisene under Idrettsgallaen, årets ildsjel.

- Når ungdommens kompassnål dirrer, kan dere være gode veivisere i terrenget som den unike idretten tilbyr, sa Vidar Bøe rettet mot idrettsheltene i Håkons hall.

I 40 år har den tidligere politimannen jobbet utrettelig for idretten og samfunnets svakeste.

- Tahir var en gutt som satt i eget fengsel i ti år. Det er et hardt liv. Turen (Trondheim Oslo) var verre enn det så ut til, fortalte Bøe, som er sjelen i Østmarka Idrettslag.

Dronning Sonja

Prisen ble delt ut av dronning Sonja og idrettspresident Tove Paule.

- Vi kan aldri få takket dere nok for den jobben dere gjør, sa Paule.

136.055 stemmer via internett fra folket ble registrert. I fjor var tallet 20.542.

Video: Se Bøe få prisen

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sportsnyheter

Braathen i tårer etter sjokkseieren: – Jeg er tom for ord

Det norske stjerneskuddet Lucas Braathen var nest sist etter første omgang i Wengen, men leverte en fantomfinale av de sjeldne og vant konkurransen på mirakuløst vis.

Siste nytt

 • Lode debuterte for Schalke

  Marius Lode kom inn til sin debut for Schalke i 2. Bundesliga søndag. Det endte med 1-1 og poengdeling mot Holstein Kiel.

  Lode ble klar for den tyske klubben fredag, og han ble søndag byttet inn til sin debut etter 69 minutter. Da hadde Alexander Mühling sendt gjestene fra Kiel i ledelsen like før.

  Simon Terodde utlignet for Schalke etter 73 minutter, og flere mål ble det ikke. Poenget gir Schalke 31 poeng på 19 kamper, og 6.-plass på tabellen. Storklubben jakter opprykk til det gjeveste selskapet etter nedrykket sist sesong.

  Det har likevel ikke gått på skinner hittil, noe som har resultert i at klubben har hentet to nordmenn til klubben den siste uka. De har seks poeng opp til serieleder St. Pauli.

  Andreas Vindheim ble også klar for Schalke nylig. Høyrebacken ble imidlertid sittende på benken hele oppgjøret. (NTB)

  Marius Lode har skrevet under for Schalke 04
  Foto: Schalke 04
 • Betis vant nabooppgjøret etter skandalescener

  Betis vant byderbyet mot Sevilla i den spanske cupen 2-1. Kampen måtte spilles ferdig søndag etter at den ble avbrutt lørdag.

  Lørdagens kamp ble stoppet etter at en gjenstand kastet fra tribunen traff Sevilla-spiller Joan Jordán i hodet. Da Betis feiret søndagens seier, fleipet Andrés Guardado med den hendelsen ved å slå seg selv i hodet med en vannflaske og kaste seg om.

  Jordán, som er midtbaneanker i Sevilla-laget, falt om etter å ha blitt truffet av en meterlang stang eller kjepp. Han ble hjulpet på beina og støttet ut av banen. Rett etter ga dommeren beskjed om at begge lag skulle gå i garderoben.

  Kampen måtte spilles ferdig fra det 39. minutt søndag, denne gang foran tomme tribuner.

  Der ble Sergio Canales eneste målscorer med sitt seiersmål etter 73 minutter. Alejandro Gómez (Sevilla) og Nabil Fekir (Betis) scoret begge lørdag.

  Sevilla var sterkt imot at kampen skulle spilles ferdig søndag. Jordán ble sendt til sykehus lørdag, og han kunne ikke stille til søndagens kamp etter å ha blitt frarådet det. Sevilla respekterte likevel avgjørelsen og møtte opp til kamp.

 • Bergerud kan bli spilleklar mandag

  Torbjørn Bergerud kan bli klarert til å vokte Norges mål i mandagens avsluttende gruppekamp i håndball-EM mot tabelljumbo Litauen.

  Bergerud spilte bare noen minutter av åpningskampen mot Slovakia før han ble truffet i ansiktet av ballen.

  Han måtte gi seg kort etter og var heller ikke mot Russland der Norge tapte 22-23. Søndag sier han at han føler seg bedre, og han kan bli klar til kampen mot Litauen mandag.

  – Så lenge hodet føles bra nå etter økta i dag så skal man ikke se bort fra det. Vi har god tid fremdeles. Akkurat nå kjennes det ganske bra, sier Bergerud til NTB.

  Han sier at han følte seg bedre gjennom hele lørdagen, men at han ikke ville ta noen sjanser så lenge han ikke følte seg helt fin.

  EM i håndball for menn 2022: Norge - Slovakia
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal