NRK Meny
Normal

VG: – Coop løser Northug-floken med å bli sponsor for skiforbundet

Ifølge avisen vurderer Coop å gå inn som sponsor for skiforbundet.

Northug

I SAMTALER: Petter Northug og avtroppende langrennssjef Åge Skinstad i samtaler.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vi har hatt samtaler med skiforbundet. De har vært positive. Så får vi se hva som kommer ut av det, er alt toppsjefen i Coop, Geir Inge Stokke, vil si om den potensielle avtalen.

VG erfarer at samtalene som pågår handler om å bli sponsor for breddedelen i skifobundet.

Dermed vil det ikke komme i konflikt med elitesponsingen til Spar, og Petter Northug vil kunne beholde Coop som sin personlige sponsor, selv om han går inn på landslaget.

Bakgrunnen for samtalene

Skiforbundet har vært klare på at det ikke er aktuelt å gjøre et unntak for Petter Northug denne sommeren, og krever at han sier ja til landslaget om han vil gå verdenscup til vinteren. Da binder han seg samtidig til landslagets sponsorer og kan ikke reklamere for Coop-produkter.

Northug på sin side har uttalt at det er uaktuelt å bryte Coop-avtalen som strekker seg ennå en sesong. Men dersom Coop er inne i skiforbundets portefølje, behøver ikke Northug bryte avtalen.

Verken Åge Skinstad eller Are Sørum Langås vil kommentere påstandene overfor avisen.

Langvarig floke

Opprinnelig var fristen for å komme i mål med Northug og en landslagsavtale satt til 1. mai. Det er datoen da landslagsavtalene begynner å løpe, men denne fristen ble utsatt.

– Det vil ikke ta måneder, men kanskje et par uker. Vi håper på en rask avgjørelse og prosessen er god, sa generalsekretær i Norges Skiforbund, Stein Opsal, til NRK 30. april.

Les også: Hva nå, Petter Northug?

Tror på avtale

NRKs langrennsekspert Carl Henning Gran har tidligere uttalt at han føler seg sikker på at partene kommer til en avtale.

– Jeg tolker det dit hen gjennom meldingene fra skiforbundet, at Petter Northug har fryktelig lyst til å gå verdenscup. Vi hørte at det ikke var noen stengte dører mellom partene, og vi må jo si at da er det vel et ønske fra begge parter om å få det til på en eller annen måte, sa Gran da han kommenterte sitasjonen sent i april.

Om løsningen nå er funnet, gjenstår fortsatt å se.

Siste nytt

 • – Russere leverer tilbake bronse

  Ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS leverer de russiske curlingspillerne Alexander Krushelnitsky og Anastasia Bryzgalova tilbake OL-bronsen i mixed curling, etter en positiv dopingprøve. Det kan bety at det norske curlingparet får bronse likevel.

  Bronse
  Foto: Martin Bureau / AFP
 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal