NRK Meny
Normal

Verdensmester ikke på OL-laget

Regjerende verdensmester Veronica Campell løp inn til årsbeste og 10,88 sekunder på 100 meteren i OL-uttaket til Jamaica, men det var ikke godt nok.

Veronica Campbell
Foto: CARLOS BARRIA / REUTERS

Det betyr at både Allyson Felix, USA og Veronica Campbell, Jamaica er utenfor pallen på 100m.

Les også: Felix fikk gullhåpet knust

Bredden i kvinnesprint aldri vært bedre og nivået knappt høyere enn hva vi har opplevd i helgens OL-uttak i Eugene, USA og Kingston, Jamaica. I hvert fall om vi ser bort fra Flo-Jo’s bravader i de vindfulle OL-uttakene i Indianapolis for nøyaktig 20 år siden.

I Kingston løp fire kvinnelige sprintere fra Jamaica under 10.90 i + 0.7 m/sek!

Nest raskest

24 år gamle Kerron Stewart vant på sensasjonelle 10.80 foran 21 år gamle Shell-Ann Fraser 10.85 og i denne sammenheng rutinerte Sherone Simpson 10.87. Stewarts tid er den nest raskeste av en jamaicansk sprintkvinne noensinne. Bare legendariske Merlene Ottey (10.74 fra 1996) rangerer foran.

Fjorårets verdensmester – og inntil denne helgen – årets raskeste på 100m, Veronica Campbell-Brown ble bare nummer 4 på 10.88. Velger man å følge såkalt amerikanske uttakskriterier, dvs. at de tre beste i mesterskapet er automatisk kvalifisert til OL-deltakelse, blir det ingen 100m i Beijing på Veronica, som uansett løper stafett.

Nå får hun konsentrere seg om kveldens 200m i Kingston i en øvelse der hun vant OL-gullet i Athen.

Muna Lee imponerte

I Eugene heter årets amerikanske kvinnelige sprintmester Muna Lee, som imponerte i hver eneste runde i årets mesterskap, og vant relativt klart på 10.85. Den 27 år gamle mesteren er kanskje ikke så ukjent som mange skulle tro.

Hun var med på det amerikanske gullaget i stafett i VM i Helsinki. Med Bob Kersee som trener har hun tydeligvis gjort store famskritt i år og truffet med formen til riktig tid.

Følge av Edwards og Williams

I Beijing-OL får hun følge av veteranene Torri Edwards og Lauryn Williams, som begge oppnådde 10.90 på 2.og 3.plass. Vi skal spesielt merke oss Lauryn Williams formstigning i dette mesterskapet. VM-vinneren fra Helsinki-05 og sølvvinner fra Osaka-VM i fjor kom til helgens amerikanske uttak med 11.13 som årsbeste, men hevet seg i hver eneste runde.

Dette betyr at supertalentet Allyson Felix – ikke greide oppgaven sin på 100m. Det ble ”bare” 5.plass og 10.95 i finalen. Hun kan i beste fall håpe på en plass på stafettlaget i Beijing– og forøvrig konsentrere seg fullt og helt om 200m-uttaket, som skjer i slutten av neste uke i Eugene.

Les også: Sjokkresultater i OL-uttakene

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal