NRK Meny
Normal

Verdensmester ikke på OL-laget

Regjerende verdensmester Veronica Campell løp inn til årsbeste og 10,88 sekunder på 100 meteren i OL-uttaket til Jamaica, men det var ikke godt nok.

Veronica Campbell
Foto: CARLOS BARRIA / REUTERS

Det betyr at både Allyson Felix, USA og Veronica Campbell, Jamaica er utenfor pallen på 100m.

Les også: Felix fikk gullhåpet knust

Bredden i kvinnesprint aldri vært bedre og nivået knappt høyere enn hva vi har opplevd i helgens OL-uttak i Eugene, USA og Kingston, Jamaica. I hvert fall om vi ser bort fra Flo-Jo’s bravader i de vindfulle OL-uttakene i Indianapolis for nøyaktig 20 år siden.

I Kingston løp fire kvinnelige sprintere fra Jamaica under 10.90 i + 0.7 m/sek!

Nest raskest

24 år gamle Kerron Stewart vant på sensasjonelle 10.80 foran 21 år gamle Shell-Ann Fraser 10.85 og i denne sammenheng rutinerte Sherone Simpson 10.87. Stewarts tid er den nest raskeste av en jamaicansk sprintkvinne noensinne. Bare legendariske Merlene Ottey (10.74 fra 1996) rangerer foran.

Fjorårets verdensmester – og inntil denne helgen – årets raskeste på 100m, Veronica Campbell-Brown ble bare nummer 4 på 10.88. Velger man å følge såkalt amerikanske uttakskriterier, dvs. at de tre beste i mesterskapet er automatisk kvalifisert til OL-deltakelse, blir det ingen 100m i Beijing på Veronica, som uansett løper stafett.

Nå får hun konsentrere seg om kveldens 200m i Kingston i en øvelse der hun vant OL-gullet i Athen.

Muna Lee imponerte

I Eugene heter årets amerikanske kvinnelige sprintmester Muna Lee, som imponerte i hver eneste runde i årets mesterskap, og vant relativt klart på 10.85. Den 27 år gamle mesteren er kanskje ikke så ukjent som mange skulle tro.

Hun var med på det amerikanske gullaget i stafett i VM i Helsinki. Med Bob Kersee som trener har hun tydeligvis gjort store famskritt i år og truffet med formen til riktig tid.

Følge av Edwards og Williams

I Beijing-OL får hun følge av veteranene Torri Edwards og Lauryn Williams, som begge oppnådde 10.90 på 2.og 3.plass. Vi skal spesielt merke oss Lauryn Williams formstigning i dette mesterskapet. VM-vinneren fra Helsinki-05 og sølvvinner fra Osaka-VM i fjor kom til helgens amerikanske uttak med 11.13 som årsbeste, men hevet seg i hver eneste runde.

Dette betyr at supertalentet Allyson Felix – ikke greide oppgaven sin på 100m. Det ble ”bare” 5.plass og 10.95 i finalen. Hun kan i beste fall håpe på en plass på stafettlaget i Beijing– og forøvrig konsentrere seg fullt og helt om 200m-uttaket, som skjer i slutten av neste uke i Eugene.

Les også: Sjokkresultater i OL-uttakene

Siste nytt

 • Klare for EM-kvartfinale

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-kvartfinale etter at de slo belgiske Dries Koekelkoren/Tom Van Walle med settsifrene 21-18, 19-21, 15–11 – 2–1 sammenlagt i åttedelsfinalen. Kvartfinalen spilles klokken 16.00.

  Switzerland Beach Volleyball
  Foto: Peter Schneider / AP
 • Tap for Manchester City

  Manchester City tapte 0-1 mot tyske Borussia Dortmund i sin første kamp i sesongoppkjøringen. Mario Götze scoret på straffe i første omgang. Forrige sesongs seriemestere stilte uten flere av sine største stjerner, men Riyad Mahrez spilte fra start.

  FOC-SPO-SOC-MANCHESTER-CITY-V-BORUSSIA-DORTMUND---INTERNATIONAL-
  Foto: ELSA / AFP
 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale