NRK Meny
Normal

Sjokkresultater i OL-uttakene

Tyson Gay smelte til med ny amerikansk rekord på 100m på 9.77 i mellomheatet i innledningen til det amerikanske mesterskapet og OL-uttaket i Eugene i staten Oregon natt til søndag.

Tyson Gay
Foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP

Han slettet dermed Maurice Greenes 9 år gamle rekord på 9.91.

Men det var ikke bare fjorårets dobbelte sprintverdensmester som imponerte under ekstremt gunstige værforhold og på den superraske banen i Eugene.

Unggutten Travis Padgett og veteranen Darvis Patton presterte begge 9.89, og i alt 6 sprintere løp raskere enn 10 blank. Vi kan saktens snakke om en ny amerikansk sprintrevolusjon. Alle de tre mellomheatene hadde eksakt like vindforhold: + 1.6 m/sek.

Verdensrekordholder Usain Bolt leverte også varene i det jamaicanske OL-uttaket i Kingston: Svak motvind i finalen mot Asafa Powell, men allikevel supersterke 9.85 mot Powells 9.97. En ny viktig seier for Bolt, som utklasset Tyson Gay i samløp da han satte sin verdensrekord på 9.72 i New York den 31.mai.

Finalen på 100m for menn i det amerikanske mesterskapet avvikles i natt.

Siste nytt

 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg