Hopp til innhold

Verdensberømt youtuber skadet etter «ulovlig» osteløp: – Jeg må på sykehuset

Ett år etter han selv kastet seg ned Cooper's Hill, omtaler Mikkel Niva det som «det dummeste han har gjort». Mandag var IShowSpeed blant dem som prøvde seg i osteløpet i Gloucestershire.

IShowSpeed Gloucestershire

KASTET SEG UTFOR: IShowSpeed var blant deltakerne i osteløpet, som har blitt gjennomført siste mandag i mai de siste årene.

Foto: AP

– Det ser skummelt ut, men når du først har sklidd én gang, så tenker du: «Jeg kan gjøre det her». Jeg har lyst til å gjøre det igjen, for nå vet jeg hvordan jeg skal vinne.

Slik oppsummerte Darren Jason Watkins Jr., bedre kjent som IShowSpeed, mandagens osteløp i Gloucestershire overfor BBC.

Med 24,8 millioner abonnenter på YouTube, 16,9 millioner følgere på Instagram og 26,2 millioner følgere på TikTok, er amerikaneren en superkjendis på sosiale medier.

Mandag hev han seg med i det etter hvert så tradisjonsrike osteløpet ned Cooper's Hill, hvor han selv forklarte etterpå at han endte på fjerdeplass i det første heatet for menn.

Like etter målgang viste han også frem et blodig høyrebein, og fortalte at han tidligere har slitt med et brudd i det samme beinet.

– Jeg får blåmerker og så hovner det opp. Så jeg må på sykehuset etterpå, sier youtuberen.

Se løpet her:

Tradisjon siden 1800-tallet

IShowSpeed hevder selv i intervjuet med BBC at han ble nummer fire. TV-bildene fra bunn av bakken viser ikke klart akkurat hvilken plass han kom på, og ettersom det hele er et uoffisielt arrangement, finnes det heller ingen resultatliste. Ut ifra TV-bildene kunne man imidlertid se at IShowSpeed lå et godt stykke bak i starten av løpet.

Osteløpet har vært en tradisjon siden 1800-tallet, men har vært omstridt på grunn av sikkerhetsrisikoen. I 2010 ble konkurransen avlyst, men har siden det blitt holdt i live uten en offisiell arrangør.

På Facebook-siden til løpet opplyser de selv at deltakerne og tilskuerne er til stede på egen risiko.

Nødetatene er på sin side ikke til stede på grunn av de manglende sikkerhetsplanene rundt løpet, som går ned den 180 meter lange Cooper's Hill, med opp mot 50 prosents helning.

FFPlFgjJv3U

FULL FART: Slik så det ut mot slutten av det første heatet til mennene. IShowSpeed ligger her omtrent midt i feltet.

Foto: AP

– Dødsfarlig bakke

I fjor deltok NRK-programlederne Mikkel Niva og Nicolay Ramm i løpet i forbindelse med TV-serien «Helt Ramme sporter».

– Jeg møter folk støtt og stadig som minner meg på at jeg har gjort det løpet. Jeg mener det helt på ekte at det er det absolutt dummeste jeg har gjort i hele livet mitt, sier Niva til NRK, og fortsetter:

– Jeg har vært innlagt på sykehus to ganger for hjernerystelse, men jeg tar heller en ny runde med hjernerystelse av å tryne på isen enn å løpe ned den bakken igjen. Det var helt sjukt skummelt.

Se episoden her:

Nicolay Ramm og Mikkel Niva manner seg opp til å delta i «verdens mest idiotiske sport» – det halsbrekkende osteløpet ved Cooper’s Hill i England.

Nicolay Ramm og Mikkel Niva manner seg opp til å delta i «verdens mest idiotiske sport» – det halsbrekkende osteløpet ved Cooper’s Hill i England.

– Det er som når du går en bratt fjelltur og så føler du et sug i magen for at hvis du tråkker feil, så kan du falle ned. Det er den følelsen, bortsett fra at du skal falle, sier Niva videre om osteløpet.

– IShowSpeed hadde veldig lyst til å gjøre det igjen, for nå visste han hvordan han skulle vinne. Hva tenker du om det?

– Jeg tror ikke det er verdens vanskeligste oppgave å vinne. Spørsmålet er hvordan du skal vinne og fortsatt huske hva du heter de ti neste årene. Det er jo bare til å kjøre på og håpe på det beste. Det er jo en helt dødsfarlig bakke. Den er bratt, glatt og full av mange hull og busker, sier Niva.

I fjor vant Delaney Irving kvinneklassen. Hun husket imidlertid ikke noe av feiringen med osten i minuttene etterpå etter et kraftig fall rett før mål.

Irving fikk en kraftig hjernerystelse og fortalte i ettertid at hun kastet opp i en uke etter løpet.

Delaney Irving

Dette biletet hugsar ikkje Delaney (19) – kasta opp ei heil veke

Sportsnyheter

Mbappe

Her sniker blodig Mbappé seg inn: – Du kan ikke gjøre det!

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

hkxcE8oANkk

Håner søkkvåte EM-drakter: – Nitrist

Belgia gikk på et sjokktap mot Slovakia. Både klissvåte drakter og VAR-drama skaper reaksjoner.

Serbia

Reagerer på at dette dukket opp i EM: – Uakseptabelt

Da Serbia spilte mot England, la flere merke til noen spesielle flagg på tribunen. En provokasjon, mener eksperter. Nå åpner også Uefa sak mot det serbiske forbundet.

Siste nytt

 • Boston Celtics ble NBA-mestere for 18. gang – flest i historien

  Boston Celtics er det nye mesterlaget i NBA etter 106-88 i møtet med Dallas Mavericks. Dermed avgjorde de med 4-1 sammenlagt og er mestere i NBA for 18. gang.

  Det er flere enn noen andre lag har vunnet tittelen i National Basketball Association.

  – Herregud! Det er en uvirkelig følelse. Vi gjorde det, sa en jublende Jayson Tatum etter seieren i det som ble den femte og avgjørende finalekampen.

  Tatum ble kampens beste poengplukker med 31 poeng. Jaylen Brown ble utnevnt til finalens mest verdifulle spiller. Han noterte seg for 21 poeng.

  Boston Celtics vant de tre første finalemøtene. Dallas Mavericks tok seieren i den fjerde finalekampen.

  I det femte møtet var det ingen tvil om hvem som var det beste laget. Dermed ble det ikke bruk for flere kamper i best av sju-serien. Det hjalp ikke for Dallas Stars at lagets Luka Doncic bidro med hele 28 poeng.

  Seieren kom på dagen 16 år etter at Boston Celtics ble NBAs mesterlag sist gang i 2008. Da vant de mot Los Angeles Lakers.

  (NTB)

  BwdkjneE8do
  Foto: Reuters
 • Fullt kaos i Frankrike-seier: – Katastrofalt

  Frankrike hadde brukbar kontroll mot Østerrike og sikret tre viktige poeng mot Ralf Rangnicks mannskap.

  Et noe klønete selvmål fra Maximilian Wöber, fremprovosert av Kylian Mbappé, sikret 1-0-seier i Düsseldorf.

  NRKs fotballekspert Åge Hareide er kritisk til Østerrike-spilleren.

  – Han vil gjerne klarere, selvfølgelig, men han kan jo bare ta den ned med brystet – da blir det ikke selvmål, sa Hareide i pausesendingen.

  På tampen holdt nok mange Frankrike-fans pusten da Mbappé lå nede i tilsynelatende voldsomme smerter. Franskmannen fikk en blodig smell i nesa etter å ha stanget i skuldra til Østerrikes Danso.

  – Det er elendig av dommeren å ikke blåse med en gang der. Når du går ned med en gang på den måten der, så må du som dommer se det, sa en kritisk NRK-ekspert Kristoffer Løkberg.

  Mbappé måtte til slutt gå av banen, men uten at Frankrike rakk å erstatte ham. TV-bildene viste en rasende Didier Deschamps langs sidelinjen.

  – Det er her er jo katastrofalt av dommer. Han skal jo idet ballen går ut til kast på motsatt side vite at det står bytter klart. Det er bare å blåse i fløyta, sa Løkberg.

  Frankrike ligger med det på andreplass i gruppe D, bak Nederland. De to står med samme poengsum og lik målforskjell, men nederlenderne har scoret ett mål mer.

  Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group D Austria v France
 • Sølvmedalje til Bakkelund i VM i styrkeløft – ny verdsrekord av Perkins

  Kjell Egil Olborg Bakkelund tok sølv under VM i styrkeløft som vart arrangert i Druskinkai i Litauen måndag.

  Bakkelund er rangert som nr. 2 i verda bak amerikanske Austin Perkins.

  Nordmannen løfta 272,5kg i knebøy, 207,5kg i benkpress og 332,5kg i markløft. Samanlagt 812,5kg.

  Han måtte sjå seg slått av Perkins som enda på 836kg til saman og dermed sette ny verdsrekord.

  Bakkelund er med dette resultatet kvalifisert til World Games i Kina neste år, som er styrkeløftarane sitt svar på OL.

  VM Styreløft
  Foto: Skjermdump frå VM i Styrkeløft

Sendeplan

Kl. Program Kanal