NRK Meny
Normal

Verdens beste basketspiller: Gratis

Det er klart for tidenes transfer-bonanza i NBA. LeBron James er blant spillerne på basketballens gratismarked.

Cavaliers Basketball

LeBron James, verdens kanskje beste basketballspiller, er kontraktsløs i sommer. Og igjen har hans Cleveland Cavaliers skuffet ham.

Foto: Elise Amendola / Ap

Hele det sportsinteresserte USA har de siste årene sett fram til sommeren 2010. Det er klart for tidenes transfersesong i NBA.

Aldri før har så mange store navn vært tilgjengelige på spillermarkedet. Blant dem er Chris Bosh, Dwyane Wade, Shaquille O'Neal, Dirk Nowitzki, Amar'e Stoudemire og Yao Ming - alle blant NBAs ti-femten beste spillere.

(saken fortsetter under bildet)

LeBron Please Stay Basketball

Hele Cleveland håper karismatiske LeBron blir i byen.

Foto: Mark Duncan / Ap

Storspillere på rekke og rad

Cleveland er et av lagene som holder pusten. LeBron James, verdens beste basketspiller og Clevelands ansikt utad, kan forlate Cavaliers gratis i sommer. Kontrakten hans løper ut 1. juni.

Når det gjelder James, vil han spille for et vinnerlag, men hans Cavaliers røk ut av NBA-sluttspillet mot Boston Celtics natt til lørdag. Kampen var en typisk Cavaliers-kamp: James var fantastisk, men lagkameratene skuffet da alt skulle avgjøres.

Ville skape vinnerlag

De siste par årene har Cavaliers-ledelsen gjort alt for å skape et vinnerlag - nettopp for å få James til å bli i byen. I år skaffet de seg blant annet kjempen Shaquille O'Neal. Men selv med Shaq på laget greide ikke Cavaliers å vinne noe mesterskap i år.

Heat Basketball

Dwyane Wade, kåret til en av årets fem beste spillere i 2009/10, er også kontraktsløs i sommer.

Foto: Elise Amendola / Ap

James har ikke villet kommentere klubbfremtiden sin siden i fjor, da han gikk lei av spekulasjonene.

Fantastisk atletiske James har blitt kåret til den amerikanske ligaens mest verdifulle spiller de siste to årene, og regnes av mange som verdens beste spiller. "The King" har vært i Cleveland Cavaliers hele karrieren, men laget har aldri klart å vinne noe.

Ofret klubben for LeBron

Men det er ikke bare Cavaliers som lever i spenningen før sommeren. Hele lag har endret langtidsstrategier for å forberede seg til alle gratisspillerne i 2010.

New Jersey Nets er blant lagene som har satset alt på sommeren 2010. For to år siden begynte de å dumpe spillere (med deres lønninger) for å få råd til å hente James og en annen av de store kanonene.

Kan tape alt

Det betyr at Nets ofret sportslig suksess de siste to årene. I årets sesong greide de bare å vinne 12 av 82 kamper, og var med det NBAs klart dårligste lag.

Nå viser det seg at James trolig er mer interessert i suksess enn penger - og dermed går han neppe til Nets. New Jersey-laget, som er delvis eid av hiphop-artisten Jay-Z, har dermed satset alt på et kort - antageligvis uten å få noe igjen for det.

Suns Trail Blazers Basketball

Det er uvisst hvor Amar'e Stoudemire tar med seg temperamentet sitt etter årets sesong.

Foto: Don Ryan / Ap

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
Toppserien: Klepp - LSK Kvinner
Toppserien: Klepp - LSK
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel