Velta avskriver seg selv på landslaget: – Det er veldig frustrerende

Verdensmester Rune Velta tror ikke han blir god nok for landslaget neste sesong. Men håper han har funnet årsaken til fjorårets fiaskosesong.

Skihopperen Rune Velta er kvantesprang unna toppformen, og regner ikke med å med på i A-lagstroppen som tas ut 4. mai.

MOTGANG: Rune Velta har hatt mye motgang siden VM i Falun.

Rune Velta

GULL: Rune Velta med to av VM-medaljene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Rune Velta var høyt oppe etter VM i Falun. To gull, ett sølv og en bronse ble beholdningen i løpet av et fantastisk verdensmesterskap.

– Det å bli verdensmester er en fantastisk god opplevelse som man ønsker å oppleve igjen, forteller han.

Akkurat nå virker imidlertid en VM-tittel lenger unna enn noen gang for 26-åringen fra Bærum. Etter suksess-sesongen kom nemlig nedturen.

– Veldig frustrerende

Velta var plutselig totalt ute av form. Han kom ikke med til hoppuka, og måtte konkurrere i kontinentalcupen.

– Det er veldig frustrerende, jeg er ikke veldig happy med situasjonen. Man prøver hele tiden å fighte seg ut av det, men så bommer man og må starte på nytt.

– Man blir sint, man blir skuffet og til tider kan det være tungt. Man har så lyst å være der oppe å gjøre det bra, sier han åpenhjertig.

Med et hopp på 95,5 meter sikret Rune Velta VM-gullet.

HØYDEPUNKT: Velta jubler over VM-gull i Falun.

Står utenfor landslaget

Nå står Velta utenfor landslaget og tviler på at han vil få plass på Alexander Stöckls lag med det første.

– Jeg kommer nok til å ha en del med landslaget å gjøre. Men jeg tror ikke jeg kommer til å være en av gutta som er en del av landslaget, sier Velta.

– Prestasjonene denne vinteren var ikke gode nok. Det var seks gutter som leverte bedre enn meg.

Har studert sittestillingen

Bærumshopperen trener derfor alene på Toppidrettsenteret, men håper og tror at han har funnet årsaken til nedturen i fjor.

Etter å ha studert timevis av videoopptak av seg selv, fant Velta ut at det er sittestillingen og teknikken på hoppkanten som er problemet.

– Det tok litt tid før jeg skjønte at det var der problemet lå. Jeg tror det skal være mulig å fikse det.

Alexander Stöckl

ERFARING: Landslagssjef Alexander Stöckl mener Velta er viktig for landslaget.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det som gjør det vanskelig er at man har kort tid og at hastigheten er stor. Bommer man litt så bommer man mye, påpeker hopperen.

– Har viktig erfaring

Selv om Velta allerede nå har avskrevet seg selv som en del av landslaget før neste sesong, er ikke landslagssjef Alexander Stöckl like sikker på det.

– En person med hans erfaring kunne blitt viktig for de andre som er på landslaget. Vi har mange unge gutter med nesten ingen erfaring. Men dersom vi ser kun på prestasjonen forrige sesong så er det klart at det blir vanskelig å forsvare å ta ut Rune, sier Stöckl.

Landslagssjefen mener det er klokt av Velta å jobbe med de tekniske justeringene på hoppkanten.

– Ja, jeg tror det er den største utfordringen han har. Han er veldig spenstig, en av de beste vi har, men han får ikke brukt energien.

Siste nytt

 • Knallsterk Mørk i comebacket

  Vipers Kristiansand slo til med en imponerende seier over det russiske storlaget Rostov Don lørdag. Kampen endte 34-27 i det som var den første kvartfinalekampen i mesterligaen. De har dermed er flott utgangspunkt foran søndagens returkamp.

  Anført av en opplagt Nora Mørk virket Vipers-jentene ustoppelig i «hjemmekampen» i Russland. Mørk stoppet på ni mål på ti forsøk. Høyrebacken har vært ute i nesten to måneder med kneproblemer, men gjorde likevel en av sine sterkeste kamper denne sesongen. Heidi Løke var tilbake på laget etter neseproblemene, og hun viste stor effektivitet med seks mål på seks forsøk.

  AjnZAW0Xr8o
  Foto: Artem Gusev / NTB
 • Flere roere finaleklare

  Kjetil Borch tok seg enkelt til EM-finalen i singlesculler i roing med å vinne den andre semifinalen. Den norske dobbeltfireren med Siri Eva Kristiansen, Inger Kavlie, Thea Helseth, Maia Lund er klar for finalen etter å ha blitt nummer to.

  Kjetil Borch
  Foto: Bàlint Czucz / NTB scanpix
 • Ruud mot dansk wild card

  Casper Ruud skal ut mot danske Holger Vitus Nødskov Rune i 1. runde i grusturneringen Monte Carlo Masters.

  Rune er 17 år gammel og kom inn i turneringen som wild card. Han er ranket som nummer 321 i verden og ble profesjonell i fjor.

  Casper Ruud
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal