Var sønderknust etter langdistansen – fikk revansje med sin første individuelle VM-medalje

SPYDEBERG/OSLO (NRK): Magne Dæhli tok sin første individuelle VM-medalje da Olav Lundanes vant sitt tiende VM-gull på mellomdistansen.

Magne Dæhli

Magne Dæhli tok nølende på seg en hatt han fikk fra en av supporterne etter å ha tatt VM-bronse på hjemmebane. Medaljen kom etter en enorm avslutning på løpet.

Foto: Per Øyvind Fange / NRK

Magne Dæhli vant sekundstriden mot svenske Emil Svensk i kampen om VM-bronsen, og med en sterk avslutning var Dæhli ett sekund foran Svensk i mål.

– Nå er jeg bare superhappy. Dette har vært et mål lenge. VM på hjemmebane er noe man har lyst til å oppleve, og det er utrolig deilig at jeg endelig fikk medaljen jeg har jobbet så lenge for, sier Dæhli til NRK etter løpet.

Etter et trøblete langdistanseløp onsdag, hvor Dæhli mistet en linse, slet med å finne kartet og hadde problemer med kneet, endte en sønderknust Dæhli til slutt på 5. plass.

SKUFFET: Dæhli var svært skuffet etter 5.-plassen onsdag.

Dermed var det en revansjelysten Dæhli som stilte til start på mellomdistansen.

–Jeg var utrolig skuffet etter langdistansen. Det har vært tøft å mobilisere til i dag, og jeg er bare utrolig glad for at jeg klarte å ta en medalje, forteller en rørt Dæhli.

– Kvitt forbannelsen

Dæhli har avgjort flere VM-stafetter for Norge, men han hadde aldri vunnet en individuell VM-medalje til tross en rekke topp-seks-plasseringer.

– Han er kvitt forbannelsen, sier NRKs ekspert Kjetil Bjørlo om Magne Dæhlis medalje.

Landslagstrener Birgitte Husebye lar seg imponere av 32-åringen.

– Han var skuffet etter langdistansen, men han klarer å snu det. Han måtte bare tro på ferdighetene side, og han viser at han får medaljen på mellomdistansen som fortjent, sier Huseby til NRK etter løpet.

Vant sitt tiende VM-gull

Men ingen kunne hamle opp med Olav Lundanes som vant sitt tiende VM-gull.

VM-GULL: Olav Lundanes vant sitt tiende VM-gull på mellomdistansen.

– Skogens konge. Han tar det igjen!, kommenterte Arild Andersen.

31-åringen vant 29 sekunder foran landsmann Dæhli og elleve sekunder foran svenske Gustav Bergman som tok sølvet.

– Det er helt ubeskrivelig. Det har vært mange tanker de siste 49 timene, og jeg er utrolig stolt over at jeg har snudd hodet. Jeg synes jeg gjorde et veldig godt løp, sier Lundanes, som tok gull på langdistansen i VM onsdag.

Bergman var sju sekunder foran Lundanes ved siste besøk på arenaen i Spydeberg, men svensken bommet litt på siste post.

Lundanes kunne likevel ikke juble før Lucas Basset var i mål, men franskmannen var sjanseløs både mot ledertiden og mot Dæhlis tredjeplass. Dermed ble det to norske medaljer også på den andre individuelle distansen i VM.

Siste nytt

 • Warholm løper i Monaco

  Karsten Warholm har bestemt seg for å løpe 400 meter hekk i Monaco kommende fredag til tross for at fyrstedømmet har «rødt» smittenivå.

  Det opplyser Warholms team til NTB etter å ha tatt en grundig vurdering av hvorvidt sunnmøringen skulle delta på Diamond League-stevnet.

  – Dette har ikke vært en lett beslutning å ta. Men etter at vi har fått brukt tid på å gå gjennom alle tiltak, velger jeg å gå for dette løpet som planlagt. Vi har gjennomgått reise, arrangement og hjemkomst, og vi ser at det er mulig å få gjennomført dette i samsvar med alle råd som er gitt av helsemyndighetene, sier Karsten Warholm.

  Warholm
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Hovland klatrer på verdensrankingen

  Viktor Hovland avanserer én plass på siste verdensranking i golf og er nå nummer 30 på listen som toppes av spanske Jon Rahm.

  Hovland tok 33.-plassen i PGA-mesterskapet som ble avsluttet i San Francisco søndag. Med 30.-plass på listen er Hovland fortsatt rangert som beste skandinav foran Henrik Stenson. Svensken fortsetter å falle på listen og er nå nede på 40.-plass.

  Viktor Hovland
  Foto: Jeff Chiu / Jeff Chiu
 • Kan fortsatt ikke snakke etter velt

  Den nederlandske syklisten Fabio Jakobsen (23) kan fortsatt ikke snakke etter den stygge velten under åpningsetappen av Polen rundt 5. august. Deceuninck-Quickstep-rytteren kommuniserer nå via tekstmeldinger, opplyser lagets lege Yvan Vanmol til belgiske Sporza. I intervjuet som er gjengitt av TV 2 , sier legen at han tror nederlenderen vil komme tilbake på sykkelen igjen, men han vil ikke sette noen tidsfrist.

  APTOPIX Poland Cycling Crash
  Foto: Tomasz Markowski / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal