Hopp til innhold

Vant NM for én måned siden – vil legge opp etter vraking

Alpinlandslaget må kutte antall utøvere på grunn av trang økonomi. Det betyr trolig slutten for karrieren til Stian Saugestad (26).

Saugestad

UTE: Her er Stian Saugestad i målområdet etter å ha blitt nummer 26 i super-G i Kvitfjell i mars.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Saugestad tok NM-gull i super-G i slutten av mars foran Adrian Smiseth Sejersted, Alekander Aamodt Kilde og Kjetil Jansrud.

Kilde

VIL HA MED FLERE: Aleksander Aamodt Kilde håper Stian Saugestad fortsetter satsingen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Det var imidlertid høydepunktet i en ellers svak sesong, og Saugestad var forberedt på å miste statusen som verdenscupløper.

Men før kommende sesong er verdenscup- og europacupstatusene endret til A-, B- og C-status i laguttaket. Saugestad har ikke fått plass på noen av lagene.

– Det er en del fartsløpere som er blitt kuttet, og så har de beholdt flere tekniske løpere. Fartsløpere er blitt nedprioritert, sier Saugestad til NRK.

– Det er surt, for det er ingen fartsløpere etter de tre beste (Sejersted, Kilde, Jansrud). Det er ganske dårlig på fartssida. Det er synd at det blir sånn, fortsetter Saugestad.

Han får støtte av nettopp Kjetil Jansrud.

– Vi vet av erfaring at de som lykkes i fart gjerne gjør det ved en senere alder enn i tekniske disipliner. Derfor er man avhengig av å ha tålmodighet både med seg selv og i skiforbundets utvikling av sine talenter. Stian er en ressurs og han fortjener å gi seg selv muligheten til å lykkes, sier Jansrud til NRK.

– Mange er veldig skuffet

Selv synes han det er rart, ut fra prestasjonene, at han ikke har fått plass på hverken B- eller C-laget.

26-åringen har allerede varslet overfor Trønder-Avisa at han legger opp.

– Det bikker mot det. Når muligheten på landslag ikke er til stede, blir det mest sannsynlig sånn. Jeg var innstilt på at jeg var avhengig av å ha et landslag rundt meg for å kunne fortsette. Når ikke det var mulig, så var jeg forberedt på at det kunne bli å legge opp. Det ser sånn ut nå.

Sportssjef Claus Ryste forklarer at ledelsen måtte kutte antall utøvere fra 36 til 30 for å redusere utgiftene, men alpinlederen ønsker ikke å kommentere summer.

Ryste

REDUSERTE ANTALLET: Sportssjef Claus Ryste.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er mange utøvere som er veldig skuffet, og reaksjonen er at uttaket blir ekstra tøft, sier Ryste til NRK.

– Pengene snakker

Sportssjefen håper imidlertid å ta en ny prat med Saugestad når den verste skuffelsen har lagt seg.

Når NRK påpeker at Saugestad reagerer på at det er kun tre fartsløpere igjen på laget, svarer Ryste:

– Jeg vil ikke gå inn på enkeltvurderinger i forhold til det. Vi har tatt med det i det oppsettet vi har, men jeg må gjenta meg selv: Det er et veldig tøft uttak der streken måtte gå mye lavere enn vi kanskje kunne ønsket oss på grunn av økonomi, og da blir det mange tøffe valg å ta, og det viser uttaket.

Tidligere lagkamerat Aleksander Aamodt Kilde synes det er «kjedelig å miste en ressurs som Saugestad».

– Da jeg kom på lag, var vi også bare tre. Vi skulle ønske vi kunne ha med flere, men pengene snakker, sier Kilde.

– Jeg håper han (Saugestad) fortsetter, fordi han har kvaliteter som tilsier at han kjører fort på ski. Ski-Norge trenger sånne.

Siste nytt

  • Carlsen reddet remis etter tabbe

    Magnus Carlsen måtte gi fra seg ledelsen i hurtig- og lynsjakkturneringen i Grand Chess Tour fredag.

    Etter dagens tre hurtigsjakkpartier er Carlsen på 2.-plass, ett poeng bak kinesiske Wei Yi.

    Carlsen åpnet med remis mot Rameshbabu Praggnanandhaa før det ble seier mot Vincent Keymer. I det siste partiet ble det en ny remis mot Anish Giri. Carlsen reddet seg inn etter å ha kommet skjevt ut i sluttspillet.

    Turneringen i Warszawa avsluttes med to runder lynsjakk lørdag og søndag. Det er to poeng for seier og ett for remis i hurtigsjakk, halvparten i lynsjakk.

    Magnus Carlsen står foran en travel helg. Fredag starter nemlig årets 2. Champions Chess-turnering. Etter å ha gjort unna Grand Chess Tour-partiene som startet 13.00, var det bare å forberede seg til Champions Chess-partier utover kvelden. (NTB)

    Magnus Carlsen
    Foto: ARUN SANKAR / AFP
  • KFUM brukte suspendert spiller i cupen – kan bli straffet

    KFUM Oslo brukte en spiller som skulle hatt karantene i cupkampen mot Sogndal tidligere i måneden. Norges Fotballforbund åpner for å straffe eliteserieklubben.

    Det skriver Bergens Tidende.

    KFUM-spiller Adnan Hadzic spilte 3.-rundekampen mot Sogndal, samtidig hadde Hadzic gult kort fra både første og andre runde, og skulle dermed ha vært plassert på tribunen.

    I neste runde slo KFUM ut Lysekloster, og Lysekloster hevder at de vurderer protest. Klubben mener at de kunne fått en annen motstander i 4. runde dersom ting hadde gått riktig for seg.

    Fristen for å legge inn protest er utløpt, ifølge Norges Fotballforbund. Ifølge NFF er det Sogndal som i så fall kunne ha protestert i dette tilfellet. Lysekloster anses ikke for å være part i saken. Sogndal ønsker ikke å legge inn protest.

    Samtidig har NFF bedt KFUM om en forklaring. I etterkant av at denne er mottatt vil det bli vurdert å opprette sanksjonssak.

    – Her har vi gjort en tabbe vi ikke har vært klar over. Det er bare å beklage det, sier daglig leder Thor Erik Stenberg til VG.

    (NTB)

    KdW-3xTESgI
    Foto: NTB
  • Premier League-klubben Everton dropper poengtrekk-anke – høring avlyst

    Everton dropper anken knyttet til de to siste minuspoengene Premier League-klubben er ilagt for brudd på økonomiske regler.

    Merseyside-klubben opplyser selv om beslutningen som er tatt fredag.

    I begrunnelsen heter det at Everton nå velger å ta en pragmatisk tilnærming til poengstraffen, all den tid den har berget plassen på øverste nivå.

    Everton ble i fjor høst trukket ti poeng. Etter anke ble straffen i februar redusert til seks poeng. Deretter kom altså ytterligere et poengtrekk.

    1Po1BlxC2kA
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal