NRK Meny
Normal

Vant i vanskelige forhold

I neste kamp møter Høidalen/Kjemperud verdensmesterne.

Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen
Foto: E.Stensvoll

Sandvolleyballspillerne Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen vant 2-1 mot engelske Grotowski/Weaver i åpningsrunden av verdensserieturneringen i Marseille torsdag.

Det ga Høidalen og Kjemperud en fin revansj, ettersom det ble tap for britene over tre sett i Berlin.

- På kanten av det forsvarlige

- Det var mye vind og vanskelige forhold. Da vi startet kampen var det på kanten av hva som er forsvarlige forhold å spille i. Men vi har vært forberedt på vanskelige forhold, og det var det som gjorde at vi vant det første settet (21-17)», sier Vegar Høidalen.


I det andre settet ledet nordmennene helt til slutten av settet, men engelskmennene vant 21-18. I det tredje og avgjørende settet vinner Høidalen/Kjemperud 15-10 etter et serveess av Kjemperud.

Jørre Kjemperud

Jørre Kjemperud.

Foto: E.Stensvoll

Møter verdensmesterne

Nordmennene spiller 16. delsfinalen senere torsdag. Der venter tøff motstand i verdensmestrene og verdensenerne Reckermann/Brinck fra Tyskland. Høidalen har imidlertid statistikken på sin side. Han har vunnet de siste to gangene han har spilt mot verdens høyest rangerte lag.

- Jeg er sugen på å opprettholde den statistikken. Lett blir det ikke ettersom tyskerne er i kanonform med fire turneringseiere på de fem siste forsøkene, sa han.

Slått ut

Det eneste norske kvinnelaget, Kathrine Maaseide/Janne Kongshavn, ble slått ut av turneringen tidligere i dag.

De tapte 0-2 (10-21, 18-21) for amerikanske Nicole Branagh/Elaine Youngs i annen runde.

- De er fra Los Angeles og trener i vind. De mestrer det godt og gjorde få feil. De lot oss stå for feilene. Det ble ingen god kamp fra oss. Vi får håpe det blåser mindre i Klagenfurt neste uke, sa Maaseide til NTB.

Siste nytt

 • Salah kåret til årets spiller

  Liverpools storscorer Mohamed Salah ble søndag tildelt den prestisjetunge prisen som årets Premier League-spiller av den engelske spillerforeningen PFA. Egypteren tangerte ligarekorden da han scoret sitt 31. seriemål lørdag.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-LIVERPOOL
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Haugesund slo Godset

  Torbjorn Kallevåg scoret kampens eneste mål da Haugesund slo Strømsgodset hjemme søndag kveld. I Kristiansund ble det poengdeling etter 1-1 mot Bodø/Glimt.

  Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Strømsgodset
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Fem mål på 33 minutter

  Det ble en svært målrik førsteomgang da Tromsø tok imot Sandefjord. Hjemmelagets første scoring kom etter sju minutter. Fem minutter før pause sto det 4-1 til Tromsø, noe som også ble sluttresultatet.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Sandefjord
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias