NRK Meny
Normal

Vant i vanskelige forhold

I neste kamp møter Høidalen/Kjemperud verdensmesterne.

Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen
Foto: E.Stensvoll

Sandvolleyballspillerne Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen vant 2-1 mot engelske Grotowski/Weaver i åpningsrunden av verdensserieturneringen i Marseille torsdag.

Det ga Høidalen og Kjemperud en fin revansj, ettersom det ble tap for britene over tre sett i Berlin.

- På kanten av det forsvarlige

- Det var mye vind og vanskelige forhold. Da vi startet kampen var det på kanten av hva som er forsvarlige forhold å spille i. Men vi har vært forberedt på vanskelige forhold, og det var det som gjorde at vi vant det første settet (21-17)», sier Vegar Høidalen.


I det andre settet ledet nordmennene helt til slutten av settet, men engelskmennene vant 21-18. I det tredje og avgjørende settet vinner Høidalen/Kjemperud 15-10 etter et serveess av Kjemperud.

Jørre Kjemperud

Jørre Kjemperud.

Foto: E.Stensvoll

Møter verdensmesterne

Nordmennene spiller 16. delsfinalen senere torsdag. Der venter tøff motstand i verdensmestrene og verdensenerne Reckermann/Brinck fra Tyskland. Høidalen har imidlertid statistikken på sin side. Han har vunnet de siste to gangene han har spilt mot verdens høyest rangerte lag.

- Jeg er sugen på å opprettholde den statistikken. Lett blir det ikke ettersom tyskerne er i kanonform med fire turneringseiere på de fem siste forsøkene, sa han.

Slått ut

Det eneste norske kvinnelaget, Kathrine Maaseide/Janne Kongshavn, ble slått ut av turneringen tidligere i dag.

De tapte 0-2 (10-21, 18-21) for amerikanske Nicole Branagh/Elaine Youngs i annen runde.

- De er fra Los Angeles og trener i vind. De mestrer det godt og gjorde få feil. De lot oss stå for feilene. Det ble ingen god kamp fra oss. Vi får håpe det blåser mindre i Klagenfurt neste uke, sa Maaseide til NTB.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal