Hopp til innhold

Vant i vanskelige forhold

I neste kamp møter Høidalen/Kjemperud verdensmesterne.

Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen
Foto: E.Stensvoll

Sandvolleyballspillerne Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen vant 2-1 mot engelske Grotowski/Weaver i åpningsrunden av verdensserieturneringen i Marseille torsdag.

Det ga Høidalen og Kjemperud en fin revansj, ettersom det ble tap for britene over tre sett i Berlin.

- På kanten av det forsvarlige

- Det var mye vind og vanskelige forhold. Da vi startet kampen var det på kanten av hva som er forsvarlige forhold å spille i. Men vi har vært forberedt på vanskelige forhold, og det var det som gjorde at vi vant det første settet (21-17)», sier Vegar Høidalen.


I det andre settet ledet nordmennene helt til slutten av settet, men engelskmennene vant 21-18. I det tredje og avgjørende settet vinner Høidalen/Kjemperud 15-10 etter et serveess av Kjemperud.

Jørre Kjemperud

Jørre Kjemperud.

Foto: E.Stensvoll

Møter verdensmesterne

Nordmennene spiller 16. delsfinalen senere torsdag. Der venter tøff motstand i verdensmestrene og verdensenerne Reckermann/Brinck fra Tyskland. Høidalen har imidlertid statistikken på sin side. Han har vunnet de siste to gangene han har spilt mot verdens høyest rangerte lag.

- Jeg er sugen på å opprettholde den statistikken. Lett blir det ikke ettersom tyskerne er i kanonform med fire turneringseiere på de fem siste forsøkene, sa han.

Slått ut

Det eneste norske kvinnelaget, Kathrine Maaseide/Janne Kongshavn, ble slått ut av turneringen tidligere i dag.

De tapte 0-2 (10-21, 18-21) for amerikanske Nicole Branagh/Elaine Youngs i annen runde.

- De er fra Los Angeles og trener i vind. De mestrer det godt og gjorde få feil. De lot oss stå for feilene. Det ble ingen god kamp fra oss. Vi får håpe det blåser mindre i Klagenfurt neste uke, sa Maaseide til NTB.

Sportsnyheter

Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen setter deg i den rette mesterskapstemningen når NRK og brødrene lanserer låt til OL.

Brødrene Ingebrigtsen debuterer som artister – slik har du aldri sett dem før

Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) lar ikke mye forstyrre hviletiden i OL-oppladningen, men ett unntak har han gjort. Nå debuterer han som artist med brødrene Henrik og Filip.

Thomas Drage, utenlandsproff Gibraltar

Thomas (32) lever profflivet i bakgardsliga: – Stilte med ein fyr vi aldri hadde møtt

Det blir berre fleire og fleire av dei, nemleg norske utanlandsproffar. Ein av dei er Thomas Drage (32) som speler fotball framfor 50 tilskodarar i Gibraltar.

Forsker Madison Taylor og skiskytter Malin Auganæs Bergtun i testlab på St. Olavs hospital i Trondheim
FENDURA

Kritisk til mensen-trend på TikTok: – Misvisende

En gruppe forskere konkluderte nylig at mensen ikke påvirker den fysiske formen din. Nettopp derfor stiller de seg kritiske til trend som sprer seg i sosiale medier.

Siste nytt

 • Aston Villa solgte kantspiller til Saudi-Arabia for gigantsum

  Den franske angrepsprofilen Moussa Diaby forlater Aston Villa og Premier League til fordel for Al-Ittihad i den saudiarabiske toppdivisjonen.

  Det bekreftet Aston Villa natt til torsdag.

  Ifølge flere troverdige medier, deriblant Sky Sports, betaler Al-Ittihad 60 millioner euro (720 millioner kroner) for franskmannens tjenester.

  Det er Aston Villas andre store salg denne sommeren. 1. juli ble Douglas Luiz bekreftet klar for Juventus i en overgang verdt 51 millioner euro.

  Diaby ble hentet til Aston Villa så sent som i fjor fra Bayer Leverkusen, og den driblesterke og raske 25-åringen var sterkt delaktig i klubbens gode sesong.

  Unai Emerys mannskap ble nummer fire i Premier League og skal spille Champions League-fotball til høsten.

  Spillerflukten til Saudi-Arabia tiltok i styrke i fjor sommer. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, N'Golo Kanté, Neymar og Riyad Mahrez er blant stjernene som spiller klubbfotball i golfstaten.

  (NTB)

  Netherlands Soccer Europa Conference League
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Tidligere verdensener i tennis legger opp etter OL

  Den tyske tennisspilleren Angelique Kerber (36), som var verdensener i 2016, har bestemt seg for at OL blir hennes siste turnering i karrieren.

  Det forteller 36-åringen på Instagram.

  – Før OL settes i gang, kan jeg allerede si at jeg aldri kommer til å glemme Paris 2024, siden det kommer til å bli min siste profesjonelle turnering som tennisspiller, skriver Kerber.

  Tyskeren vant sølv i OL i Rio de Janeiro i 2016. Året ble det beste i Kerbers karriere og ble kronet med seier i US Open og førsteplass på rankingen.

  – Veien mot sølvmedalje ble omgitt av et rush av følelser, som ledet meg til min andre Grand Slam-tittel i New York og toppen av verdensrankingen, skriver Kerber.

  (NTB)

  5XCtk-PxuL4
  Foto: NTB
 • Sagosen om sykdommen: – Det var noe vi hadde spist

  Norges håndballstjerne Sander Sagosen ble syk søndag, bare dager før avreise til Paris og OL.

  Heldigvis for de norske håndballherrene, så kom 28-åringen raskt på beina igjen.

  – Nå er formen veldig bra. Det var noe vi hadde spist. To timer etter at jeg hadde spist, fikk jeg vondt i magen, også kom det i retur. Etter det har jeg vært fin. Så det hørtes mer dramatisk ut enn det var. Det er aldri et heldig tidspunkt for noe sånt, men heldigvis kom det da og ikke nå.

  Det sier Sagosen til NRK. Han er dermed klar for Norges første kamp i innledende runde, mot Argentina på lørdag.

  – Jeg tror det var et høyt stressnivå i legeteamet og det medisinske apparatet, men heldigvis har vi flinke folk som tar de hensyn som må tas. Vi fikk et ekstra døgn i Norge bare. Det var greit det. Det er godt å være på plass.

  – Hva har du gjort i dagene etterpå?

  – Jeg har forsøkt å få i meg nok mat og drikke. Jeg fikk inn en treningsøkt dagen etter jeg var dårlig. Jeg trente både på mandag og tirsdag, før avreise. Så vi har kommet oss fint fysisk, sier han.

  Pressetreff med Håndballgutta
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal