Svensk NHL-målvakt akutt syk under kamp - kjørt til sykehus

Boston Bruins-målvakt Jonas Gustavsson ble kjørt til sykehus etter å ha spilt den første perioden i nattens NHL-oppgjør mot Anaheim Ducks.

Blue Jackets Bruins Hockey Jonas Gustavsson, Cam Atkinson

SYK: Jonas Gustavsson (t.h), her i aksjon under en tidligere kamp, ble akutt syk under nattens NHL-kamp.

Foto: Michael Dwyer / Ap

Klubben skriver på sine hjemmesider at svensken er innlagt på Massachusetts General Hospital for observasjon.

– Det er en tøff situasjon. Du vil aldri høre at slikt har skjedd. Våre tanker er med ham, sier lagkamerat Torey Krug til nhl.com.

Det er foreløpig kommet lite informasjon om hva som skjedde og hva som er galt med Gustavsson.

Han startet i mål mot Anaheim Ducks, men i den andre perioden var det plutselig finske Tuukka Rask som sto i mål.

God sesong

Klubben skriver at sykdom var grunnen til at Gustavsson måtte avbryte kampen. Etter kampen uttalte trener Claude Julien spørsmål at han foreløpig visste for lite om tilstanden til å kunne uttale seg.

Svenske Aftonbladet skriver at Gustavsson tidligere har hatt problemer med en medfødt hjertefeil og at han gjennomgikk tre operasjoner mellom 2009 og 2011, men det er altså ikke kjent om dette har noen sammenheng.

Gustavsson har hatt en god sesong for Boston Bruins, som han skrev under for etter å ha imponert på et prøvespill i september.

Anaheim vant til slutt kampen 6-2.

Siste nytt

 • Sky: Koronautbrudd i Tottenham

  Flere spillere og medlemmer av støtteapparatet i Premier League-klubben Tottenham skal være smittet med koronaviruset.

  Det er vanligvis pålitelige Sky Sports som hevder å ha kilder på at opp til seks spillere og to personer i støtteapparat har avgitt positiv virustest. Flere andre engelske medier, blant dem velrennomerte The Athletic, hevder å sitte på samme informasjon.

  Ifølge Sky Sports venter klubben på utfallet av PCR-testene som kan komme til å bekrefte smitteutbruddet.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Adam Davy / AP
 • – OL kan ikke endre et land

  IOC-president Thomas Bach sier et vinter-OL ikke kan endre problemer i Kina som generasjoner av politikere ikke har løst.

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) og Bach har fått kritikk for ikke å heve stemmen i debatten rundt menneskerettighetssituasjonen i arrangørlandet og for i det hele tatt å ha tildelt Kina arrangementet.

  I et intervju med det tyske nyhetsbyrået DPA, gjennomført kun timer før USA annonserte sin diplomatiske boikott mandag, hevder Bach at IOC er i tett dialog med organisasjonskomiteen om temaer som diskriminering og pressefrihet.

  – Men IOC har ikke makt og midler til å endre politiske systemer. Den politiske nøytraliteten til IOC og lekene gjelder her, sier Bach videre i DPA-intervjuet.

  – Å forvente at et OL fundamentalt kan endre et land, dets politiske system eller dets lover, er en fullstendig overdreven forventning. OL kan ikke løse problemer som generasjoner av politikere ikke har løst, fortsetter han. (NTB)

  OLY Tokyo State of Emergency
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • Skal ha Qatar-samtale med Haaland

  Landslagssjef Ståle Solbakken sier han vil snakke med Erling Braut Haaland vedrørende landslagets markeringer rundt menneskerettighetssituasjonen i Qatar.

  Det er VG som har satt søkelys på at Haaland tilsynelatende ikke framstår like engasjert i landslagets mange markeringer rundt neste års VM-sluttspill.

  – Jeg skal snakke med Erling om det. Jeg har latt ham være i fred etter samlingen på grunn av skaden, sier Ståle Solbakken nå til samme avis.

  Bilder av det norske lagets markeringer viser at Haaland tilsynelatende ikke er like aktiv som lagkameratene, enten det handler om å heve hånden eller når bannere skal synliggjøres.

  Landslagssjef Solbakken understreker samtidig at han oppfatter at det hele veien har vært bred oppslutning i troppen om landslagets Qatar-utspill.

  – Han (Haaland) har vært med på alt. Da vi hadde den store, store diskusjonen og la de store, store planene som var på den første heseblesende samlingen, var det stor enighet. Det er det fortsatt, sier Solbakken.

  Haaland deltok ikke på de to siste landslagssamlingene i oktober og november. (NTB)

  Pressekonferransen fotball VM-kvalifisering herrer 2021: Nederland - Norge
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal