Hopp til innhold

Svensk NHL-målvakt akutt syk under kamp - kjørt til sykehus

Boston Bruins-målvakt Jonas Gustavsson ble kjørt til sykehus etter å ha spilt den første perioden i nattens NHL-oppgjør mot Anaheim Ducks.

Blue Jackets Bruins Hockey Jonas Gustavsson, Cam Atkinson

SYK: Jonas Gustavsson (t.h), her i aksjon under en tidligere kamp, ble akutt syk under nattens NHL-kamp.

Foto: Michael Dwyer / Ap

Klubben skriver på sine hjemmesider at svensken er innlagt på Massachusetts General Hospital for observasjon.

– Det er en tøff situasjon. Du vil aldri høre at slikt har skjedd. Våre tanker er med ham, sier lagkamerat Torey Krug til nhl.com.

Det er foreløpig kommet lite informasjon om hva som skjedde og hva som er galt med Gustavsson.

Han startet i mål mot Anaheim Ducks, men i den andre perioden var det plutselig finske Tuukka Rask som sto i mål.

God sesong

Klubben skriver at sykdom var grunnen til at Gustavsson måtte avbryte kampen. Etter kampen uttalte trener Claude Julien spørsmål at han foreløpig visste for lite om tilstanden til å kunne uttale seg.

Svenske Aftonbladet skriver at Gustavsson tidligere har hatt problemer med en medfødt hjertefeil og at han gjennomgikk tre operasjoner mellom 2009 og 2011, men det er altså ikke kjent om dette har noen sammenheng.

Gustavsson har hatt en god sesong for Boston Bruins, som han skrev under for etter å ha imponert på et prøvespill i september.

Anaheim vant til slutt kampen 6-2.

Siste nytt

 • Ødegaard og Arsenal skal ha ventet fem timer på flyplassen

  Først sent mandag kveld kom Martin Ødegaard og resten av Arsenal-leiren seg av gårde til Frankrike. Dårlig vær forsinket avreisen kraftig.

  Opprinnelig skulle Premier League-lagets fly ha tatt av klokken 16.15 britisk tid, men det tok fem timer før det faktisk skjedde. Det melder Arsenal-kjenneren Kaya Kaynak i Football.London.

  Ettermiddagen og kvelden ble tilbrakt på flyplassen i Luton. Forsinkelsen førte til at Arsenals obligatoriske pressekonferanse dagen før mesterligakampen mot franske Lens måtte avlyses.

  Heldigvis for Arsenal-leiren skulle de ikke ut på en langtur. Selve flyreisen til Lille ble gjort unna på under tre kvarter.

  Arsenal fikk en pangåpning på Champions League-comebacket etter over seks år utenfor turneringen. PSV Eindhoven ble knust 4-0 i den første puljekampen. Lens og Sevilla er de to andre lagene i gruppen.

  Martin Ødegaard
  Foto: HENRY NICHOLLS / AFP
 • FIS øker premiepotten for langrenn

  Det skal lønne seg å delta i flest mulig verdenscuprenn. Pengepremiene for de beste sammenlagt i langrenn økes.

  – Potten til de beste i sammendraget går opp. De får mer penger. Dette gjøres for å stimulere til best mulig deltakelse gjennom vinteren, sier Ulf Morten Aune til NTB.

  Han er medlem av verdenscupkomiteen i langrenn i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

  Pengespørsmålet var et tema under møtene til både verdenscupkomiteen og langrennskomiteen i FIS i Zürich fredag.

  I langrennskomiteen er Espen Bjervig Norges representant.

  Pengepremiene i hvert enkelt verdenscuprenn økes også. Her er det derimot beløpet for dem mellom seks og 20 på resultatlisten som heves. For de fem beste beholdes summen fra sist sesong.

  – Dette gjøres etter ønske fra løperne, sier Aune.

  Heretter blir det også delt ut premiepenger til de ti beste lagene i lagøvelser. Her var det bare belønning til de seks beste fra før. (NTB)

  Verdenscup langrenn, sprint prolog og finaler i World Cup Drammen
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste