NRK Meny
Normal

Svensk NHL-målvakt akutt syk under kamp - kjørt til sykehus

Boston Bruins-målvakt Jonas Gustavsson ble kjørt til sykehus etter å ha spilt den første perioden i nattens NHL-oppgjør mot Anaheim Ducks.

Blue Jackets Bruins Hockey Jonas Gustavsson, Cam Atkinson

SYK: Jonas Gustavsson (t.h), her i aksjon under en tidligere kamp, ble akutt syk under nattens NHL-kamp.

Foto: Michael Dwyer / Ap

Klubben skriver på sine hjemmesider at svensken er innlagt på Massachusetts General Hospital for observasjon.

– Det er en tøff situasjon. Du vil aldri høre at slikt har skjedd. Våre tanker er med ham, sier lagkamerat Torey Krug til nhl.com.

Det er foreløpig kommet lite informasjon om hva som skjedde og hva som er galt med Gustavsson.

Han startet i mål mot Anaheim Ducks, men i den andre perioden var det plutselig finske Tuukka Rask som sto i mål.

God sesong

Klubben skriver at sykdom var grunnen til at Gustavsson måtte avbryte kampen. Etter kampen uttalte trener Claude Julien spørsmål at han foreløpig visste for lite om tilstanden til å kunne uttale seg.

Svenske Aftonbladet skriver at Gustavsson tidligere har hatt problemer med en medfødt hjertefeil og at han gjennomgikk tre operasjoner mellom 2009 og 2011, men det er altså ikke kjent om dette har noen sammenheng.

Gustavsson har hatt en god sesong for Boston Bruins, som han skrev under for etter å ha imponert på et prøvespill i september.

Anaheim vant til slutt kampen 6-2.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal