Hopp til innhold

Van Avermaet knuste konkurrentene

Greg Van Avermaet stakk fra sine bruddkompiser og vant sin andre etappeseier i Tour de France.

Belgium Cycling Greg Van Avermaet

SEIER: Greg Van Avermaet tok sin andre etappeseier i Tour de France.

Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Det som skulle bli Edvald Boasson Hagens etappe ble isteden en jubeldag for belgiske Greg Van Avermaet.

De to er ganske like ryttere. Gode spurtere, men solide egenskaper bakkene. Boasson Hagen sa han ønsket å gå i dagens brudd, men lyktes ikke å komme seg med i bruddet.

Da grep Van Avermaet sjansen.

– Alt gikk perfekt. Jeg hadde aldri trodd dette, sier Van Avermaet til arrangøren etter målgang.

Første dag med bruddseier

Van Avermaet stakk, sammen med åtte andre ryttere, tidlig på den 216 kilometer lange etappen fra Limoges til Le Lioran.

Med sterke ryttere som Rafael Majka og Thomas De Gendt, fikk bruddet etter hvert en solid ledelse til resten av feltet.

Det skjønte også utbryterne og begynte dermed å støte på hverandre tidlig på etappen. Til slutt var det Greg Van Avermaet som tok seieren foran Thomas De Gendt og Rafael Majka.

Dermed sikret Van Avermaet også den gule ledertrøya i Tour de France.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle ta den gule trøya, det er en drøm som blir virkelig, sa Van Avermaet på TV 2 sin sending.

Forrige gang Van Avermaet vant en etappe i verdens største sykkelritt var tilbake i 2015. Den gangen vant han en liknende etappe, den 13. etappen fra Muret til Rodez.

Det var første gangen i årets Tour de France at det ikke ble en massespurt om seieren.

Movistar utfordret Froome

Opp et par av fjellene gjorde Movistar et par forsøk på å utfordre Chris Froome. De satte seg foran og kjørte knallhardt opp et par av fjellene, men Froome og hans Team Sky så ut til å ha full kontroll.

Frem til den siste klatringen. Quintana tok et skikkelig magadrag og støtet på Chris Froome og Alberto Contador.

Team Sky tettet luka, men Contador slet med å følge.

Froome og Quintana kom til slutt sammen i mål, mens Contador trillet inn noen sekunder bak. Dermed ble Contador, som allerede har vært to ganger i bakken denne touren, den store taperen i dag.

Allerede er Contador over ett minutt bak Chris Froome og Nairo Quintana i sammendraget.

De norske falt av tidlig i fjellene og kom i mål langt bak.

Siste nytt

  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal