Hopp til innhold

Vålerenga vant femte finale

Kampen om kongepokalen i ishockey er fortsatt åpen etter at Vålerenga slo Stavanger 3–1 i den femte finalekampen.

Vålerenga jubler

Vålerenga jublet mest på Jordal torsdag, og får en ny finalekamp i Stavanger søndag etter 3–1 på Jordal

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Dermed reduserte Vålerenga Stavangers ledelse til 3–2 i finaleserien, etter tre strake Stavanger-seirer.

– Vi presser store deler av kampen og vinner fortjent, sa VIF-trener Espen "Shampo" Knutsen til TV 2 Sport.

Stavanger kan dermed sikre seg "byttå" hjemme i sin egen storstue på søndag. Klarer de ikke det, blir det en helt avgjørende kamp på Jordal tirsdag.

Der var det møtt fram nærmere 5000 tilskuere. I tillegg så over 1000 tilskuere kampen på storskjerm i Oilers hjemmearena i Stavanger .

Stavanger-treneren: - Beste laget vinner

– I dag underpresterer vi, og det beste laget vinner. Jeg er skuffet, vi har nesten ikke sjanser i løpet av to perioder. Vi må være mye mer aggressive, sa Stavanger-trener Petter Thoresen til NRK.

– Vi var ikke mentalt klare for å gå ut å krige i dag, legger han til.

Torsdagens kamp var overraskende tam og rolig i de to første periodene. Vålerenga hadde bra kontroll, og ledet 2–0 etter de to første. Anders Hilt Jørgensen og Ryan O'Marra scoret tidlig og seint i midtperioden.

Full fart i tredje periode

Kampen våknet til liv i den tredje perioden. Da satte Stavanger opp tempoet og la mer i taklingene. Kurt Davis reduserte etter seks minutter, og gjestene hadde gode sjanser til utlikningsmålet - blant annet et skudd i stanga.

Men det ble Vålerenga som scoret og avgjorde kampen. Jørgensen var målscorer nok en gang. Tomålsscoreren fikk også prisen som beste spiller.

– Det er deilig å score. Det har vi slitt med i de første kampene, sa Jørgensen etterpå. – Nå må vi være like desperate i Stavanger på søndag, det trengs for å vinne.

Justin Donati hadde sjansen til å sette inn det fjerde snaut to minutter før full tid, men Stavangers keeper Henrik Holm reddet med skøytejernet.

Det hjalp imidlertid ikke, og lagene må møtes igjen søndag.

Siste nytt

 • Tour de France dropper Champs-Elysees

  Tour de France skal ikke avsluttes i Paris for første gang på 119 år når rittet avsluttes i Nice i 2024-utgaven.

  Avgjørelsen ble presentert av arrangør ASO på en pressekonferanse torsdag.

  Rittet har blitt avsluttet i Paris siden 1905, men i 2024 må det gjøres endringer. Grunnen er at OLs åpningsseremoni skal avholdes på Champs-Élysées fem dager etter rittets slutt.

  Siste etappe av Tour de France har lenge blitt avsluttet nettopp på Champs-Élysées, men i 2024 skal sykkeleliten spurte om seieren i Nice.

  – Nice er en by som skinner og som er kjent over hele verden, sier rittsjef Christian Prudhomme.

  Rittet er tilbake i Paris i 2025. (NTB)

  Tour de France
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Tredjeplass for de norske skiskytterkvinnene

  Norge var langt ifra noen favoritt på dagens stafett, men de norske kvinnene leverte meget sterkt i de finske skoger.

  Ingrid Landmark Tandrevold og tyske Denise Herrmann-Wick var utrolig jevne på den siste etappen. Så jevne at de faktisk skjøt synkront på den liggende skytinga.

  – Det er synkronskyting her nå, sa Ingrid Glomnes på NRKs radiosending.

  Også på den siste skytinga var det jevnt, men Tandrevold trengte kun ett ekstraskudd kontra Herrmann-Wick sine to.

  Tandrevold vant duellen på standplass, men fikk ikke en stor nok luke til Herrmann-Wick, som tok hun igjen. Dermed ble Norge nummer tre.

  – Jeg er veldig stolt. Veldig fornøyd med den jobben og den lagbyggingen vi har gjort, som gjør at vi kun skyter tre ekstraskudd og går oss opp på pallen. Det synes jeg vi har all grunn til å være stolte av, sier Tandrevold til NRK.

  Ragnhild Femsteinevik var det mest usikre kortet på det norske laget. Men på sin tredjeetappe leverte hun varene. Ti treff og null bom var stor forbedring fra gårsdagens 68. plass på normaldistansen.

  – Det var veldig deilig i dag. Alle blinkene bare datt ned, så det var veldig bra. Disse jentene her er så gode. Vi har det skikkelig bra sammen, og vi presterer veldig bra. Det er deilig, sier Femsteinevik.

  Karoline Knotten gikk førsteetappen, og med unntak av to ekstraskudd gikk Knotten en meget god etappe og sendte Ida Lien ut i tet på den andre etappen.

  Også Lien leverte varene. Hun skjøt fullt hus på den første skytinga, men det store spørsmålstegnet var ståendeskytinga. Den fikset Lien med to ekstraskudd, og dermed kunne hun sende Femsteinevik ut i pallkamp på den tredje etappen.

 • Vålerenga-spiss klar for HamKam

  Angriper Henrik Udahl (25) går fra Vålerenga til HamKam. Udahl har signert en fireårskontrakt med eliteserielaget.

  Det melder Vålerenga på sine nettsider.

  – Henrik er en fantastisk gutt som jeg unner alt godt. Han har tatt steg siden han kom til Vålerenga, men i den alderen han er i, trenger han å få spille enda mer, og da gjerne i tospann med en spiss til. Det tror jeg han vil få gode muligheter til i HamKam, sier Dag-Eilev Fagermo.

  Udahl endte med 54 kamper og 14 mål for Oslo-klubben.

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Kristiansund (3-0)
  Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste