Hopp til innhold

Vålerenga-kapteinen nektet å snakke etter nedrykket: – Skuffende

Vålerenga kollapset fullstendig mot Kristiansund og rykker ned til 1. divisjon for første gang på 23 år. Etter kampslutt var det en taus Vålerenga-kaptein som passerte pressen.

Stefan Strandberg og Vålerenga rykket ned for første gang på 23 år. Etter nederlaget nektet Vålerenga-kapteinen å prate med pressen.

Stefan Strandberg og Vålerenga rykket ned for første gang på 23 år. Etter nederlaget nektet Vålerenga-kapteinen å prate med pressen.

NRK etterspurte Vålerenga-kaptein Stefan Strandberg i pressesonen etter kampslutt, men 33-åringen stilte aldri og da NRK møtte kapteinen utenfor arenaen gikk han rett i bilen uten å si ett ord.

– En av rollene som kaptein er å stå foran og ta støyten. Det er litt skuffende at han ikke gjør det. Når man har tatt og fått den rollen vet man hva det innebærer, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Det er en av de verste dagene i Vålerenga sin historie og det er beintøft. Da kan man forvente at en Vålerenga-kaptein gir noe, og så må han eventuelt begrense seg, fortsetter han.

Stefan Strandberg

VÅLERENGA-KAPTEIN: Stefan Strandberg har ikke ønsket å snakke med pressen de siste ukene.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Strandberg har ikke ønsket å snakke med pressen siden bortetapet mot Sarpsborg 08 i starten av november.

– Det er opp til hver enkelt spiller om de vil snakke med media etter kamp. Stefan har hatt en mediefri periode, og etter den gedigne nedturen i kveld ønsket han ikke å snakke med pressen, sier klubbens pressesjef, Tina Wulf, til NRK.

Torp forstår hvorfor Strandberg ikke ønsker å uttale seg etter nedrykket.

– Jeg har forståelse for at han er fullstendig tom og har lite interesse av å snakke. Jeg forstår at han tar den enkleste veien ut og ikke forholder seg til det.

Supportergruppen til Vålerenga, Klanen, ser ikke noe problem med at kapteinen ikke uttaler seg.

– Han har like god grunn som alle oss andre til å være skuffet og sinna. Hvis han tenker at det er riktig å ikke snakke med pressen, så er det sikkert riktig, sier talsperson i Klanen, Sebastian Hytten, til NRK.

– Husker ingenting fra situasjonen

Etter Vålerenga-kollaps og målløse ekstraomganger hadde begge lag hadde scoret på sine fire første straffer da gikk Christian Borchgrevink frem for hovedstadsklubben.

– Det er blackout. Jeg ser ballen ikke går inn og så husker jeg nesten ingenting fra situasjonen. Det føles som man forsvinner fra jorden, sier Borchgrevink til NRK.

Christian Borchgrevink

SKUFFET: Christian Borchgrevink var svært skuffet etter at Vålerenga rykket ned til 1. divisjon.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

24-åringen, som har vært i Vålerenga siden han var ni år, ble den første til å bomme. Sekunder senere banket Christoffer Aasbak inn målet som sendte Vålerenga ned til 1. divisjon.

– Det er bunnløs kjærlighet. Det betyr så mye for meg. Det er det mest brutale man får i fotballen. Å bomme på den avgjørende straffe som sørger for at laget ditt taper, da føler man seg skyldig, sier Borchgrevink.

Han tok til tårene da han gikk bort til Vålerenga-supporterne på Østblokka etter kamp og måtte tørke tårer underveis i NRK-intervjuet.

Etter kampslutt slår Vålerenga-leiren slår ring rundt høyrebacken, som spiller på utgående kontrakt.

– Han skal ikke sette seg ned og føle at han er den store syndebukken her. Det er trenere, spillere og ledere som ikke presetrer godt nok i dag, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til NRK.

Vålerenga-trener Geir Bakke sekunder etter nedrykket

KNUST: VIF-trener Geir Bakke sekunder etter nedrykket.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Jeg vet ikke hva som går gjennom hodet hans nå, men jeg er glad jeg slipper det, sier Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng til NRK.

– Christian er en av oss. Han støtter vi uansett. Det er ekstra vondt å se at det er han som ender opp i den situasjonen. Han vet at vi har ryggen hans, og det håper jeg han fortsatt gjør, sier talsperson i Klanen, Hytten.

Kristiansund-leiren jublet i ekstase for å være tilbake i Eliteserien etter ett år på nivå to, mens Vålerenga-spillerne tørket tårer etter klubbes første nedrykk siden 2000.

– Jeg er knust, trist og lei meg. Det er det vondeste man kan oppleve i fotballen, sier Bakke.

Vålerenga depper etter nedrykket mot Kristiansund

RYKKER NED: Vålerenga-spillerne måtte trøstes etter at nedrykket var et faktum.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Det er en klubb som åpenbart hører hjemme i Eliteserien, men man må gjøre seg fortjent på banen for å spille der. For norsk fotball er det en nedtur å miste de store kampene med Vålerenga, men de kommer til å komme raskt opp igjen, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Vi skal få dette laget tilbake til Eliteserien, og det vil jeg være med på, sier Borchgrevink.

Vålerenga-kollaps

– Det er spinnvilt. Ingen hadde drømt om at det kunne bli spennende. Dette er et fantastisk eksempel på det mentale spillet fotball er.

Det sa NRK-ekspert Kristoffer Løkberg like etter at Vålerenga hadde rotet bort 2-0-ledelsen i kvalifiseringen til Eliteserien.

For Vålerenga hadde tatt et langt steg mot fornyet kontrakt med tomålsseieren borte mot Kristiansund onsdag, men for Eliteseriens svakeste hjemmelag skulle det vise seg å være langt fra en trygg ledelse i søndagens returoppgjør.

Nervøsiteten spredte seg for fullt i Vålerengas storstue da Mikkel Rakneberg banket Kristiansund i ledelsen med et kvarter igjen, og drøye fem minutter senere kunne man høre en knappenål falle på Østblokka i det 2-2 gikk inn.

Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng bokset ballen rett ned til Marius Broholm, som sikkert sendte ballen inn i det gapende målet.

KBK-spillerne etter 2-2-scoringen mot Vålerenga

HELT TYST: De ellers så høylytte Vålerenga-supporterne ble helt stille da 2-2-målet ble satt inn.

Foto: Annika Byrde / NTB

– De spiller med selvtillit og risiko i spillet sitt, sier Løkberg om KBK.

Vålerenga sitt forsprang var spist opp, og dermed måtte det ekstraomganger til for å avgjøre hvilket lag som skulle spille i Eliteserien i 2024.

– Jeg synes det er oppsiktsvekkende hvor svake Vålerenga er i en så viktig kamp. Det er i nærheten av en kollaps og frykten for å miste det de hadde virker å ha paralysert dem, sier NRK-ekspert Torp.

Straffedrama

Med det hadde kampen allerede skrevet seg inn i rekken av dramatiske kvalikkamper til Eliteserien.

Og fortsatt var det masse dramatikk igjen.

I det 100 minutter ble passert kom Vålerenga og Henrik Bjørdal seg til en kjempesjanse, men skuddet fra god posisjon ble mesterlig reddet av KBK-keeper Sergine Mor Mbaye.

Bjørdal var igjen i begivenhetenes sentrum like før den første ekstraomgangen var over, da han tente til mot Rakneberg etter en takling ute ved sidelinjen.

Da tok det fullstendig fyr for begge lags leire, og tumultene endte med et gult kort til både Bjørdal og Rakneberg.

Tumulter mellom Vålerenga og Kristiansund

FULL TENNING: Lagene barket sammen i ekstraomgangene.

Foto: Annika Byrde / NTB

I den andre ekstraomgangen begynte lagene å forberede seg på straffesparkkonkurranse, og Vålerenga byttet blant annet keeper. Ut med Magnus Sjøeng, inn med Jacob Storevik.

Kristiansund hadde allerede erfaring fra straffekonk i kvaliken, da Bryne ble slått forrige helg. Den gang kom Sean McDermott inn for Mor Mbaye på keeperplass, men denne gangen fikk sistnevnte ansvaret på å stoppe Vålerenga-straffene.

Det ansvaret viste han seg verdig da Christian Borchgrevink gikk frem på Vålerenga sin femte straffe. Mbaye valgte riktig side og da Christoffer Aasbak satte den neste straffen var Vålerenga-nedrykket et faktum.

Kristiansund-spiller Benjamin Stokke etter opprykket til Eliteserien

TIL ELITESERIEN: Torgil Gjertsen og Kristiansund er tilbake på øverste nivå.

Foto: Annika Byrde / NTB

Siste nytt

 • Ledet i Lahti - Lindvik ble nummer fire

  Marius Lindvik ledet etter første omgang i Lahti og var i posisjon til å ta sin første verdenscupseier siden 27. mars 2022.

  Men i 2. omgang falt han tilbake og landet på 121,5 meter. Det holdt ikke mot flere av konkurrentene som hadde vartet opp med klassehopp. Det førte til at Lindvik ble nummer fire, 3,4 poeng fra pallplass.

  – Selvfølgelig er det litt surt å dette akkurat utenfor pallen etter en solid førsteomgang. Men 4. plass er jeg egentlig ganske fornøyd med, sier Lindvik til NRK.

  Lindvik ble sittende lenge på bommen som siste hopper, fordi vinden varierte nedover i bakken.

  - Det blåste bra på toppen, men jeg visste ikke hva som skjedde nedi bakken, sier Lindvik.

  Han sier at han kjapt fikk ristet av seg skuffelsen etter hoppet og at det egentlig var en bra dag for ham.

  – Det var synd. Det var veldig nær å bli en kjempedag, sier Viaplay-ekspert Andreas Stjernen.

  Stjernen mente det var greit sende ut Lindvik ettersom vindforholdene var innenfor den såkalte «korridoren», for å slippe ut hopperne.

  Slovenske Lovro Kos vant rennet etter å ha klemt til med 134 meter i 2. omgang.

  Han vant foran tyske Andreas Wellinger og japanske Ryoyu Kobayashi.

  Johann André Forfang ble nummer seks etter å ha hoppet seg opp fra 16. plass. Kristoffer Eriksen Sundal ble nummer ni.

  – Jeg var ganske skuffet etter første omgang, men det endte godt, sier Forfang etter rennet.

  En som derimot var skuffet var Halvor Egner Granerud. Han ble til slutt nummer 19. Da han møtte NRK kom han med et revnet startnummer.

  – Jeg var litt irritert, så raknet jeg litt. Det var ikke mer enn det, sier Granerud til NRK om hvordan startnummeret revnet.

  Han karakteriserte det hele som «skuffelse».

  Marius Lindvik
  Foto: Robert F. Bukaty / AP
 • Steen Olsen i seierskampen - rett bak Odermatt

  Oppdateres - alle løperne har ikke kjørt i første omgang.

  Alexander Steen Olsen gir Marco Odermatt kamp om å vinne fredagens storslalåm i Aspen. Han er nærmest sveitseren før finaleomgangen.

  Kjelsås-alpinisten imponerte i den amerikanske traseen og la seg kun tolv hundredels sekund bak Odermatts ledertid.

  Steen Olsen har tidligere én seier i verdenscupen. Den kom i slalåm i Palisades Tahoe for litt over ett år siden, og nå har 22-åringen muligheten til å doble antallet.

  I så fall må han bryte Odermatts enorme rekke på ti strake seirer i storslalåm.

  Henrik Kristoffersen er nest best av de norske alpinistene. Han er foreløpig nummer fem og øyner en topplassering. Det skiller 64 hundredeler opp til Odermatt.

  To hakk lenger ned på lista følger Atle Lie McGrath (+0,77), mens Timon Haugan (+1,98) i skrivende stund er nummer 16.

  Førsteomgangen i Aspen pågår fortsatt, men de antatt beste har kjørt. Finaleomgangen starter klokken 21.00 norsk tid. (NTB)

  Alexander Steen Olsen
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • Midtjylland med siste nytt om Kristoffer Olsson: – Fortsatt ikke ved bevissthet

  Den svenske landslagsspilleren Kristoffer Olsson (28) viser små forbedringer etter at han ble akutt syk, men tilstanden anses fortsatt som alvorlig.

  Det kommer fram i en oppdatering fra Midtjylland fredag kveld.

  – Siste nytt er at Kristoffers vitale organer fungerer, og legene ser små forbedringer, men situasjonen er fortsatt alvorlig. Han har fortsatt ikke vært ved bevissthet, sier den danske klubbens administrerende direktør Claus Steinlein.

  Tirsdag gikk Midtjylland ut med nyheten om at Olsson hadde kollapset i sitt hjem og siden fått behandling på sykehus. Han lå da i respirator, og det ble opplyst at den akutte sykdommen var relatert til hjernen.

  – Alle i FC Midtjylland er naturligvis dypt påvirket av situasjonen, hvor en lagkamerat og nær venn kjemper slik som Kristoffer gjør nå, sier Steinlein. (NTB)

  Kristoffer Olsson
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal