Hopp til innhold

Vålerenga-kapteinen nektet å snakke etter nedrykket: – Skuffende

Vålerenga kollapset fullstendig mot Kristiansund og rykker ned til 1. divisjon for første gang på 23 år. Etter kampslutt var det en taus Vålerenga-kaptein som passerte pressen.

Stefan Strandberg og Vålerenga rykket ned for første gang på 23 år. Etter nederlaget nektet Vålerenga-kapteinen å prate med pressen.

Stefan Strandberg og Vålerenga rykket ned for første gang på 23 år. Etter nederlaget nektet Vålerenga-kapteinen å prate med pressen.

NRK etterspurte Vålerenga-kaptein Stefan Strandberg i pressesonen etter kampslutt, men 33-åringen stilte aldri og da NRK møtte kapteinen utenfor arenaen gikk han rett i bilen uten å si ett ord.

– En av rollene som kaptein er å stå foran og ta støyten. Det er litt skuffende at han ikke gjør det. Når man har tatt og fått den rollen vet man hva det innebærer, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Det er en av de verste dagene i Vålerenga sin historie og det er beintøft. Da kan man forvente at en Vålerenga-kaptein gir noe, og så må han eventuelt begrense seg, fortsetter han.

Stefan Strandberg

VÅLERENGA-KAPTEIN: Stefan Strandberg har ikke ønsket å snakke med pressen de siste ukene.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Strandberg har ikke ønsket å snakke med pressen siden bortetapet mot Sarpsborg 08 i starten av november.

– Det er opp til hver enkelt spiller om de vil snakke med media etter kamp. Stefan har hatt en mediefri periode, og etter den gedigne nedturen i kveld ønsket han ikke å snakke med pressen, sier klubbens pressesjef, Tina Wulf, til NRK.

Torp forstår hvorfor Strandberg ikke ønsker å uttale seg etter nedrykket.

– Jeg har forståelse for at han er fullstendig tom og har lite interesse av å snakke. Jeg forstår at han tar den enkleste veien ut og ikke forholder seg til det.

Supportergruppen til Vålerenga, Klanen, ser ikke noe problem med at kapteinen ikke uttaler seg.

– Han har like god grunn som alle oss andre til å være skuffet og sinna. Hvis han tenker at det er riktig å ikke snakke med pressen, så er det sikkert riktig, sier talsperson i Klanen, Sebastian Hytten, til NRK.

– Husker ingenting fra situasjonen

Etter Vålerenga-kollaps og målløse ekstraomganger hadde begge lag hadde scoret på sine fire første straffer da gikk Christian Borchgrevink frem for hovedstadsklubben.

– Det er blackout. Jeg ser ballen ikke går inn og så husker jeg nesten ingenting fra situasjonen. Det føles som man forsvinner fra jorden, sier Borchgrevink til NRK.

Christian Borchgrevink

SKUFFET: Christian Borchgrevink var svært skuffet etter at Vålerenga rykket ned til 1. divisjon.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

24-åringen, som har vært i Vålerenga siden han var ni år, ble den første til å bomme. Sekunder senere banket Christoffer Aasbak inn målet som sendte Vålerenga ned til 1. divisjon.

– Det er bunnløs kjærlighet. Det betyr så mye for meg. Det er det mest brutale man får i fotballen. Å bomme på den avgjørende straffe som sørger for at laget ditt taper, da føler man seg skyldig, sier Borchgrevink.

Han tok til tårene da han gikk bort til Vålerenga-supporterne på Østblokka etter kamp og måtte tørke tårer underveis i NRK-intervjuet.

Etter kampslutt slår Vålerenga-leiren slår ring rundt høyrebacken, som spiller på utgående kontrakt.

– Han skal ikke sette seg ned og føle at han er den store syndebukken her. Det er trenere, spillere og ledere som ikke presetrer godt nok i dag, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til NRK.

Vålerenga-trener Geir Bakke sekunder etter nedrykket

KNUST: VIF-trener Geir Bakke sekunder etter nedrykket.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Jeg vet ikke hva som går gjennom hodet hans nå, men jeg er glad jeg slipper det, sier Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng til NRK.

– Christian er en av oss. Han støtter vi uansett. Det er ekstra vondt å se at det er han som ender opp i den situasjonen. Han vet at vi har ryggen hans, og det håper jeg han fortsatt gjør, sier talsperson i Klanen, Hytten.

Kristiansund-leiren jublet i ekstase for å være tilbake i Eliteserien etter ett år på nivå to, mens Vålerenga-spillerne tørket tårer etter klubbes første nedrykk siden 2000.

– Jeg er knust, trist og lei meg. Det er det vondeste man kan oppleve i fotballen, sier Bakke.

Vålerenga depper etter nedrykket mot Kristiansund

RYKKER NED: Vålerenga-spillerne måtte trøstes etter at nedrykket var et faktum.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Det er en klubb som åpenbart hører hjemme i Eliteserien, men man må gjøre seg fortjent på banen for å spille der. For norsk fotball er det en nedtur å miste de store kampene med Vålerenga, men de kommer til å komme raskt opp igjen, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Vi skal få dette laget tilbake til Eliteserien, og det vil jeg være med på, sier Borchgrevink.

Vålerenga-kollaps

– Det er spinnvilt. Ingen hadde drømt om at det kunne bli spennende. Dette er et fantastisk eksempel på det mentale spillet fotball er.

Det sa NRK-ekspert Kristoffer Løkberg like etter at Vålerenga hadde rotet bort 2-0-ledelsen i kvalifiseringen til Eliteserien.

For Vålerenga hadde tatt et langt steg mot fornyet kontrakt med tomålsseieren borte mot Kristiansund onsdag, men for Eliteseriens svakeste hjemmelag skulle det vise seg å være langt fra en trygg ledelse i søndagens returoppgjør.

Nervøsiteten spredte seg for fullt i Vålerengas storstue da Mikkel Rakneberg banket Kristiansund i ledelsen med et kvarter igjen, og drøye fem minutter senere kunne man høre en knappenål falle på Østblokka i det 2-2 gikk inn.

Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng bokset ballen rett ned til Marius Broholm, som sikkert sendte ballen inn i det gapende målet.

KBK-spillerne etter 2-2-scoringen mot Vålerenga

HELT TYST: De ellers så høylytte Vålerenga-supporterne ble helt stille da 2-2-målet ble satt inn.

Foto: Annika Byrde / NTB

– De spiller med selvtillit og risiko i spillet sitt, sier Løkberg om KBK.

Vålerenga sitt forsprang var spist opp, og dermed måtte det ekstraomganger til for å avgjøre hvilket lag som skulle spille i Eliteserien i 2024.

– Jeg synes det er oppsiktsvekkende hvor svake Vålerenga er i en så viktig kamp. Det er i nærheten av en kollaps og frykten for å miste det de hadde virker å ha paralysert dem, sier NRK-ekspert Torp.

Straffedrama

Med det hadde kampen allerede skrevet seg inn i rekken av dramatiske kvalikkamper til Eliteserien.

Og fortsatt var det masse dramatikk igjen.

I det 100 minutter ble passert kom Vålerenga og Henrik Bjørdal seg til en kjempesjanse, men skuddet fra god posisjon ble mesterlig reddet av KBK-keeper Sergine Mor Mbaye.

Bjørdal var igjen i begivenhetenes sentrum like før den første ekstraomgangen var over, da han tente til mot Rakneberg etter en takling ute ved sidelinjen.

Da tok det fullstendig fyr for begge lags leire, og tumultene endte med et gult kort til både Bjørdal og Rakneberg.

Tumulter mellom Vålerenga og Kristiansund

FULL TENNING: Lagene barket sammen i ekstraomgangene.

Foto: Annika Byrde / NTB

I den andre ekstraomgangen begynte lagene å forberede seg på straffesparkkonkurranse, og Vålerenga byttet blant annet keeper. Ut med Magnus Sjøeng, inn med Jacob Storevik.

Kristiansund hadde allerede erfaring fra straffekonk i kvaliken, da Bryne ble slått forrige helg. Den gang kom Sean McDermott inn for Mor Mbaye på keeperplass, men denne gangen fikk sistnevnte ansvaret på å stoppe Vålerenga-straffene.

Det ansvaret viste han seg verdig da Christian Borchgrevink gikk frem på Vålerenga sin femte straffe. Mbaye valgte riktig side og da Christoffer Aasbak satte den neste straffen var Vålerenga-nedrykket et faktum.

Kristiansund-spiller Benjamin Stokke etter opprykket til Eliteserien

TIL ELITESERIEN: Torgil Gjertsen og Kristiansund er tilbake på øverste nivå.

Foto: Annika Byrde / NTB

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal