Hopp til innhold

Vålerenga låner ut Herlovsen – reagerer på «feilaktige og grove påstander»

Isabell Herlovsen lånes ut fra Vålerenga til Kolbotn i 2019, men Oslo-klubben er langt fra fornøyd med landslagsspissens oppførsel.

herlovsen kolbotn

KLAR: Her signerer Herlovsen kontrakten som binder henne til Kolbotn ut 2019-sesongen.

Foto: Olav Traaen / NRK

I en pressemelding på klubbens nettside kommer Vålerenga med sin versjon av saken.

– Vi har med tristhet registrert at vi har blitt beskyldt for å presse Herlovsen til å legge opp, nekte henne landslagsspill og spille med skader. Dette er kun tre eksempler på feilaktige og grove påstander, skriver Vålerenga.

Signerte fredag

Herlovsen signerte avtalen i går, men likevel ble det ikke noe av overgangen. Det gjorde at Kolbotn og Vålerengas forhandlinger har pågått lørdag. Nå er de enige, og Herlovsen får forlate klubben. Hun lånes ut fra VIF til Kolbotn ut 2019.

Like før jul meldte NRK at Herlovsen følte seg tvunget til å legge opp. Hun følte seg uthengt av trener Monica Knudsen og mente hun ble anklaget for å sabotere treninger. Vålerenga nektet samtidig å slippe Herlovsen, som følte at hun ikke hadde noe annet valg enn å legge opp.

Herlovsen

KLAR FOR Norge: Utlånsavtalen gjør at Herlovsen kan spille VM for Norge i sommer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Snakket med elleve klubber

Vålerenga sier at de har vært i dialog med totalt elleve klubber om Herlovsen. Med Kolbotn IL ble de til slutt enige.

– Vi har vært i dialog med elleve klubber om salg eller utlån. sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Morten Grødahl til NRK.

– I går rådde det rene kaos, da spilleren signerte med én klubb uten at klubben som eier henne hadde signert. I dag har alt gått rett fram og vært veldig ryddig. Partene har ikke møtt hverandre ansikt til ansikt i dag. Vi har kommunisert skriftlig via Joachim Walltin i NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisajson), og har kommet fram til en avtale alle tre kunne underskrive. Vi har hatt en meget ryddig og fin dialog kun med Kolbotn IL, sier Grødahl.

– Hvordan blir det å møte Isabell Herlovsen på banen?

– Det blir interessant. Men vi skal jo ikke møte Herlovsen. Vi skal møte Kolbotn, sier Grødahl.

Viktig at avtaler holdes

Martin Sjøgren

LANDSLAGSSJEF: Martin Sjögren setter pris på at Herlovsen er tilbake.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Han understreker at klubben har stått opp for viktige prinsipper innenfor profesjonell fotball i denne saken. Dette handler om respekt for kontraktsreglene som gjelder, for både klubb og spiller. Avtaler er til for å holdes.

Herlovsen har vært sykemeldt, og fikk ikke dra på landslagssamlingen til La Manga denne uken. Hvis hun hadde lagt opp, kunne hun heller ikke spilt VM for Norge til sommeren.

Det er gode nyheter for landslagssjef Martin Sjögren.

– Jeg er svært «fornøyd» med at konflikten er løst, sier han til NRK. Han tror Herlovsen har fått trent godt i den perioden konflikten har vart og ønsker henne velkommen tilbake på landslaget.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal