Vålerenga låner ut Herlovsen – reagerer på «feilaktige og grove påstander»

Isabell Herlovsen lånes ut fra Vålerenga til Kolbotn i 2019, men Oslo-klubben er langt fra fornøyd med landslagsspissens oppførsel.

herlovsen kolbotn

KLAR: Her signerer Herlovsen kontrakten som binder henne til Kolbotn ut 2019-sesongen.

Foto: Olav Traaen / NRK

I en pressemelding på klubbens nettside kommer Vålerenga med sin versjon av saken.

– Vi har med tristhet registrert at vi har blitt beskyldt for å presse Herlovsen til å legge opp, nekte henne landslagsspill og spille med skader. Dette er kun tre eksempler på feilaktige og grove påstander, skriver Vålerenga.

Signerte fredag

Herlovsen signerte avtalen i går, men likevel ble det ikke noe av overgangen. Det gjorde at Kolbotn og Vålerengas forhandlinger har pågått lørdag. Nå er de enige, og Herlovsen får forlate klubben. Hun lånes ut fra VIF til Kolbotn ut 2019.

Like før jul meldte NRK at Herlovsen følte seg tvunget til å legge opp. Hun følte seg uthengt av trener Monica Knudsen og mente hun ble anklaget for å sabotere treninger. Vålerenga nektet samtidig å slippe Herlovsen, som følte at hun ikke hadde noe annet valg enn å legge opp.

Herlovsen

KLAR FOR Norge: Utlånsavtalen gjør at Herlovsen kan spille VM for Norge i sommer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Snakket med elleve klubber

Vålerenga sier at de har vært i dialog med totalt elleve klubber om Herlovsen. Med Kolbotn IL ble de til slutt enige.

– Vi har vært i dialog med elleve klubber om salg eller utlån. sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Morten Grødahl til NRK.

– I går rådde det rene kaos, da spilleren signerte med én klubb uten at klubben som eier henne hadde signert. I dag har alt gått rett fram og vært veldig ryddig. Partene har ikke møtt hverandre ansikt til ansikt i dag. Vi har kommunisert skriftlig via Joachim Walltin i NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisajson), og har kommet fram til en avtale alle tre kunne underskrive. Vi har hatt en meget ryddig og fin dialog kun med Kolbotn IL, sier Grødahl.

– Hvordan blir det å møte Isabell Herlovsen på banen?

– Det blir interessant. Men vi skal jo ikke møte Herlovsen. Vi skal møte Kolbotn, sier Grødahl.

Viktig at avtaler holdes

Martin Sjøgren

LANDSLAGSSJEF: Martin Sjögren setter pris på at Herlovsen er tilbake.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Han understreker at klubben har stått opp for viktige prinsipper innenfor profesjonell fotball i denne saken. Dette handler om respekt for kontraktsreglene som gjelder, for både klubb og spiller. Avtaler er til for å holdes.

Herlovsen har vært sykemeldt, og fikk ikke dra på landslagssamlingen til La Manga denne uken. Hvis hun hadde lagt opp, kunne hun heller ikke spilt VM for Norge til sommeren.

Det er gode nyheter for landslagssjef Martin Sjögren.

– Jeg er svært «fornøyd» med at konflikten er løst, sier han til NRK. Han tror Herlovsen har fått trent godt i den perioden konflikten har vart og ønsker henne velkommen tilbake på landslaget.

Siste nytt

 • RB: Ohi på vei til Molde

  Stabæks Ohi Omoijuanfo skal være på vei til Molde, skriver Romsdals Budstikke. Klubbene skal være enige om en overgangssum, og etter det avisen erfarer kommer spissen til Molde torsdag for å forhandle ferdig sin personlige kontrakt.

  Eliteserien fotball 2018: Odd - Stabæk (0-3).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Hegerberg og Lyon tok første stikk

  Ada Hegerbergs Lyon slo Wolfsburg og Caroline Graham Hansen 2–1 hjemme i det første oppgjøret i kvartfinalen i mesterligaen for kvinner onsdag. Eugénie Le Sommer og Wendie Renard skåret målene for Lyon, mens Nilla Fischer stod for Wolfsburgs’ mål.

  Hegerberg.
  Foto: Jeff Pachoud / AFP
 • Pedersen vant verdenscupen

  Jesper Saltvik Pedersen ble nummer tre i slalåmrennet i franske Morzine. Det betyr seier i verdenscupen sammenlagt.

  Karmøy-gutten har vært i fyr og flamme den siste tiden. 19-åringen har også vunnet slalåmcupen og super-G-cupen denne sesongen.

  Saltvik Pedersen.
  Foto: Jessica Gow/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal