Vålerenga låner ut Herlovsen – reagerer på «feilaktige og grove påstander»

Isabell Herlovsen lånes ut fra Vålerenga til Kolbotn i 2019, men Oslo-klubben er langt fra fornøyd med landslagsspissens oppførsel.

herlovsen kolbotn

KLAR: Her signerer Herlovsen kontrakten som binder henne til Kolbotn ut 2019-sesongen.

Foto: Olav Traaen / NRK

I en pressemelding på klubbens nettside kommer Vålerenga med sin versjon av saken.

– Vi har med tristhet registrert at vi har blitt beskyldt for å presse Herlovsen til å legge opp, nekte henne landslagsspill og spille med skader. Dette er kun tre eksempler på feilaktige og grove påstander, skriver Vålerenga.

Signerte fredag

Herlovsen signerte avtalen i går, men likevel ble det ikke noe av overgangen. Det gjorde at Kolbotn og Vålerengas forhandlinger har pågått lørdag. Nå er de enige, og Herlovsen får forlate klubben. Hun lånes ut fra VIF til Kolbotn ut 2019.

Like før jul meldte NRK at Herlovsen følte seg tvunget til å legge opp. Hun følte seg uthengt av trener Monica Knudsen og mente hun ble anklaget for å sabotere treninger. Vålerenga nektet samtidig å slippe Herlovsen, som følte at hun ikke hadde noe annet valg enn å legge opp.

Herlovsen

KLAR FOR Norge: Utlånsavtalen gjør at Herlovsen kan spille VM for Norge i sommer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Snakket med elleve klubber

Vålerenga sier at de har vært i dialog med totalt elleve klubber om Herlovsen. Med Kolbotn IL ble de til slutt enige.

– Vi har vært i dialog med elleve klubber om salg eller utlån. sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Morten Grødahl til NRK.

– I går rådde det rene kaos, da spilleren signerte med én klubb uten at klubben som eier henne hadde signert. I dag har alt gått rett fram og vært veldig ryddig. Partene har ikke møtt hverandre ansikt til ansikt i dag. Vi har kommunisert skriftlig via Joachim Walltin i NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisajson), og har kommet fram til en avtale alle tre kunne underskrive. Vi har hatt en meget ryddig og fin dialog kun med Kolbotn IL, sier Grødahl.

– Hvordan blir det å møte Isabell Herlovsen på banen?

– Det blir interessant. Men vi skal jo ikke møte Herlovsen. Vi skal møte Kolbotn, sier Grødahl.

Viktig at avtaler holdes

Martin Sjøgren

LANDSLAGSSJEF: Martin Sjögren setter pris på at Herlovsen er tilbake.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Han understreker at klubben har stått opp for viktige prinsipper innenfor profesjonell fotball i denne saken. Dette handler om respekt for kontraktsreglene som gjelder, for både klubb og spiller. Avtaler er til for å holdes.

Herlovsen har vært sykemeldt, og fikk ikke dra på landslagssamlingen til La Manga denne uken. Hvis hun hadde lagt opp, kunne hun heller ikke spilt VM for Norge til sommeren.

Det er gode nyheter for landslagssjef Martin Sjögren.

– Jeg er svært «fornøyd» med at konflikten er løst, sier han til NRK. Han tror Herlovsen har fått trent godt i den perioden konflikten har vart og ønsker henne velkommen tilbake på landslaget.

Siste nytt

 • Norsk turner til VM-finale

  Sofus Heggemsnes kvalifiserte seg til mangekampfinalen i VM i turn i Japan. Heggemsnes endte på en 19. plass i kvalifiseringen med en poengsum på 80,498.

  Herrenes mangekampfinale er på fredag.

  Team Tokyo OL 2020. Sofus Heggemsnes
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Avblåser nytt møte

  Torsdagens møte mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund blir ikke noe av.

  Det opplyser Bråthens advokat Marit Håvemoen til NTB. Bråthen bekrefter overfor NRK at han ikke skal i møte torsdag.

  Etter sist ukes drøftelsessamtaler var partene enige om et nytt møte torsdag for at Bråthen skulle få gi kommentarer til diverse dokumenter som i etterkant ble oversendt fra Norges Skiforbunds (NSF) advokater, forklarer Håvemoen.

  «Det er meldt tilbake til NSFs advokater at det ikke er nødvendig med et slikt møte, men at Bråthen vil inngi skriftlige kommentarer i løpet av uken», skriver Håvemoen i en SMS til NTB.

  Håvemoen opplyser også at det er gitt beskjed om at «Bråthen gjerne stiller i et møte senere hvis NSF ønsker det etter å ha gjennomgått den skriftlige tilbakemeldingen».

  Sist torsdag satt Bråthen i et 3,5 timer langt møte med skiforbundet og uttalte etterpå at han fikk snakket godt ut. Et drøftelsesmøte kan være første skritt på veien i en oppsigelsesprosess.

  – Vi vil forelegge resultatene av utredning og undersøkelser og forhold som kan utgjøre grunnlaget for å avslutte arbeidsforholdet med Clas Brede Bråthen, sa skiforbundets advokat Nina G. Sandnes til NTB før møtet sist uke.

  Hun har foreløpig ikke hatt anledning til å svare på NTBs henvendelser onsdag.

  Clas Brede Bråthen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Bruce ferdig i Newcastle

  Steve Bruce er ikke lenger hovedtrener for Newcastle.

  Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Newcastle opplyser at avgjørelsen er tatt i fellesskap og at jakten på ny trener er iverksatt.

  Klubben ble sist uke kjøpt opp av det saudiarabiske oljefondet. Flere medier har meldt at de ønsker en mer merittert trener.

  Newcastle ligger på 18. plass etter åtte serierunder med kun tre poeng. Graeme Jones leder laget i helgens kamp mot Crystal Palace.

  FILE PHOTO: Pre Season Friendly - Hibernian v Newcastle United
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal