Uvanlig Start-seier: – Det kom en tåre i øyekroken

Tabelljumbo Start tok sesongens første seier da Lasse Sigurdsen (19) scoret kampens eneste mål like før slutt mot Haugesund.

Endelig seier for Start

STORT: På 40. forsøk kom endelig seieren for Start. Gleden var stor på Sør Arena.

Før kampen hadde Start spilt åtte uavgjorte og tapt 15 kamper denne sesongen. I fjor avsluttet de med 15 kamper uten seier. Forrige seier kom 4. juli i fjor da Stabæk ble beseiret 4-1. Altså for 450 dager siden.

Innbytter Lasse Sigurdsen hadde vært på banen i 52 sekunder før han stupheadet inn vinnermålet. Det var også hans første mål i Start-drakten.

– Det er en drømmekamp. Seieren har mye å si for treningene og neste år. Det gir selvtillit. Jeg tror jeg får spille mer i en lavere divisjon, jeg tror det kan passe meg bra å spille spiss der, sier han til NRK.

For selv om alt tyder på at Start likevel rykker ned, var gleden stor etter seieren.

– Det kom en tåre i øyekroken, innrømmer keeper Håkon Opdal.

Startseier mot Haugesund

ELLEVILL: Lasse Sigurdsen omfavnes etter å ha satt inn seiersmålet sju minutter før full tid.

– Digg

Også trener Steinar Pedersen var tydelig rørt.

– Vi fremstår mye mer komptakte og med mer intensitet i andre omgang. Guttene skal ha sin ære for jobben de gjør i andre omgang. Vi skaper sjanser og så scorer Lasse. Han er i målform og det er bra, sier han.

At seieren kom på det 40. forsøket gjør noe med humøret.

Det plager meg alltid hver gang vi ikke vinner. Rekka i sum blir et journalistisk poeng så klart, og det er hinsides lenge ikke å vinne på så lang tid. Nå har vi brutt den rekka, forteller Pedersen til NRK.

Det var bare gjestene Haugesund som hadde noe som kunne ligne på målsjanser i 1. omgang. Start var totalt fraværende i sjansestatistikken før hvilen.

Hjemmelagets første sjanse i kampen kom etter 68 minutter, men Per Kristian Bråtveit, som hadde vært arbeidsledig fram til da, reddet mesterlig headingen fra Tapio Heikkilä. Sjansen kom etter litt klabb og babb etter en corner hvor Espen Børufsen fikk lagt ballen inn i feltet igjen.

Sjansenes mor

Da Dennis Antwi ikke klarte å score på «sjansenes mor» så er det ikke rart at man har hatt vanskeligheter for å vinne kamper. Bråtveit var ute på en skikkelig bærtur utenfor egen 16 meter og Antwi kom alene mot mål. Det var bare å sette ballen i mål, men ballen endte i foten på William Troost-Ekong som kom stormende til. Den endte i stolpen og ut.

Antwi ble byttet ut med helten Sigurdsen som spilte sin 12. kamp for Start.

Fjerdeplasserte Haugesund kjemper likevel fortsatt med Brann og Odd om sølvet med sine 40 poeng. De trykket på mot slutten for å få en utligning, men Start red stormen av.

Laget fra Kristiansand har 11 poeng opp til Lillestrøm på plassen foran.

Start Sør Arena

JUBEL: Endelig fikk fansen i Kristiansand noe å glede seg over.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.