Utrolig Ruud-bragd: Finaleseier tre timer etter forrige kamp

Casper Ruud var ustoppelig da han vant finalen og sin andre kamp i løpet av kun få timer, dagen før French Open starter søndag.

Ruud Finale

Først startet han lørdagen med å spille i en time og 50 minutter i en tøff semifinale. Bare to timer og 40 minutter senere spilte Casper Ruud finale i ATP 250-turneringen i Genéve.

Og der briljerte han.

– Leverer helt fantastisk verdensklassenivå, utbrøt TV2s kommentator Sverre Krogh Sundbø i andre sett da Ruud hadde grepet om finalen mot tsjekkiske Tomas Machac

I finalen var han best, selv om han i motsetning til sin motstander, allerede hadde spilt en kamp tidligere på dagen.

Og til slutt vant Ruud finalen 7-5, 6–3.

Da hadde han vært på banen i Genéve i nesten tre timer og 50 minutter fordelt på to kamper.

Jeg føler meg bra. Det er var en tøff uke, sier Ruud til arrangøren rett etter at finaleseieren var et faktum.

Andre tok større ord i bruk.

– Perfekt generalprøve før Roland Garros, sier kommentator Christer Francke etter at Ruuds sikret sin tolvte tittel som profesjonell tennisspiller.

Ser fordel med tøff oppkjøring

Da semifinalen ble utsatt fredag kveld, på grunn av et uvær i Sveits, førte det til at Ruud ble nødt til å spille både semifinale og finale i Genéve på samme dag.

Og søndag starter French Open, også kjent som Roland Garros. Der har Ruud spilt finale to år på rad. Foreløpig er det ikke offentliggjort hvilken dag Ruud skal i ilden for første gang i Grand Slam-turneringen.

Casper Ruud finale Sveits

Ruud leverte glitrende tennis under finalen i Genéve.

Kommentator Christer Francke påpekte at det kanskje er i overkant med så tett kampprogram rett før French Open drar i gang søndag.

Men han er en ung kar som tåler litt matcher. Jeg tror det er like greit å spille noen kamper som å trene, sier Francke.

Frykten var at 1. rundekampen måtte spilles allerede søndag. Men kampoppsettet så langt, på hjemmesiden til arrangøren, tyder på at Ruud starter turneringen mandag eller tirsdag.

Samtidig ble det påpekt at det også kan være en fordel for Ruud å spille tøffe matcher, kjenne på presset og vinne en turnering.

– Det er gjerne de som har passert 35 år som ikke er så glad i å gå til finale i hver turneringen. Det har vær eksempler på at Ruud spilt mye før og spilt bra i Roland Garros,. Så han tåler dette, sier Francke.

Ruud påpeker at sesongen fortsetter å gå bra, men at turneringen var krevende.

-Det var tøft å finne rytmen. Været har vært ustabilt, men det var bedre i dag. Jeg er veldig glad for å vinne i Genéve igjen, sier Ruud.

Francke mente at Ruud var så god at han ikke trengte å overprestere i turneringen for å hente hjem troféet i Genève.

For øvrig røk Novak Djokovic ut i semifinalen fredag, slik at man ikke fikk et nytt møte mellom serberen og nordmannen, som også var finaleoppgjøret i French Open i fjor.

Tøff start på dagen

Tidligere på dagen vant Ruud semifinalen mot italienske Flavio Cobolli. Der vekslet han på å spille svakt og kanonbra. Til slutt vant han siste avgjørende sett i tiebreak.

– Det var veldig vanskelig. Jeg var et poeng fra å tape, sa Ruud til arrangøren rett etter semifinalen.

Han mente imidlertid seieren var bra for selvtilliten og så frem mot finalen om noen timer.

– Jeg skal bare ta en dusj, slappe av og ta en lunsj, så skal jeg varme opp til kampen. sa Ruud.

Etter pausen var han igjen på topp.

• Caitlin Clark førte Fever til seier i «hatkampen» mot Sky: – Som det skal være

Caitlin Clark flørtet med trippel-tosifret og leverte 23 poeng, ni assist og åtte returer da Indiana Fever slo Chicago Sky 91-83 i søndagens «hatkamp» i WNBA.

Hun ble offer for en ny stygg foul, men beholdt roen og satte straffene.

– Slik er basketball. Vi prøver alle å vinne, og det er som det skal være, sa Clark om behandlingen hun fikk fra Angel Reese, som slo etter ballen og traff henne hardt i hodet.

caitlin clark
  • DeChambeau sikret sin andre US Open-seier på siste hull

Bryson DeChambeau sikret søndag karrierens andre seier i US Open i golf. Med par på siste hull, slo han nordirske Rory McIlroy med bare ett slag.

McIlroy var i poengrommet da DeChambeau satte den siste seieren og slapp jubelen løs for seieren. Amerikaneren fullførte turneringen sju slag under par.

Med fem birdies på den siste runden, så det lenge lovende ut for McIlroy, men han bommet også på to korte putter. Han endte dagen ett slag under par – to slag bedre enn DeChambeau – men endte altså ett slag bak sammenlagt.

Norske Viktor Hovland spilte ikke den siste og avgjørende runden – eller runde før – etter at han ikke klarte cuten etter de to første dagenes spill. Han gikk de innledende rundene seks slag over par, mens de 74 spillerne som kom videre i turneringen, spilte til fem over par eller bedre.

(©NTB)

DeChambeau
  • Vu vant LPGA-turnering etter omspill

Lilia Vu fra USA avgjorde med birdie på tredje ekstrahull da LPGA-turneringen i Belmont i Michigan ble avgjort i omspill mellom tre spillere.

Lexi Thompson fra USA og Grace Kim fra Australia måtte nøye seg med delt 2.-plass. Kim startet søndagen med fem slags ledelse, men en 73-runde (ett slag over par) slapp rivalene inn i seierskampen.

Vu leverte en bogeyfri 65-runde, mens Thompson brukte 68 slag søndag.

I omspillet spilte de først 18. hull to ganger. Alle tre fikk birdie hver gang. Dermed flyttet de seg til 5. hull, og der avgjorde Vu.

Seieren ga henne 4,8 millioner kroner i seierspremie.

Celine Borge var sist av alle etter en 78-runde første dag av turneringen. Hun spilte seg stort opp med en 67-runde fredag, men var likevel tre slag fra å greie cuten halvveis.

Borge har misset cuten i sju av sine åtte siste turneringer på LPGA-touren.