NRK Meny
Normal

Utålmodig Krogh vil ha revansj: – Sjeldent lite lei

GÅLÅ (NRK): Kombinasjonen av det eventyrlige stafettgullet og den sure fjerdeplassen i Lahti-VM gjør at Finn-Hågen Krogh er mer motivert enn noen gang.

Finn-Hågen Krogh

IKKE METT: Finn-Hågen Krogh er allerede i gang med OL-oppkjøringa. han vil rette opp feil fra Lahti.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det er høydepunktet i karrieren. Jeg hadde sett for meg at å ta gull kunne være bra, men det var faktisk mye artigere enn jeg hadde forestilt meg. Det vil jeg oppleve igjen, sier Finn-Hågen Krogh.

Han slafser på en hamburger mens han snakker med NRK etter NM-femmila. Men det er ikke 31.-plassen på Gålå han snakker om. Det er VM i Lahti. Nærmere bestemt stafetten.

Det ble en uforglemmelig opplevelse da han måtte ta over ankerjobben som har tilhørt Petter Northug siden 2007.

Gullet ga mersmak og motivasjon. Men andre ting som skjedde i Lahti, med negativt fortegn, betyr enda mer for at Krogh sier følgende etter vinterens siste renn:

– Jeg er sjeldent lite lei, faktisk!

Finn-Hågen Krogh

NÆRINGSTOM: Han ledet ikke, men en næringstom Finn-Hågen Krogh sank likevel ned i lederstolen etter NM-femmila.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Utrolig kjip fjerdeplass

Han vil nemlig i gang med oppkjøringa til OL i Pyeongchang for å få rettet opp det han ikke var fornøyd med i Lahti.

– Det er små detaljer i Lahti-VM jeg ikke er helt fornøyd med. Det har kanskje gitt meg ekstra tenning før neste år, sier Krogh.

– Hvilke detaljer?

– Jeg har en fjerdeplass på sprinten som er utrolig kjip. Det er ingen som har lyst til å bli fire, det er den sureste plassen i mesterskap, og på tremila skulle jeg helst vært enda høyere oppe. Selv om det var et av mine beste løp så har man alltid lyst på mer, sier Krogh, som tok bronse i den nevnte tremila.

Krogh tilhører den kategorien løpere som har pleid å legge inn en god pause mellom sesonger. Slik blir det ikke denne gangen.

Finn Hågen Krogh jubler sammen med Niklas Dyrhaug

DET STØRSTE: Finn-Hågen Krogh holdt Sergej Ustjugov på avstand i VM-stafetten i Lahti.

Bra OL-program

Finnmarkingen hever han innledet OL-oppkjøringa med NM-femmila.

– Jeg har planlagt å gå mer på ski på våren i år enn i fjor, slippe meg mindre ned. Litt flere koseturer på ski, sier han.

Kanskje gir også OL-programmet ekstra grunn til motivasjon. 30 km fellestart med skibytte er det i alle mesterskap, og det passer Krogh bra. I OL er dessuten 15-kilometeren i fristil, noe som også passer Krogh bra.

Lagsprinten går også i fristil – som den gjorde da Krogh ble verdensmester sammen med Petter Northug i Falun i 2015.

Og så skal Norge ha en ankermann i stafetten.

– For min egen del hadde det vært artig å få gå en gang til, men vi får se hva som er best for å ta gull, sier Krogh – og svelger siste rest av hamburgeren.

Siste nytt

 • Norske Mathias (18) til NHL-lag

  NHL-laget Calgary Flames har draftet den norske 18-åringen Mathias Emilio Pettersen fra Manglerud, opplyser klubben på Twitter. Det siste året har han spilt på Muskegon Lumberjacks i United States Hockey League.

  Mathias Emilio Pettersen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal