Hopp til innhold

Utålmodig Krogh vil ha revansj: – Sjeldent lite lei

GÅLÅ (NRK): Kombinasjonen av det eventyrlige stafettgullet og den sure fjerdeplassen i Lahti-VM gjør at Finn-Hågen Krogh er mer motivert enn noen gang.

Finn-Hågen Krogh

IKKE METT: Finn-Hågen Krogh er allerede i gang med OL-oppkjøringa. han vil rette opp feil fra Lahti.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det er høydepunktet i karrieren. Jeg hadde sett for meg at å ta gull kunne være bra, men det var faktisk mye artigere enn jeg hadde forestilt meg. Det vil jeg oppleve igjen, sier Finn-Hågen Krogh.

Han slafser på en hamburger mens han snakker med NRK etter NM-femmila. Men det er ikke 31.-plassen på Gålå han snakker om. Det er VM i Lahti. Nærmere bestemt stafetten.

Det ble en uforglemmelig opplevelse da han måtte ta over ankerjobben som har tilhørt Petter Northug siden 2007.

Gullet ga mersmak og motivasjon. Men andre ting som skjedde i Lahti, med negativt fortegn, betyr enda mer for at Krogh sier følgende etter vinterens siste renn:

– Jeg er sjeldent lite lei, faktisk!

Finn-Hågen Krogh

NÆRINGSTOM: Han ledet ikke, men en næringstom Finn-Hågen Krogh sank likevel ned i lederstolen etter NM-femmila.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Utrolig kjip fjerdeplass

Han vil nemlig i gang med oppkjøringa til OL i Pyeongchang for å få rettet opp det han ikke var fornøyd med i Lahti.

– Det er små detaljer i Lahti-VM jeg ikke er helt fornøyd med. Det har kanskje gitt meg ekstra tenning før neste år, sier Krogh.

– Hvilke detaljer?

– Jeg har en fjerdeplass på sprinten som er utrolig kjip. Det er ingen som har lyst til å bli fire, det er den sureste plassen i mesterskap, og på tremila skulle jeg helst vært enda høyere oppe. Selv om det var et av mine beste løp så har man alltid lyst på mer, sier Krogh, som tok bronse i den nevnte tremila.

Krogh tilhører den kategorien løpere som har pleid å legge inn en god pause mellom sesonger. Slik blir det ikke denne gangen.

Finn Hågen Krogh jubler sammen med Niklas Dyrhaug

DET STØRSTE: Finn-Hågen Krogh holdt Sergej Ustjugov på avstand i VM-stafetten i Lahti.

Bra OL-program

Finnmarkingen hever han innledet OL-oppkjøringa med NM-femmila.

– Jeg har planlagt å gå mer på ski på våren i år enn i fjor, slippe meg mindre ned. Litt flere koseturer på ski, sier han.

Kanskje gir også OL-programmet ekstra grunn til motivasjon. 30 km fellestart med skibytte er det i alle mesterskap, og det passer Krogh bra. I OL er dessuten 15-kilometeren i fristil, noe som også passer Krogh bra.

Lagsprinten går også i fristil – som den gjorde da Krogh ble verdensmester sammen med Petter Northug i Falun i 2015.

Og så skal Norge ha en ankermann i stafetten.

– For min egen del hadde det vært artig å få gå en gang til, men vi får se hva som er best for å ta gull, sier Krogh – og svelger siste rest av hamburgeren.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal