NRK Meny
Normal

Usikker Haugli overbeviste

Maren Haugli var redd bråket rundt skøytetrener Peter Mueller skulle ødelegge for henne på dagens 5000 meter. Det gjorde det ikke.

Maren Haugli 5000
Foto: Olsen, Geir / SCANPIX

Det var en tydelig letta og fornøyd Maren Haugli som gikk inn til sjetteplass på dagens 5000 meter i Vikingsskipet.

Tida 7.08,72 holdt til en solid sjetteplass - men det var verken tid eller plassering Haugli jublet for.

Fornøyd

- Tida og plasseringen betyr ingenting. Noen ganger er det lett å la seg rive med av andre ting rundt, og ikke klarte å gjøre det en egentlig har planlagt å gjøre. Men det fikk jeg til i dag, og det er det jeg er så fornøyd med å få til, sa en smilende Haugli etter løpet.

Video: Haugli fryktet bråket skulle ødelegge:

Video nsps_upload_2009_11_21_18_17_2_963.jpg

Også trener Hans Trygve Kristiansen, som var på plass på indre bane for første gang i verdenscupen, syntes det var betryggende å se Haugli sikre OL-billett på distansen. Både han og Knut Andreas Ramsrud, som er trenere for Team Haugli, har brukt mye tid på å få Maren Haugli til å finne fokus før dagens konkurranse.

- Har ikke vært enkelt

- Hun er en solig jente som viser at hun klarer å fokusere. Jeg er veldig fornøyd med at hun presterer så solid. De siste 14 dagene har ikke vært enkle for henne, i tillegg har hun slitt med sykdom denne siste uka, så dette er veldig betryggende, sier Kristiansen.

- Jeg viser for meg selv at jeg kan med dette løpet - og det er godt å ta med seg videre, selv om jeg er langt bak Sablikova, mener Haugli.

Video: Se Sablikovas seiersløp

Martina Sablikova vant 5000 meteren på ny banerekord i Vikingsskipet: 6.50,07. Stephanie Beckert ble nummer to, mens Daniela Anschütz ble nummer tre.

PS: Det er ennå ikke bestemt om Maren Haugli skal gå morgendagens 1500 meter. Det vil bli avgjort søndag morgen. Også Hege Bøkko står i fare for å måtte stå over, også hun har slitt med sykdom de siste dagene.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning
EM Ryttersport
Ajax' pressekonferanse