Hopp til innhold

Useedet polakk sendte fransk stjerne ut av Australian Open

Magda Linette sjokkerte fjerdeseedede Caroline Garcia og avanserte til kvartfinale i Grand Slam-turneringen Australian Open mandag.

Linette vant med sifrene 7–6 (7-3), 6–4. Polakken er rangert som nummer 45 og er i skyggen av landskvinne og verdensener Iga Swiatek. Sistnevnte er ute av årets første Grand Slam-turnering, men 30 år gamle Linette viste mandag at det fortsatt er håp for tennisfrelste polakker.

– Jeg kan ikke tro det. Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg er tom for ord, sa Linette til arrangøren like etter triumfen.

Hun har satt personlig rekord i Melbourne ved å nå kvartfinale. Hun hadde tredje runde som beste resultat før årets utgave.

Flere topprankede spillere har måttet forlate Melbourne allerede før fjerde runde. Det gjorde at Garcia var en av de største favorittene til seieren og sin første Grand Slam-tittel i single. Med tapet forblir fjerde runde den franske stjernens beste plassering i Australian Open-single.

Linette møter tsjekkiske Karolína Plísková i kvartfinalen. Sistnevnte knuste kinesiske Zhang Shuai 6-0, 6–4 natt til mandag norsk tid.

Belarusiske Aryna Sabalenka er videre i turneringen og nå en av de største favorittene til å gå hele veien. Den femteseedede stjernen slo sveitsiske Belinda Bencic 7-5, 6–2 og møter Donna Vekic (Kroatia) i kvartfinalen.

I tillegg til Sabalenka er amerikanske Jessica Pegula en tittelkandidat. Hun er tredjeseedet i turneringen.

(©NTB)

Magda Linette
Foto: Dita Alangkara / AP

Siste nytt

 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Island sparket landslagssjefen

  Arnar Vidarsson er ferdig som trener for Islands herrelandslag i fotball. Han mistet jobben få dager etter at Liechtenstein ble slått 7-0.

  Seieren i EM-kvalifiseringen var ikke nok til å overbevise forbundsstyret. Island startet mesterskapsjakten med å tape 0-3 borte mot Bosnia-Hercegovina.

  – Dette er selvsagt en vanskelig avgjørelse, men vi mener det er riktig og nødvendig. Arnar har gjort mange gode ting, og han fortjener ros for jobben han har gjort under ofte vanskelige forhold. Nå starter vi arbeidet med å finne en erstatter, sier Islands fotballpresident Vanda Sigurgeirsdottir i en uttalelse.

  Vidarsson tok over som landslagssjef etter Erik Hamrén i desember 2020. (NTB)

  iCmzfHoJs7Y
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Riiber avsluttet sesongen perfekt

  Jarl Magnus Riiber fikk ingen konkurranse på vei inn til nok et NM-gull i kombinert. Han gikk ut på 5-kilometeren med en kjempeluke.

  Tittelkampen på Tolga var aldri spennende. Til det hadde Riiber et for godt forsprang på 1.28 minutter fra start.

  Oslo-mannen holdt også bra fart i løypene og kunne smile for nok en utklassingsseier. Onsdag vant han klart 10-kilometeren.

  Espen Andersen var nærmest Riiber før langrennet. Han ga det er ærlig forsøk i sølvjakten, men greide ikke å holde tritt da Jens Lurås Oftebro rykket mot slutten. (NTB)

  Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste