Hopp til innhold

USA vil bruke regnbuelogo under VM i Qatar

Regnbuefargede logoer vil pryde det amerikanske landslagets treningsbase i Qatar under fotball-VM som starter denne uken.

USA-logoen består til daglig av fargene blå, rød og hvit, men i Qatar skal det bestå av sju farger for å markere for LHBT+-miljøet. Logoen vil kun være på treningsbasen og skal ikke bæres i kamp.

– Når vi er på verdensscenen og er på et sted som Qatar, er det viktig å vie oppmerksomhet til disse problemene, sa landslagssjef Gregg Berhalter mandag.

I Qatar er homofili ulovlig og kan straffes med opptil tre års fengsel. Landet har likevel vært klare på at alle er velkomne under mesterskapet som sparkes i gang søndag.

– Qatar har gjort fremskritt, men det er fortsatt litt arbeid å gjøre, fortsatte Berhalter.

USA sparker i gang sin første kamp mot Wales mandag. De har i tillegg England og Iran i gruppen. (NTB)

WCup-US Roster Soccer
Foto: Jeff Dean / AP

Sportsnyheter

Narve Gilje Nordås og Per Svela hentes av Gjert Ingebrigtsen etter løpet i Huelva

Nordås hentet av Gjert Ingebrigtsen etter seieren: – En trist sak for alle parter

Narve Gilje Nordås sier han kan fortsette trenersamarbeidet med Gjert Ingebrigtsen selv om det har blitt ut tiltale mot treneren. Tirsdag kveld forlot de stadion sammen.

Siste nytt

  • EM-kravet glapp med ett minutt for Johaug

    Therese Johaug vant Grue halvmaraton, men EM-kravet glapp til slutt med ett minutt.

    – Det var hardt og tøft, men veldig moro, sier Johaug til NRK.

    Johaug debuterte onsdag på halvmaraton. Før løpet var hun påmeldt med en antatt sluttid på 1.09,30. Det ville i så fall tatt henne innenfor EM-kravet på 1.10,30.

    I mål ble tiden 1.11,25.

    Knapt halvveis ut i Grue halvmaraton hadde Johaug fått heng på en annen kjent tidligere langrennsløper. Hans Christer Holund stilte nemlig også på start, og Johaug la seg i rygg.

    Men ved passering på 15 kilometer hadde Holund og resten av gruppen hektet av Johaug, som måtte kjempe resten av løpet på egen hånd.

    Linus Rosdal fra Sverige vant herreklassen med 1.04,21. Landsmann Otto Kingstedt fulgte på andreplass.

    Therese Johaug under Holmenkollstafetten i 2021.
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Astrid Uhrenholdt Jacobsen venter sitt første barn

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen (37) avslører på Instagram at hun er gravid. På flere bilder viser hun synlig fram babymagen.

    «Vi utvider flokken», skriver den tidligere langrennsstjernen i innlegget.

    Hun har lagt ved flere bilder der hun er ute på tur med kjæresten Ingeborg Djupnes. På det ene peker samboeren mot Jacobsens voksende mage.

    Under innlegget strømmer gratulasjonene inn. Den tidligere golfstjernen Suzann Pettersen er blant dem som har sendt sine lykkønskninger.

    Jacobsen slo gjennom for fullt med VM-gullet i sprint i Sapporo i 2007. Bare uker tidligere hadde hun tatt sin første pallplass i verdenscupen. Det skjedde i sprint i Otepää i Estland.

    Hennes siste verdenscuprenn ble på hjemmebane i Holmenkollen i mars 2020.

    I 2018 var hun med på det norske laget som tok OL-gull i stafett i Pyeongchang. To stafettgull har det også blitt i VM-sammenheng.

    Individuelt har hun to VM-sølv og fem VM-bronser på merittlisten. Jacobsen har også vært på pallen i verdenscupen 56 ganger.

    Etter den aktive karrieren har Jacobsen vært langrennsekspert for NRK og sittet som leder av utøverkomiteen i Norges idrettsforbund. (NTB)

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen
    Foto: Terje Bendiksby / NTB
  • Red Bull bekrefter: Newey forlater laget

    Det skriver Formel 1-laget på sine nettsider.

    Adrian Newey er sjeftekniker på laget, og er av mange regnet som hjernen bak en av de mest dominante bilene i Formel 1-historien.

    Red Bull har knust resten av Formel 1-sirkuset de siste sesongene, og er på vei til å vinne både førermesterskapet og kontruktørmesterskapet denne sesongen også. Newey har vært i Red Bull i nesten 20 år.

    – Hans visjon og briljans har hjulpet oss til 13 titler på 20 sesonger, sier Red Bull-sjef Christian Horner.

    Flere medier, blant annet BBC og tyske AMuS meldte i forrige uke at Newey slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndteringen av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal